MSN Nieuws: het laatste en leukste nieuws over Vlaanderen, België en de wereld

 • KHC Dragons grijpt derde plaatsKHC Dragons grijpt derde plaats

  KHC Dragons is maandag in het Nederlandse Eindhoven als derde geëindigd op de Euro Hockey League, de belangrijkste Europese competitie voor clubteams.

>> Meer sport
Meer nieuws

Buitenland

 • Italiaanse marine brengt weer honderden vluchtelingen in veiligheid

  Ook tijdens het Paasweekeinde heeft de Italiaanse marine weer honderden vluchtelingen op de Middellandse Zee in veiligheid gebracht. Zondagnacht namen de reddingsdiensten ten zuiden van Lampedusa minstens 300 migranten van nauwelijks zeewaardige boten aan boord, aldus de marine. Gisteren brachten ze meer dan 800 geredde vluchtelingen over naar Sicilië.

 • Al-Shabaab doodt Somalische politicus met autobomAl-Shabaab doodt Somalische politicus met autobom

  Islamisten hebben bij een nieuwe aanslag in Somalië een parlementslid gedood. Politicus Izak Mohamed Ali kwam vandaag om toen een aan zijn auto bevestigde bom ontplofte. Hij was in de wijk Hamarwayne in de hoofdstad Mogadishu onderweg. Een andere parlementariër, die samen met het slachtoffer in het voertuig zat, werd bij de aanslag gewond.

 • Malaysia Airlines biedt nabestaanden van slachtoffers vlucht MH370 financiële hulp aan

  Malaysia Airlines wil de nabestaanden van de passagiers van de vermiste vlucht MH370 financiële hulp aanbieden. Wie hoeveel geld krijgt, moet nog onderhandeld worden, zei de Maleisische viceminister van Buitenlandse Zaken Hamzah Zainuddin gisteren. De families moeten zelf voorstellen formuleren. De zoektocht naar het wrak in het vermoedelijke crashgebied in de Indische Oceaan wordt ondertussen voortgezet. Een onbemand duikbootje heeft volgens de crisiscel al twee derde van het gebied in kaart gebracht, maar nog steeds zonder succes.

 • Luxewoning voor kardinaal zorgt voor discussies in het VaticaanLuxewoning voor kardinaal zorgt voor discussies in het Vaticaan

  Een bijna 700 vierkante meter grote luxewoning voor de vroegere kardinaal-staatssecretaris Tarcisio Bertone zorgt in het Vaticaan voor wisselende gevoelens. Bertone zal deze zomer naar zijn weelderig nieuw verblijf in de kerkstaat verhuizen, schrijft de krant La Repubblica. Het optrekje is tienmaal groter dan het eerder bescheiden appartement van 70 vierkante meter van paus Franciscus in het gastenverblijf Santa Marta.

 • Verdachte van moord op ex-rebellenleider in Belfast vrijgelaten

  Drie dagen na de moord op een vroegere rebellenleider van een splintergroep van het IRA in Noord-Ierland is een aanvankelijk verdachte man weer vrijgelaten. De 26-jarige man kon niets ten laste gelegd worden. Hij is sinds gisterenavond vrij. Dat deelde de politie vandaag mee.

>> Meer Buitenland

Politiek

 • België en Frankrijk gaan informatie over naar Syrië vertrokken inwoners uitwisselenBelgië en Frankrijk gaan informatie over naar Syrië vertrokken inwoners uitwisselen

  De komende dagen vindt een ontmoeting plaats tussen de Franse en Belgische departementen van Buitenlandse Zaken, over de inwoners van beide landen die naar Syrië zijn vertrokken om te vechten. Dat deelde de Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, vandaag mee aan Belga.

 • België verkoopt onroerend goed in verschillende Congolese steden

  De administratie Patrimoniumdiensten van de Federale Overheidsdienst Financiën stelt een aantal eigendommen te koop in verschillende steden in Congo. Daarbij zijn onder meer kantoren op twee verdiepingen van het gebouw in Kinshasa waar de huidige Belgische ambassade gehuisvest is. Dat meldt de administratie op haar website.

 • Oekraïne - Amerikaanse vicepresident Biden naar KievOekraïne - Amerikaanse vicepresident Biden naar Kiev

  Tegen de achtergrond van de toenemende spanningen in het oosten van Oekraïne reist de Amerikaanse vicepresident Joe Biden maandag naar Kiev af. Dat heeft het Witte Huis meegedeeld. Biden zal er dinsdag spreken met interimpresident Oleksandr Toertsjinov en interimpremier Arseni Jatsenjoek.

 • Venezolaanse oppositie eist "verrijzenis van de democratie"Venezolaanse oppositie eist "verrijzenis van de democratie"

  In de Venezolaanse hoofdstad Caracas zijn honderden opposanten op Paaszondag de straat opgegaan om "de verrijzenis van de democratie" te eisen en hun ongenoegen te uiten over president Nicolas Maduro, wiens beleid al ruim twee maanden onder vuur wordt genomen door een protestbeweging.

 • Iran beweert akkoord bereikt te hebben bij Arak-zwaarwaterreactorIran beweert akkoord bereikt te hebben bij Arak-zwaarwaterreactor

  Iran beweert de meningsverschillen met de vijf VN-vetomachten plus Duitsland (5+1) over de zwaarwaterreactor Arak in Centraal-Iran uitgeklaard te hebben. "We hebben voorgesteld dat we slechts een vijfde van het oorspronkelijk geplande plutonium zullen produceren en daar werd positief op gereageerd door de 5+1", zei vicepresident en nucleaire baas Ali Akbar Salehi zaterdag.

>> Meer Politiek

Zoek de weersverwachting per stad

Legend

Week in beeld
Week in beeld (Week in beeld)