MSN Nieuws: het laatste en leukste nieuws over Vlaanderen, België en de wereld

Een man is gisterenavond omgekomen nadat hij na een botsing met een andere automobilist in Courcelles (provincie Henegouwen) een mes in de borst kreeg. Dat meldt het parket van Charleroi. Het slachtoffer, dat bij het gerecht bekend stond als een drugsverslaafde, overleed aan zijn verwondingen toen hij probeerde het ziekenhuis te bereiken. De dader van de steekpartij wordt nog gezocht.

 • Wie wil er drie miljoen betalen voor Sagan?Wie wil er drie miljoen betalen voor Sagan?

  Peter Sagan is straks einde contract bij Cannondale. De Slovaak is dan ook grof wild, maar er hangt wel een stevig prijskaartje aan hem: drie miljoen euro. Wie wil en kan dat bedrag ophoesten?

>> Meer sport
Meer nieuws

Buitenland

 • Voorbije maand meer dan 1.600 doden geteld in IrakVoorbije maand meer dan 1.600 doden geteld in Irak

  In de maand juli zijn in heel Irak meer dan 1.600 personen gesneuveld, het merendeel burgers. Dat blijkt vrijdag uit officiële cijfers van de ministeries van Binnenlandse Zaken, Defensie en Gezondheid. Het gaat om 1.401 burgers, 185 soldaten en 83 politieagenten. Bij het geweld raakten ook 2.104 mensen gewond, onder wie 246 soldaten en 153 politieagenten. Eerder was de maand juni met meer dan 2.000 omgekomen personen nog een van de dodelijkste maanden sinds 2007.

 • Al minstens 31 badgasten verdronken tijdens ruwe zee in KarachiAl minstens 31 badgasten verdronken tijdens ruwe zee in Karachi

  In Pakistan hebben hulpverleners in de nacht van donderdag op vrijdag nog tien lichamen aangetroffen van badgasten die omkwamen tijdens het baden in de ruwe zee voor de zuidkust van het land. In totaal kwamen daarmee al 31 badgasten om. Dat hebben plaatselijke verantwoordelijken laten weten.

 • Gewezen burgemeester van New York moet in Guatemala voor veiligheid zorgenGewezen burgemeester van New York moet in Guatemala voor veiligheid zorgen

  Rudolph Giuliani, de vroegere burgemeester van New York, moet het door geweld geteisterde Guatemala veiliger maken. De Sociaal-Economische Stichting voor Ontwikkeling (Fundesa) deelde donderdag mee de voor zijn politiek van nultolerantie bekende Giuliani als adviseur te hebben aangeworven. Hij moet een strategie ontwikkelen tegen de hoge misdaad in het Midden-Amerikaanse land. Dat zei Fundesa-voorzitter Juan Carlos Zapata.

 • Israëlisch leger zou VN hebben gemeld dat wapenstilstand ten einde is

  Het Israëlische leger zou de Verenigde Naties hebben gemeld dat de wapenstilstand in Gaza is afgebroken. Dat melden diverse Israëlische media onder aanhaling van regeringsverantwoordelijken.

 • Italiaanse communistische krant L'Unità verschijnt niet meerItaliaanse communistische krant L'Unità verschijnt niet meer

  De legendarische Italiaanse communistische krant L'Unità stopt ermee. Na jarenlange financiële problemen en dalende oplages verschijnt het vroegere officiële spraakorgaan van de Communistische Partij van Italië (PCI) sinds vandaag niet meer. De aandeelhouders raakten het niet eens over een crisisplan om de krant te redden. De 80 redacteurs hadden al drie maanden geen loon meer ontvangen.

>> Meer Buitenland

Politiek

 • VN-Veiligheidsraad herdenkt Eerste Wereldoorlog in BelgiëVN-Veiligheidsraad herdenkt Eerste Wereldoorlog in België

  De VN-Veiligheidsraad zakt volgend weekend naar België af voor de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Er staan bezoeken gepland aan Dinant, Leuven, Poperinge, Ieper en de militaire basis van Poelkapelle, waar chemische wapens uit de oorlog vernietigd worden.

 • Italië bevestigt Mogherini als kandidaat-eurocommissaris, Portugal kiest voor MoedasItalië bevestigt Mogherini als kandidaat-eurocommissaris, Portugal kiest voor Moedas

  De Italiaanse regering heeft nu ook officieel minister van Buitenlandse Zaken Federica Mogherini naar voren geschoven als eurocommissaris in de volgende Europese Commissie. Premier Matteo Renzi herhaalt daarbij dat hij met haar de functie van hoge vertegenwoordiger van het EU-buitenlandbeleid ambieert. Portugal wil dan weer staatssecretaris Carlos Moedas naar Brussel sturen.

 • Weyts: "uitspraak onderzoeken, best billijke spreiding"Weyts: "uitspraak onderzoeken, best billijke spreiding"

  Vlaams minister voor de Vlaamse Rand Ben Weyts reageert voorlopig niet ten gronde op de uitspraak van een Brusselse rechter over de vliegroutes boven Brussel. "We zullen de uitspraak en de gevolgen ervan bekijken", aldus de N-VA'er. Door de uitspraak zullen er minstens tijdelijk weer meer vliegtuigen boven de Brusselse ring en de Vlaamse rand vliegen.

 • CIA verontschuldigt zich voor bespieden van SenaatscomputerCIA verontschuldigt zich voor bespieden van Senaatscomputer

  De Amerikaanse geheime dienst CIA heeft zich voor het bespieden van de computer van de Amerikaanse Congresleden verontschuldigd. De baas van de inlichtingendiensten, John Brennan, heeft persoonlijk zijn excuses aangeboden aan twee senatoren die deel uitmaken van de commissie geheime diensten. Dat berichtten de New York Times en andere Amerikaanse media donderdag online. Tegelijkertijd kondigde hij een intern onderzoek aan naar het misplaatst gedrag van betrokken CIA-medewerkers.

 • Uitspraak brengt vliegverkeer terug naar situatie voor februariUitspraak brengt vliegverkeer terug naar situatie voor februari

  De uitspraak van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg zorgt voor een terugkeer van het vliegverkeer naar de situatie voor 6 februari 2014, toen het zogenaamde Plan Wathelet in voege trad. De beslissing heeft een impact op twee omstreden vliegroutes: de 'kanaalroute' en de 'linkerbocht'. De routes zijn echter niet vernietigd.

>> Meer Politiek

Zoek de weersverwachting per stad

Legend

Week in beeld
Week in beeld (Week in beeld)