Het laatste nieuws uit eigen land

Binnenland
 • Ugent ondrzoekt ademtest of zelf bloed prikken als goedkope drugtest

  Omdat er volop alternatieven bedacht worden voor de klassieke staalafname van bloed of urine, onder meer via zelf bloed prikken of het gebruik van speeksel, haar, nagels en uitgeademde lucht voor geneeskundige onderzoek, testen van druggebruikers of opvolgen van medicatiegebruik, wordt aan de UGent daarover donderdag en vrijdag een symposium georganiseerd.

 • Ignace Schops naar World Parks Congress in SydneyIgnace Schops naar World Parks Congress in Sydney

  In november zal Ignace Schops ons land in Sydney vertegenwoordigen op het World Parks Congress 2014 van de IUCN (International Union for Conservation of Nature).

 • WikiLeaks zegt dat ook België geavanceerde spionagesoftware gebruikteWikiLeaks zegt dat ook België geavanceerde spionagesoftware gebruikte

  De klokkenluiderswebsite WikiLeaks heeft maandag een lijst gepubliceerd met gebruikers van spionagesoftware van een Duits bedrijf. Zo noemt de website ook België als een klant van FinFisher, een bedrijf dat systemen ontwikkelt om communicatie en data te onderscheppen, zowel van computers als mobiele toestellen.

 • Bewoner van rusthuis komt om in gracht bij rusthuis

  Bij rust- en verzorgingstehuis Immaculata in Edegem is het levenloze lichaam van een 88-jarige bewoner teruggevonden in een gracht achteraan het complex. Dat zegt de lokale politie van de zone Hekla. De man kwam allicht ten val terwijl hij een wandeling aan het maken was en verdronk. Om alle andere opties met zekerheid uit te sluiten, zal de cel Agressie wel nog ter plaatse de nodige vaststellingen komen doen.

 • Verdachte van moord op ex-vriendin in Zeebrugge blijft in de cel

  De 60-jarige man die verdacht wordt van de moord op zijn ex-vriendin Daisy Vergote (43), van wie het lichaam in juli op het strand van Zeebrugge werd aangetroffen, blijft in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdag beslist.

 • "Brussels toerisme moet inzetten op identiteit wijken""Brussels toerisme moet inzetten op identiteit wijken"

  De Brussele wijken moeten hun troeven in kaart brengen en toeristische packages ontwikkelen die activiteiten, slaap- en eetgelegenheden bundelen. Het is aan het Gewest om de wijken en hun packages herkenbaar te promoten. Dat is de conclusie van een studie die de Kamer van de middenstand op dinsdag voorstelde.

 • Bednet viert tiende verjaardagBednet viert tiende verjaardag

  Bednet, een vzw actief op vlak van synchroon internetonderwijs voor zieke kinderen, bestaat 10 jaar. Sinds de opstart hebben meer dan 1.000 langdurig zieke kinderen uit 600 ver­schil­lende Vlaamse scholen van Bednet gebruik gemaakt. Dit schooljaar start de vzw met een nieuw platform waardoor in de toekomst nog meer kinderen op een zelfredzame manier met hun klas verbonden worden. Dat is gisterenavond gezegd op een academische zitting in Brussel.

 • Moeder en zoon opgepakt voor drugshandel in Anderlecht

  De Brusselse lokale politie heeft een Anderlechtse twintiger opgepakt omdat de man in het Brusselse drugs zou dealen. Ook zijn moeder werd in de boeien geslagen omdat zij zoonlief een handje toestak bij zijn illegale handeltje. Beiden zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

 • Onderzoek naar Operatie Kelk afgeslotenOnderzoek naar Operatie Kelk afgesloten

  Operatie Kelk, het gerechtelijk onderzoek naar seksueel misbruik en schuldig verzuim binnen de katholieke kerk, is afgesloten. De onderzoeksrechter heeft het dossier meegedeeld aan het federaal parket dat nu een eindvordering moet opstellen. Het is intussen wel nog wachten op een arrest van de kamer van inbeschuldigingstelling (KI). Die moet beslissen of het onderzoek nog wettelijk kon worden voortgezet nadat een aantal processen-verbaal verdwenen waren.

 • Bijzitter verkiezingen beboet omdat hij 5 minuten te laat opdaagdeBijzitter verkiezingen beboet omdat hij 5 minuten te laat opdaagde

  Een 25-jarige Luikenaar is vandaag door de correctionele rechtbank van Luik veroordeeld tot een boete van 300 euro met uitstel voor een derde, omdat hij te laat was opgedaagd als bijzitter voor de verkiezingen van 25 mei laatstleden.

 • Criminelen kunnen thuis niet missenCriminelen kunnen thuis niet missen

  Veroordeelde criminelen vluchten meestal niet naar een verre bestemming om aan de Belgische gevangenis te ontsnappen, maar blijven rondhangen in België of de buurlanden. Dat blijkt uit cijfers van het FAST-team van de federale politie, waarover Het Nieuwsblad vandaag schrijft.

 • Vier op de tien Belgen weten niet hoe ze gezond moeten levenVier op de tien Belgen weten niet hoe ze gezond moeten leven

  "Vier op de tien Belgen beschikken over te weinig gezondheidsvaardigheden om een gezond leven te leiden." Dat besluiten het christelijk ziekenfonds CM en de universiteit UCL na een onderzoek bij bijna 10.000 CM-leden. Het probleem is nog nijpender bij kortgeschoolde mensen.

 • KU Leuven opnieuw enige Belgische universiteit in top 100 van QS World University RankingsKU Leuven opnieuw enige Belgische universiteit in top 100 van QS World University Rankings

  De KU Leuven is de enige Belgische universiteit in de top 100 van universiteiten die het Britse Quacquarelli Symonds jaarlijks publiceert. De instelling staat op de 82ste plaats en daalt daarmee vijf plaatsen in vergelijking met 2013. Ook alle andere Belgische universiteiten in de ranking boeren achteruit. De Universiteit Gent prijkt op plaats 129 (tegen 122 in 2013), de Université Catholique de Louvain op 154 (138 in 2013). De Université Libre de Bruxelles (ULB) bezet de 173ste stek, gevolgd door de Vrije Universiteit Brussel (VUB) op plaats 181, de Universiteit Antwerpen (205) en de Université de Liège (272).

 • Meerwaardebelasting bij verkoop bedrijf op tafel

  Wie zijn bedrijf verkoopt, zal in de toekomst belast worden op de meerwaarde die daarbij gerealiseerd wordt. Toch als het afhangt van CD&V, die dat voorstel op de onderhandelingstafel heeft gelegd, zo vernam De Tijd. De partij mikt op een meerwaardebelasting op aandelen, maar het is niet de bedoeling de kleine belegger die een pakketje aandelen verkoopt te viseren.

 • Meer vastgoedmakelaars, minder leraars in speMeer vastgoedmakelaars, minder leraars in spe

  Aan de universiteiten kunnen sociale wetenschappen en letteren minder studenten verleiden, maar rechten en economie dan weer meer. De meeste hogescholen zien minder inschrijvingen voor de lerarenopleiding. Dat schrijft De Standaard, na een rondvraag bij de universiteiten en de hogescholen.

 • Kind hebben 20 procent duurder in tien jaarKind hebben 20 procent duurder in tien jaar

  De kostprijs van een kind is de laatste tien jaar met 20 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Gezinsbond, die De Morgen kon inkijken.

Het Weer

Zoek de weersverwachting per stad

Legend

In de kijker
logo
Ken jij deze logo's?
PreviousPrevious
NextNext