MSN Nieuws: het laatste en leukste nieuws over Vlaanderen, België en de wereld

 • Vandewalle reed in aanval met gebroken ribVandewalle reed in aanval met gebroken rib

  Kristof Vandewalle was zondag een van de smaakmakers van de vijftiende etappe in de Vuelta. Een gebroken rib en rugpijn hielden hem niet tegen om voor de aanval te kiezen, zo legt hij uit op de website van zijn team Trek Factory Racing.

>> Meer sport
Meer nieuws

Buitenland

 • Drie doden bij onweer in zuiden van Frankrijk

  Drie departementen in het zuiden van Frankrijk kreunen al enkele dagen onder zware regenval. Op een camping in het departement Hérault zijn drie mensen om het leven gekomen nadat een rivier uit zijn oevers getreden was. Twee andere mensen zijn vermist. Dat meldt de brandweer.

 • Stembureaus open voor historische volksraadpleging over Schotse onafhankelijkheidStembureaus open voor historische volksraadpleging over Schotse onafhankelijkheid

  In Schotland zijn om 07.00 uur lokale tijd (08.00 uur Belgische tijd) de stembureaus open gegaan voor een historisch referendum over onafhankelijkheid. Meer dan vier miljoen inwoners van het land kunnen kiezen of ze al dan niet deel blijven uitmaken van het Verenigd Koninkrijk.

 • Dreiging IS - Vijftien arrestaties bij grootschalige antiterreuroperatie in Australië

  Bij een grootschalige antiterreuroperatie in Australië zijn donderdag in totaal vijftien mensen opgepakt. Minstens één persoon werd aangeklaagd en verschijnt later op de dag voor de rechter. Het gaat om de grootste antiterreuractie ooit in Australië. Meer dan 800 politieagenten namen deel aan de actie die gepaard ging met huiszoekingen in Sydney en Brisbane. Vermoed wordt dat minstens een aantal verdachten banden hebben met de terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

 • Referendum Schotland - Obama uit op Twitter de hoop dat Verenigd Koninkrijk "sterk en verenigd" blijftReferendum Schotland - Obama uit op Twitter de hoop dat Verenigd Koninkrijk "sterk en verenigd" blijft

  De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag, aan de vooravond van het referendum over de Schotse onafhankelijkheid, in een tweet de hoop geuit dat het Verenigd Koninkrijk "sterk en verenigd" blijft.

 • Dreiging IS - Grootschalige antiterreuroperatie in Australië tegen aanhangers IS

  In Australië is momenteel een grootschalige antiterreuractie aan de gang. Volgens televisiezender ABC gaat het mogelijk om de grootste antiterreuroperatie ooit in het land. In Brisbane en Sydney viel de politie donderdagochtend plaatselijke tijd op tal van plaatsen binnen. De actie is gericht tegen verdachten die vermoedelijk banden hebben met de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Volgens het Australische persagentschap AAP werden in Sydney verschillende mensen opgepakt.

>> Meer Buitenland

Politiek

 • Wathelet verdedigt keuze om "anti-blackout"-software niet aan te kopenWathelet verdedigt keuze om "anti-blackout"-software niet aan te kopen

  Het kabinet van uittredend minister Melchior Wathelet heeft de keuze verdedigd om niet in te gaan op het aanbod van een Franse informaticus en een Belgische consultant voor de aankoop van "anti-blackout"-software voor een bedrag van 11 miljoen euro.

 • Johan Vande Lanotte: "Zonder N-VA-premier zal het niet lukken"Johan Vande Lanotte: "Zonder N-VA-premier zal het niet lukken"

  "Het is dodelijk voor de Zweedse coalitie als de premier geen N-VA'er wordt. Anders werkt het niet." Dat stelt uittredend sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte in De Tijd. Over de strubbelingen binnen zijn partij, die dit weekend fractiedagen houdt, is Vande Lanotte optimistischer: "Zodra de Zweedse coalitie er is, zal de partij de krachten bundelen rond het oppositieproject tegen centrumrechts. De interne strijd zal automatisch oplossen".

 • Brussels minister Smet wil geen beleid tegen auto, maar wel voor meer levenskwaliteitBrussels minister Smet wil geen beleid tegen auto, maar wel voor meer levenskwaliteit

  De nieuwe Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet wil geen beleid voeren dat "tegen de auto is, maar wel een dat de levenskwaliteit verhoogt". Dat heeft hij vandaag gezegd tijdens het congres van Federauto in het kader van de Europese Week van Vervoering.

 • Dreiging IS: "F-16's niet het enige dat kan worden ingezet"Dreiging IS: "F-16's niet het enige dat kan worden ingezet"

  Generaal-majoor Hubert De Vos, commandant van de landcomponent, spreekt met klem tegen dat de landmacht niet in staat zou zijn deel te nemen aan een internationale militaire interventie tegen Islamitische Staat. "Ik hoor zogenaamde experten dat beweren in de pers, maar dat is klinkklare onzin", onderstreepte hij dinsdag in Leopoldsburg. "Er is een groot verschil tussen kunnen en mogen."

 • Qatar heeft terreurmilitie IS nooit gesteundQatar heeft terreurmilitie IS nooit gesteund

  De emir van Qatar heeft vandaag tijdens een werkbezoek in Berlijn de bewering dat zijn land de terreurmilitie Islamitische Staat (IS) financieel zou helpen, van de hand gewezen. Voorts zei hij dat zijn land zijn best doet om werksomstanstandighden van de buitenlandse gastarbeiders op de bouwwerven voor het WK Voetbal in 2022 gevoelig te verbeteren.

>> Meer Politiek

Zoek de weersverwachting per stad

Legend

Week in beeld
Week in beeld (Week in beeld)