MSN Nieuws: het laatste en leukste nieuws over Vlaanderen, België en de wereld

Vraag tot vrijlating moordenaar John Lennon opnieuw geweigerd

Mark David Chapman, de moordenaar van John Lennon, kan nog altijd niet vrijkomen. Zijn achtste aanvraag voor een vervroegde vrijlating is geweigerd. Dat hebben de penitentiaire diensten van de staat New York vrijdag aangekondigd. "De vraag is verwropen", aldus de strafherzieningscommissie. "Na onderzoek heeft de commissie geoordeeld dat, als u nu wordt vrijgelaten, het redelijk waarschijnlijk is dat u opnieuw de wet overtreedt. Uw vrijlating zou onverenigbaar zijn met het welzijn van de samenleving."

 • Genk haalt Schotse coach binnenGenk haalt Schotse coach binnen

  Alex McLeish wordt de nieuwe trainer van Racing Genk. Dat meldde de Limburgse club vrijdag voor aanvang van de competitiewedstrijd tegen Gent.

>> Meer sport
Meer nieuws

Buitenland

 • Gaza - Netanyahu tweette foto van executie James Foley, in uithaal naar HamasGaza - Netanyahu tweette foto van executie James Foley, in uithaal naar Hamas

  Na een golf van kritiek heeft de Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu vrijdag een foto van de executie van de Amerikaanse journalist James Foley van Twitter gehaald. Met de foto wilde Israël de islamistische Hamas linken aan IS, de jihadistische groepering die de moord op Foley heeft opgeëist. Netanyahu zette de foto van de executie naast een foto van Hamas-militanten die het lichaam van een man voortslepen die voor "collaboratie" met Israël werd geëxecuteerd. De foto werd begeleid door de tekst "Hamas is IS. IS is Hamas. Ze zijn de vijanden van alle beschaafde landen."

 • Verontrustende toename aantal onthoofdingen in Saoedi-Arabië

  In Saoedi-Arabië zijn deze maand al minstens 19 mensen door onthoofding geëxecuteerd. De Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) maakt zich "zorgen" over die inflatie aan Middeleeuwse praktijken door het Saoedische regime. Dit jaar werden door Riyad al 34 mensen op die manier ter dood gebracht.

 • Apenselfie genereert geen auteursrechten

  Een langlopende discussie tussen een Britse natuurfotograaf en Wikimedia, de organisatie achter Wikipedia, lijkt beslecht. Het Amerikaanse US Copyright Office, de Amerikaanse autoriteit als het gaat over auteursrechten, oordeelt dat werken die door de natuur, dieren of planten voortgebracht zijn, niet geregistreerd kunnen worden en dus openbaar goed zijn.

 • Sojoez-raket met twee Europese Galileo-navigatiesatellieten gelanceerdSojoez-raket met twee Europese Galileo-navigatiesatellieten gelanceerd

  Van op de Europese lanceerbasis Kourou in Frans-Guyana is vandaag een Russische Sojoez-raket gelanceerd die twee satellieten van het Europese satellietnavigatiesysteem Galileo in een baan om de Aarde moet afzetten, zo was rechtstreeks op Arianespace TV te zien.

 • Vulkaan Bardarbunga zorgt niet voor direct gevaar voor toeristen

  Dat de IJslandse vulkaan Bardarbunga mogelijk gaat uitbarsten, zorgt momenteel niet voor direct gevaar voor toeristen. Dat meldt specialist IJslandreizen Mario Coppens. Wat de impact zou zijn van een mogelijke uitbarsting, is wel moeilijk te voorspellen, aldus de IJslandkenner.

>> Meer Buitenland

Politiek

 • Morgen en zondag gaan gesprekken over federale formatie voortMorgen en zondag gaan gesprekken over federale formatie voort

  De onderhandelaars voor een federale regering hebben omstreeks 19.45 uur hun werkzaamheden afgerond. Twee hoofdstukken uit de formateursnota zijn intussen een eerste keer de revue gepasseerd. Zaterdag en wellicht ook zondag gaan de onderhandelingen voort.

 • Dreigend stroomtekort - Kamer gaat Elia en FANC horen

  In het kader van het mogelijke stroomtekort door de uitval van een aantal kerncentrales gaat de Kamer een hoorzitting houden met Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet, en met het Federaal Agentschap voor de Nucleaire Veiligheid (FANC). Die hoorzitting is voorzien voor 3 september.

 • Luchthaven vindt voorstellen Fonck niet realistischLuchthaven vindt voorstellen Fonck niet realistisch

  Brussels Airport vindt de voorstellen van staatssecretaris voor Mobiliteit Catherine Fonck om het spreidingsplan aan te passen niet realistisch. Het aantal vluchtbewegingen per uur ligt hoger dan de getallen die de staatssecretaris noemt, stelt de luchthaven.

 • 570.000 euro Europees geld voor werknemers Ford Genk570.000 euro Europees geld voor werknemers Ford Genk

  De Europese Commissie heeft voorgesteld om ons land 570.945 euro toe te kennen om 479 ontslagen werknemers bij Ford Genk aan een nieuwe baan te helpen. Het gaat om geld uit het Europees fonds voor aanpassing aan de globalisering (EFG) en staat los van de 50 miljoen euro die eerder al werden vrijgemaakt. Het voorstel wordt nu ter goedkeuring aan het Europees Parlement en de Raad van ministers voorgelegd.

 • "Formateursnota is uitgangspunt voor onderhandelingen""Formateursnota is uitgangspunt voor onderhandelingen"

  De formateursnota is een uitgangspunt voor de onderhandelingen. Dat hebben CD&V-voorzitter Wouter Beke en zijn Open Vld-collega Gwendolyn Rutten verklaard voor aanvang van de gesprekken tussen de toekomstige federale coalitiepartners. Eerder had N-VA-voorzitter Bart De Wever geklaagd over de manier waarop pistes uit die nota als verworven zaken zouden overkomen. "Er is niets als een beslissing voorgesteld", verzekerde Beke deze namiddag.

>> Meer Politiek

Zoek de weersverwachting per stad

Legend

Week in beeld
Week in beeld (Week in beeld)