MSN Nieuws: het laatste en leukste nieuws over Vlaanderen, België en de wereld

 • Vandewalle reed in aanval met gebroken ribVandewalle reed in aanval met gebroken rib

  Kristof Vandewalle was zondag een van de smaakmakers van de vijftiende etappe in de Vuelta. Een gebroken rib en rugpijn hielden hem niet tegen om voor de aanval te kiezen, zo legt hij uit op de website van zijn team Trek Factory Racing.

>> Meer sport
Meer nieuws

Buitenland

 • Dreiging IS - Eerste Amerikaanse luchtaanval nabij Bagdad tegen IS

  Het Amerikaanse leger heeft voor het eerst sinds de start van de Amerikaanse luchtaanvallen tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) een maand geleden een luchtaanval uitgevoerd op een stelling van de jihadisten in de buurt van Bagdad. Dat heeft een Amerikaanse verantwoordelijke gezegd, zo meldt het Franse persagentschap AFP. De aanval kadert in de recent aangekondigde ruimere strategie tegen IS.

 • Zwangere vrouw op straat doodgeschoten in Philadelphia

  In de Amerikaanse stad Philadelphia is een 25-jarige vrouw op de openbare weg doodgeschoten. Dat gebeurde toen onbekende daders op een voorbijrijdende wagen vuurden. De vrouw, die negen maanden zwanger was, zou een toevallig slachtoffer zijn geweest en kreeg een kogel in het gezicht, zo meldt de politie maandag. Ze stierf enkele uren later in het ziekenhuis en ook haar ongeboren baby overleefde de schietpartij niet.

 • Leider van de Moslimbroeders opnieuw tot levenslang veroordeeldLeider van de Moslimbroeders opnieuw tot levenslang veroordeeld

  De leider van de Moslimbroederschap in Egypte, Mohammed Badie, is maandag opnieuw tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Een strafrechtbank in Gizeh heeft Badie en 14 andere leidinggevende islamisten tot levenslang veroordeeld. Dat meldde de webpresentatie van de staatskrant al-Ahram. Het Openbaar Ministerie had de islamisten ervan beschuldigd, hun aanhangers na de val van de islamistische president Mohammed Morsi in juni vorig jaar tot geweld te hebben opgehitst.

 • VN-vredesmissie Minusca aan opdracht in Centraal-Afrika begonnen

  In de door een religieus conflict geteisterde Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) zijn maandag de vredestroepen van de Verenigde Naties aan hun opdracht begonnen. De momenteel 7.600 manschappen tellende Minusca (United Nations Multidimensional Integrated Stabilization Mission in the Central African Republic) moeten de stabilisering vooruithelpen in het land, waar de voorbije 18 maanden bij gevechten tussen moslimrebellen en christelijke burgerwachten duizenden mensen om het leven zijn gekomen.

 • Portugese minister krijgt voorwaardelijke celstraf voor vriendjespolitiekPortugese minister krijgt voorwaardelijke celstraf voor vriendjespolitiek

  Wegens het verstrekken van een overheidsopdracht aan een vriend zonder dat een openbare aanbesteding werd geschreven, is gewezen minister van Onderwijs Maria de Lurdes Rodrigues in Portugal tot een gevangenisstraf van drieëneenhalf jaar voorwaardelijk veroordeeld. De strafrechtbank in Lissabon legde Rodrigues bovendien een geldboete van 30.000 euro op. Dat meldde het staatspersagentschap Lusa maandag onder aanhaling van justitiekringen.

>> Meer Buitenland

Politiek

 • Huurlingenwet tegen Syriëstrijders ligt op tafelHuurlingenwet tegen Syriëstrijders ligt op tafel

  De centrumrechtse partijen die onderhandelen over een nieuwe federale regering, bekijken of de huurlingenwet van 1979 geactiveerd kan worden om Syriëstrijders die naar ons land terugkeren te bestraffen. Dat heeft N-VA-Kamerlid Theo Francken maandagavond gezegd in Terzake (Canvas). "Ik denk dat het noodzakelijk is om duidelijk te maken dat als ze terugkomen, dat niet ongestraft zal zijn".

 • Vlaams parlementsleden behouden gratis openbaar vervoerVlaams parlementsleden behouden gratis openbaar vervoer

  Vlaamse volksvertegenwoordigers en ereleden van het Vlaams Parlement zullen gratis met het openbaar vervoer kunnen blijven rijden. Daarmee krijgt minister van staat Freddy Willockx (sp.a) nul op het rekest. Willockx had in de zomermaanden zijn gratis treinkaart teruggestuurd uit protest tegen het geplande afschaffing van het gratis busabonnement voor 65-plussers. Hij had in een brief aan parlementsvoorzitters Jan Peumans (Vlaams Parlement) en Patrick Dewael (Kamer) ook aangedrongen op een afschaffing van het gratis openbaar vervoer voor parlementsleden en ereleden.

 • Federale onderhandelaars maken zich op voor het echte werkFederale onderhandelaars maken zich op voor het echte werk

  De federale onderhandelaars van N-VA, MR, CD&V en Open Vld maken zich stilaan op om begrotingsknopen door te hakken. Daarvoor wachten ze wel nog op het rapport van het monitoringcomité over de impact van de tegenvallende economische groei op het begrotingswerk. Maandag werd dan ook enkel in technische werkgroepen onderhandeld.

 • Navo bereid tot coördinerende rol bij interventie tegen ISNavo bereid tot coördinerende rol bij interventie tegen IS

  De Navo zou een coördinerende rol kunnen spelen bij een militaire interventie tegen Islamitische State. Dat heeft secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen maandag laten verstaan.

 • Elke Van den Brandt kandidaat-voorzitter GroenElke Van den Brandt kandidaat-voorzitter Groen

  Elke Van den Brandt stelt zich kandidaat om Wouter Van Besien op te volgen als voorzitter van Groen. Het 34-jarige Vlaams parlementslid vormt een duo met Kamerlid Wouter De Vriendt. Dat hebben Van den Brandt en De Vriendt maandag bekendgemaakt op een persbriefing.

>> Meer Politiek

Zoek de weersverwachting per stad

Legend

Week in beeld
Week in beeld (Week in beeld)