19/6/2012 08:03 | Door MVL, www.belga.be

30.000 gratis drinkbussen om kraantjeswater als drinkwater te promoten

Het waterbedrijf TMVW verdeelt vrijdag op 63 locaties in zijn werkingsgebied in Oost-Vlaanderen, de West-Vlaamse regio Brugge en een aantal Vlaams-Brabantse gemeenten niet minder dan 30.000 gratis drinkbussen om kraantjeswater als drinkwater te promoten.


Met de sensibiliseringsactie wil TMVW, en zijn 43 distributievennoten, kraantjeswater als een gezond alternatief voor flessenwater aanprijzen. "Weinig producten worden zo streng en veelvuldig gecontroleerd", aldus Catherine de Munck van TMVW. "Kraantjeswater moet aan meer dan zestig kwaliteitseisen voldoen. Bovendien wordt aan ons water een extern kwaliteitslabel toegekend door het onafhankelijke instituut Quality Control." TMVW wijst erop dat kraantjeswater een gezonde dorstlesser is en ook stukken goedkoper is dan flessenwater. "Uit één kubieke meter of duizend liter krijg je zo'n 4.000 glazen. Gemiddeld kost één liter nooit meer dan 0,4 cent, dat is 0,1 cent per glas." TMVW voegt eraan toe dat kraantjeswater het milieu minder belast en ook de PMD-zak spaart. Meer informatie over de actie en locaties: www.water-link.be en www.facebook.com/tmvwpartnervanwaterlink

Skype
0Opmerking
30.000 gratis drinkbussen om kraantjeswater als drinkwater te promotenHet waterbedrijf TMVW verdeelt vrijdag op 63 locaties in zijn werkingsgebied in Oost-Vlaanderen, de West-Vlaamse regio Brugge en een aantal Vlaams-Brabantse gemeenten niet minder dan 30.000 gratis drinkbussen om kraantjeswater als drinkwater te promoten.MVLwww.belga.be2012-06-19T19:03:132012-06-19T19:03:13Met de sensibiliseringsactie wil TMVW, en zijn 43 distributievennoten, kraantjeswater als een gezond alternatief voor flessenwater aanprijzen. "Weinig producten worden zo streng en veelvuldig gecontroleerd", aldus Catherine de Munck van TMVW. "Kraantjeswater moet aan meer dan zestig kwaliteitseisen voldoen. Bovendien wordt aan ons water een extern kwaliteitslabel toegekend door het onafhankelijke instituut Quality Control." TMVW wijst erop dat kraantjeswater een gezonde dorstlesser is en ook stukken goedkoper is dan flessenwater. "Uit één kubieke meter of duizend liter krijg je zo'n 4.000 glazen. Gemiddeld kost één liter nooit meer dan 0,4 cent, dat is 0,1 cent per glas." TMVW voegt eraan toe dat kraantjeswater het milieu minder belast en ook de PMD-zak spaart. Meer informatie over de actie en locaties: www.water-link.be en www.facebook.com/tmvwpartnervanwaterlink

meer artikels

  • De problematiek van de te lage prijzen voor het varkensvlees moet op een Europees niveau opgelost worden, vindt Comeos, de Belgische federatie van de handel en distributie. "Vijfenzestig procent van het varkensvlees in ons land is bestemd voor de uitvoer, 25 procent gaat naar slagers en vleesverwerkende industrie en vervolgens ook grotendeels naar het buitenland, en slechts 15 procent komt in onze supermarkten terecht. Wij stellen op Europese schaal dus niet veel voor en gaan dan ook geen invloed op de prijsvorming kunnen hebben", zegt Peter Vandenberghe, woordvoerder van Comeos.

  • Zakenlui voor rechter voor 9 miljoen euro smeergeld bij verkoop Financietoren

    Drie zakenmannen en twee bedrijven moeten zich voor de strafrechter in Brussel verantwoorden omdat ze als tussenpersonen 9 miljoen euro smeergeld zouden hebben opgestreken bij de verkoop van de Financietoren. Eén van de verdachten is een vroegere adviseur van toenmalig minister van Overheidsbedrijven Rik Daems (Open Vld). Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws vandaag en wordt bevestigd door meester Luc Deleu, advocaat van de ex-adviseur.

  • Zomer speelt laatste troeven uit

    Vanmiddag is er geregeld zon, maar plaatselijk komen ook enkele regen- of onweersbuien tot ontwikkeling. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen. De maxima schommelen tussen 22 en 26 graden. Vanavond en 's nachts is het wisselend bewolkt met een aanhoudende kans op enkele regen- of onweersbuien. Tegen het eind van de nacht kan mist ontstaan. Het kwik daalt tot 12 graden.

  • Experten pleiten voor instroombeperking opleiding leraar lager onderwijs

    Wie begint aan de opleiding leraar lager onderwijs, is er vaak niet klaar voor. De lat ligt immers hoog in de opleiding, gemiddeld haakt 40 procent af tijdens of na het eerste jaar. De visitatiecommissie die de zestien Vlaamse lerarenopleidingen evalueerde, pleit daarom voor een "instroomregulering" tot de opleiding. Dat meldt de Vlaamse Universiteiten en Hogescholen Raad (VLUHR) vandaag.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

.