15/6/2012 09:52 | Door MUA, www.belga.be

Bijkomende EHEC-slachtoffers opgenomen in ziekenhuis

In het Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL) zijn donderdagavond en vrijdagmorgen nog twee kinderen opgenomen die werden besmet met de EHEC-bacterie. Dat meldt het ziekenhuis vrijdag.


Het aantal mensen dat door de bacteriële besmetting na het eten van filet américain klachten blijft ondervinden, neemt toe. In het ZOL-ziekenhuis van Genk werden twee extra slachtoffers opgenomen. "Het gaat om een jongen en een meisje van 7 jaar, die op de afdeling Pediatrie verblijven", zegt Jurgen Ritzen, woordvoerder van het ZOL. Er zijn nu vier mensen opgenomen in dit ziekenhuis. Ze worden behandeld met hemo-dyalise. Ook in Overpelt wordt nog een slachtoffer verzorgd.

Skype
0Opmerking
Bijkomende EHEC-slachtoffers opgenomen in ziekenhuisIn het Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL) zijn donderdagavond en vrijdagmorgen nog twee kinderen opgenomen die werden besmet met de EHEC-bacterie. Dat meldt het ziekenhuis vrijdag.MUAwww.belga.be2012-06-15T08:52:552012-06-15T08:52:55Het aantal mensen dat door de bacteriële besmetting na het eten van filet américain klachten blijft ondervinden, neemt toe. In het ZOL-ziekenhuis van Genk werden twee extra slachtoffers opgenomen. "Het gaat om een jongen en een meisje van 7 jaar, die op de afdeling Pediatrie verblijven", zegt Jurgen Ritzen, woordvoerder van het ZOL. Er zijn nu vier mensen opgenomen in dit ziekenhuis. Ze worden behandeld met hemo-dyalise. Ook in Overpelt wordt nog een slachtoffer verzorgd.

meer artikels

 • Meer dan 1.500 plaatsen te weinig in Brussel bij begin schooljaar

  Aan de start van het nieuwe schooljaar zijn er 60 klassen, of 1.515 plaatsen, te weinig in het Nederlandstalig onderwijs in de hoofdstad. Dat heeft het Lokaal Overlegplatform (LOP) Brussel bekendgemaakt. Meer dan 400 Nederlandstalige leerlingen vonden geen enkele plek.

 • Herman Terryn van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) krijgt de European Corrosion Medal voor zijn onderzoek naar corrosie van ijzer, ook wel roest genoemd. In september ontvangt de 56-jarige professor de tweejaarlijkse onderscheiding op het congres Eurocorr in het Italiaanse Pisa.

 • Bisdom Antwerpen splitst werking tussen Antwerpen en Kempen op

  Het bisdom Antwerpen gaat vanaf september zijn werking onderverdelen in drie vicariaten: één voor de regio Antwerpen, één voor de regio Kempen en één voor de diocesane diensten. De herstructurering moet een specifieke aanpak mogelijk maken voor de stadsregio Antwerpen en de steden en gemeenten van de Kempen, maar ook voor meer samenwerking zorgen tussen de verschillende lokale pastorale eenheden binnen een regio.

 • Aan de Kallosluis in Beveren is het lijk van een man uit het water gehaald. Dat bevestigt de Dendermondse afdeling van het Oost-Vlaamse parket, dat onderzoekt of het gaat om de matroos die vrijdag overboord was gevallen van een schip in de Waaslandhaven.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

.