18/8/2012 08:46 | Door COR 135, www.belga.be

Atlantikwall-weekend in Raversijde lokt ruim 700 bezoekers op eerste dag

De Provincie West-Vlaanderen mocht zaterdag ruim 700 bezoekers verwelkomen op de eerste dag van het Atlantikwall-weekend in het provinciedomein Raversijde. Dat bevestigt Mathieu De Meyer, coördinator van het evenement.


Tijdens het Atlantikwall-weekend brengen tientallen "re-enactors" uit binnen- en buitenland de batterij opnieuw tot leven. Op die manier komen bezoekers te weten hoe de batterij werkte, hoe het dagelijkse leven eraan toe ging. Ook kunnen ze kennismaken met de verschillende eenheden die actief waren op het slagveld. "In het provinciedomein vormen meer dan 60 bunkers en twee kilometer loopgraven samen een van de best bewaarde onderdelen van de Atlantikwall. Deze verdedigingslinie werd door de Duitsers gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog en liep van de Frans-Spaanse grens tot in Noorwegen." Voor vele geschiedenisfanaten is dit het evenement om zich in te leven in het verleden. "Onder meer de doktersposten en de schietoefeningen konden op heel wat belangstelling rekenen", verduidelijkt De Meyer. Geïnteresseerden kunnen ook nog zondag tussen 10.30 uur en 16.00 uur terecht in het provinciedomein Raversijde.

Skype
0Opmerking
Atlantikwall-weekend in Raversijde lokt ruim 700 bezoekers op eerste dagDe Provincie West-Vlaanderen mocht zaterdag ruim 700 bezoekers verwelkomen op de eerste dag van het Atlantikwall-weekend in het provinciedomein Raversijde. Dat bevestigt Mathieu De Meyer, coördinator van het evenement.COR 135www.belga.be2012-08-18T19:46:032012-08-18T19:46:03Tijdens het Atlantikwall-weekend brengen tientallen "re-enactors" uit binnen- en buitenland de batterij opnieuw tot leven. Op die manier komen bezoekers te weten hoe de batterij werkte, hoe het dagelijkse leven eraan toe ging. Ook kunnen ze kennismaken met de verschillende eenheden die actief waren op het slagveld. "In het provinciedomein vormen meer dan 60 bunkers en twee kilometer loopgraven samen een van de best bewaarde onderdelen van de Atlantikwall. Deze verdedigingslinie werd door de Duitsers gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog en liep van de Frans-Spaanse grens tot in Noorwegen." Voor vele geschiedenisfanaten is dit het evenement om zich in te leven in het verleden. "Onder meer de doktersposten en de schietoefeningen konden op heel wat belangstelling rekenen", verduidelijkt De Meyer. Geïnteresseerden kunnen ook nog zondag tussen 10.30 uur en 16.00 uur terecht in het provinciedomein Raversijde.

meer artikels

 • De lokale politie MidLim en de Tongerse afdeling van het parket van Limburg zoeken getuigen in het onderzoek naar de gewapende overval dinsdag op het vakantiepark Hengelhoef in Houthalen-Helchteren. Dinsdag rond 09.00 uur werd een bestelwagen van een werknemer van Hengelhoef klemgereden door twee voertuigen. Twee gemaskerde mannen, van wie eentje gewapend, bedreigden de bestuurder, die te voet kon wegvluchten.

 • De lokale politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo heeft gisterenavond in een manege in Paal bij Beringen 53 verwaarloosde paarden aangetroffen. De dieren waren erbarmelijk gehuisvest en een groot aantal bevond zich in een slechte toestand. De inspectie Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid kwam ter plaatse.

 • "Afschakelplan in De Standaard is niet correct"

  Het afschakelplan dat gisteren online en vandaag in de gedrukte versie van De Standaard is verschenen, is niet correct. Dat laat Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte vandaag weten in een bericht dat hij ook aan de burgemeesters van zijn provincie heeft gestuurd. "Niet alleen is het afschakelplan nog niet vastgesteld en goedgekeurd, de versie die nu door de media wordt gepubliceerd, wijkt in sterke mate af van de voorlopige lijst waarover ik beschik", klinkt het.

 • Slechts veertien priesterwijdingen dit jaar

  Dit jaar zijn er in België slechts veertien priesterwijdingen. De helft daarvan zijn buitenlanders. Dat blijkt uit een rondvraag van Belga. Het bisdom Namen spant de kroon met zeven wijdelingen. In het aartsbisdom Mechelen-Brussel zijn er zes, in het bisdom Gent één. In de bisdommen Brugge, Hasselt, Antwerpen, Luik en Doornik zijn er geen priesterwijdingen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

.