Het laatste nieuws uit eigen land

Binnenland
 • Waarschootse gemeentesecretaris definitief ontslagen

  De gemeentesecretaris van de Oost-Vlaamse gemeente Waarschoot, Ronny V. H., is definitief ontslagen. De man werd ontslagen na een veroordeling wegens passieve corruptie, maar stelde beroep in. De beroepscommissie voor tuchtzaken bij het ministerie van binnenlandsbestuur verwierp de klacht nu. Dat werd vernomen bij Waarschoots burgemeester Ann Coopman (CD&V).

 • Rampvlucht MH17 "vloog kilometer lager dan gepland"Rampvlucht MH17 "vloog kilometer lager dan gepland"

  Het vliegtuig van vlucht MH17, van Malaysia Airlines, vloog op het moment van de vliegramp boven het oosten van Oekraïne op 10 kilometer hoogte en dat was 1 kilometer lager dan voorzien in het vluchtplan. Dat meldt de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans vandaag in antwoord op Kamervragen. De lagere hoogte was volgens de minister nodig om voldoende afstand te houden met een ander toestel, dat al op 11 kilometer hoogte vloog.

 • Antwerpse advocaten toch welkom in DossinkazerneAntwerpse advocaten toch welkom in Dossinkazerne

  De advocaten van de Vlaamse Conferentie van de balie in Antwerpen mogen dan toch op bezoek komen in de Kazerne Dossin in Mechelen. Het bestuur van het holocaustmuseum had dat aanvankelijk geweigerd, nadat advocaat-stagiaires in maart een sketch over GAS-boetes hadden opgevoerd tijdens de jaarlijkse revue.

 • Geen ebola bij Belgische Artsen zonder Grenzen-medewerker, bevestigt FOD VolksgezondheidGeen ebola bij Belgische Artsen zonder Grenzen-medewerker, bevestigt FOD Volksgezondheid

  De Belgische medewerker van Artsen zonder Grenzen die gisteren in quarantaine werd geplaatst heeft geen ebola. Dat heeft een bloedtest in Hamburg aangetoond. "We zijn zo goed als zeker, maar om helemaal zeker te zijn wordt er maandag nog een tweede test uitgevoerd", zegt Sven Heyndrickx van de FOD Volksgezondheid. De man was het eerste echte risicogeval in ons land.

 • Vanaf maandag worden 3 miljoen boeken uit de Gentse Boekentoren gehaaldVanaf maandag worden 3 miljoen boeken uit de Gentse Boekentoren gehaald

  Maandag wordt gestart met het leeghalen van de 23 verdiepingen tellende Boekentoren aan de Gentse Universiteit. Liefst drie miljoen boeken en allerlei bijzondere collecties verhuizen naar een drie verdiepingen tellend hoogtechnologisch ondergronds depot, want de Boekentoren wordt tot 2018 volledig gerenoveerd.

 • Belgische C-130 opnieuw in MelsbroekBelgische C-130 opnieuw in Melsbroek

  Het C-130-vrachtvliegtuig van het Belgische leger dat 13 ton noodhulp naar het Iraakse Erbil bracht, is vandaag om 14 uur opnieuw in Melsbroek geland na een vlucht van vier uur uit het Bulgaarse Burgas.

 • Dertiende Ten Vrede-festival herdenkt Eerste Wereldoorlog

  De programmatie van de openingsdag van het 13e festival Ten Vrede aan de Diksmuidse IJzertoren heeft aan een zijden draadje gehangen door het slechte weer van de voorbije weken. 25 ton stro moet soelaas bieden. Dat kan Dirk Demeurie, voorzitter van Ten Vrede, vrijdagmiddag kwijt.

 • Uitbarstingsspleet Bardarbunga was 1 km langUitbarstingsspleet Bardarbunga was 1 km lang

  Webcams aan de rand van de Dyngjujökull-gletsjer, nabij het IJslandse Holuhraun, hebben in verband met de uitbarsting van de vulkaan Bardarbunga vrijdag een uitbarstingsspleet van ongeveer 1 km lang aangetoond, waarlangs zich lavafonteinen ontwikkelden. Dit hebben wetenschappers van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) gezegd.

 • Litouwse ramkrakers krijgen celstraffen tot vijf jaar, deels met uitstel

  Vier leden van een Litouwse bende hebben van de correctionele rechtbank van Antwerpen vrijdag celstraffen tot vijf jaar gekregen, deels met uitstel, voor een reeks ramkraken die ze tussen juni 2008 en december 2009 gepleegd hadden.

 • Belgische piloot rondt kaap van 4.000 vlieguren met F-16Belgische piloot rondt kaap van 4.000 vlieguren met F-16

  Een Belgische gevechtspiloot, commandant Marc Longle, heeft vrijdag de kaap van de 4.000 vlieguren met een F-16 gerond. Daarmee treedt Longle toe tot een zeer select clubje van een veertigtal piloten, van wie de grote meerderheid Amerikanen zijn.

 • Vijftien nieuwe fietssnelwegen naar en rond Brussel tegen 2025Vijftien nieuwe fietssnelwegen naar en rond Brussel tegen 2025

  De provincie Vlaams-Brabant, het Vlaams Gewest en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest investeren tegen 2025 in vijftien fietssnelwegen naar en rond Brussel. Dat is vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie van Vlot Vlaanderen, de informatiecampagne over mobiliteitsprojecten in Vlaams-Brabant.

 • Dakloze opgepakt voor vechtpartij en poging doodslag in Jette

  De lokale politie van Brussel heeft een dakloze man opgepakt die verantwoordelijk zou zijn voor een vechtpartij en een poging doodslag. Dat meldt het Brusselse parket. De man is ter beschikking gesteld van het parket. Het slachtoffer van de vechtpartij kreeg het bevel het land te verlaten.

 • Verdachte langer in de cel voor moord in Zeebrugge

  De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van El Sayed F. (60) met drie maanden verlengd. De man van Egyptische origine wordt nog steeds verdacht van de moord op zijn ex-vriendin Daisy Vergote (43). Ondertussen blijkt het condoom dat op het slachtoffer werd teruggevonden niet van de verdachte te zijn.

 • Vlaamse magazinemarkt blijft krimpen

  De Vlaamse magazines blijven terrein verliezen. Zo daalde de verkoop van de weekbladen in de periode van 1 juli 2013 tot 31 juni 2014 met 2,06 procent, blijkt vrijdag uit de nieuwe cijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM).

 • Restauranthulp Charlotte Steel is 'jobstudent van het jaar'

  Charlotte Steel is uitgeroepen tot jobstudent van het jaar. De organisatoren van de wedstrijd, ondernemersorganisatie Unizo en HR-dienstengroep ADMB, verrasten de 20-jarige West-Vlaamse studente vrijdag in restaurant De Pepermolen in Lissewege, haar werkstek.

 • Kust blikt tevreden terug op zomervakantieKust blikt tevreden terug op zomervakantie

  De toeristische sector aan de kust is tevreden over de vakantiemaanden juli en augustus. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer vrijdag na een sectoroverschrijdende rondvraag. Onder meer 6,2 miljoen dagtoeristen vonden hun weg naar de kust.

Het Weer

Zoek de weersverwachting per stad

Legend

In de kijker
 • Een prachtig bloementapijt in Brussel (Een prachtig bloementapijt in Brussel)Een prachtig bloementapijt in Brussel

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

logo
Ken jij deze logo's?
PreviousPrevious
NextNext