09/8/2008 09:35 | Door Belga

Bezetters Brusselse Begijnhofkerk uit eigen beweging vertrokken

De asielzoekers die de Brusselse Begijnhofkerk bezetten, zijn zaterdag in de loop van de dag vertrokken. De meesten deden dat uit eigen beweging. Alleen voor een laatste groep moest de politie erbij gehaald worden, maar uiteindelijk kon die ook de hardnekkigste asielzoekers overtuigen om de kerk te verlaten. Dat meldt pastoor Daniël Alliet.


Skype
0Opmerking
Bezetters Brusselse Begijnhofkerk uit eigen beweging vertrokkenDe asielzoekers die de Brusselse Begijnhofkerk bezetten, zijn zaterdag in de loop van de dag vertrokken. De meesten deden dat uit eigen beweging. Alleen voor een laatste groep moest de politie erbij gehaald worden, maar uiteindelijk kon die ook de hardnekkigste asielzoekers overtuigen om de kerk te verlaten. Dat meldt pastoor Daniël Alliet.Belga2008-08-09T08:35:00

meer artikels

  • De Antwerpse Modewijk, in het centrum van de stad, is vrijdagmiddag opgeschrikt door een ontploffing in een winkelpand. Meer dan waarschijnlijk gaat het om een gasexplosie, die zich volgens de lokale politie voordeed op de eerste verdieping. Er is momenteel geen sprake van slachtoffers, maar de brandweer doorzoekt voor alle zekerheid nog het gebouw.

  • Politie en parket in Antwerpen zijn op zoek naar de jongeman die met de hulp van een kompaan op 7 april een vrouw verkrachtte en folterde in Kontich. Ze hebben daar vrijdag een opsporingsbericht en robotfoto voor verspreid.

  • Dertiende editie van Week van Fair Trade

    In 2013 gaf een inwoner van België gemiddeld 8,6 euro uit aan producten met het Fairtrade-label. Tijdens de dertiende editie van de Week van de Fair Trade, die van 1 tot en met 11 oktober loopt, worden gedurende tien dagen in heel België weer allerlei activiteiten georganiseerd om mensen ertoe aan te zetten voor eerlijke handel te kiezen.

  • De Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS), de koepelorganisatie van de Vlaamse Studentenraden, gaat niet akkoord met de geplande besparingsmaatregelen van de Vlaamse overheid in het hoger onderwijs. Op een personferentie kondigde de beweging vrijdagmorgen een nationale studentenmanifestatie aan op 2 oktober in Brussel.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

  • Guinness World Records 2015(©Guinness World Records 2015)

    Het Guinness Book of World Records 2015 zal vanaf 11 september in de schappen liggen, maar wij mogen alvast een aantal nieuwe binnenbomers uit deze jaarlijkse bestseller verklappen.

.