09/8/2008 03:21 | Door Belga

Al ongeveer 200 deelnemers aan dodentocht bereikten eindstreep

In Bornem zijn 9.597 deelnemers aan de start van de Dodentocht verschenen. Dat is een recordaantal. Zaterdag rond het middaguur waren er een kleine 200 deelnemers die de eindstreep al hadden bereikt. Er zijn naar schatting ook zowat 2.500 deelnemers die hebben opgegeven. Dat vernam Belga van Geert Van Gaever van de organisatie van de Dodentocht.


Skype
0Opmerking
Al ongeveer 200 deelnemers aan dodentocht bereikten eindstreepIn Bornem zijn 9.597 deelnemers aan de start van de Dodentocht verschenen. Dat is een recordaantal. Zaterdag rond het middaguur waren er een kleine 200 deelnemers die de eindstreep al hadden bereikt. Er zijn naar schatting ook zowat 2.500 deelnemers die hebben opgegeven. Dat vernam Belga van Geert Van Gaever van de organisatie van de Dodentocht.Belga2008-08-09T02:21:00

meer artikels

 • Slechts veertien priesterwijdingen dit jaar

  Dit jaar zijn er in België slechts veertien priesterwijdingen. De helft daarvan zijn buitenlanders. Dat blijkt uit een rondvraag van Belga. Het bisdom Namen spant de kroon met zeven wijdelingen. In het aartsbisdom Mechelen-Brussel zijn er zes, in het bisdom Gent één. In de bisdommen Brugge, Hasselt, Antwerpen, Luik en Doornik zijn er geen priesterwijdingen.

 • De 33-jarige Belg die gisteren geraakt werd door een kogel in Kerem Shalom, een passagepunt tussen Egypte en de Gazastrook, is gisterennamiddag met succes geopereerd. Hij is niet in levensgevaar, benadrukt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken.

 • Op de Brusselse binnenring is ter hoogte van Tervuren de rijbaan vrijdag sinds 09.00 uur vrijgemaakt. Dat melden de federale wegpolitie en het Vlaams Verkeerscentrum. Rond 09.20 uur was het op die binnenring wel nog een klein uur filerijden vanaf Sint-Stevens-Woluwe. Door een kijkfile die op de buitenring was onstaan, is het op die buitenring en op de E411 ook aanschuiven vanaf Overijse. Het verkeer dat vanuit Sint-Stevens-Woluwe de E19 naar Bergen en Charleroi wil nemen, rijdt best via de buitenring.

 • Twee jongeren opgepakt voor aanval op leraar Brusselse school

  De Brusselse lokale politie heeft twee jongeren van 17 en 19 jaar oud opgepakt omdat ze verantwoordelijk waren voor de aanval op een leraar van een Brusselse school. De oudste van het duo had op vraag van de jongste de leraar aangevallen met een boksijzer en een mes, waarbij de leraar zich had moeten verschansen in de school. Dat meldt het Brusselse parket.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

.