11/7/2012 04:51 | Door COR 232, www.belga.be

Brandstichting in café in Sint-Lievens-Houtem

In het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem is woensdag een café in de as gelegd. Een branddeskundige heeft twee verschillende brandhaarden ontdekt, zo werd vernomen bij het parket van Oudenaarde.


De brand brak rond 6.30 uur uit in de zaak 't Stamcafé aan het Marktplein. Het café brandde uit en een aanpalend appartementsgebouw liep schade op, maar de brandweer kon verhinderen dat het vuur zich verder verspreidde. Het parket van Oudenaarde stelde een deskundige aan om de brand te onderzoeken. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het niet om een accidentele oorzaak gaat.

Skype
0Opmerking
Brandstichting in café in Sint-Lievens-HoutemIn het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem is woensdag een café in de as gelegd. Een branddeskundige heeft twee verschillende brandhaarden ontdekt, zo werd vernomen bij het parket van Oudenaarde.COR 232www.belga.be2012-07-11T15:51:172012-07-11T15:51:17De brand brak rond 6.30 uur uit in de zaak 't Stamcafé aan het Marktplein. Het café brandde uit en een aanpalend appartementsgebouw liep schade op, maar de brandweer kon verhinderen dat het vuur zich verder verspreidde. Het parket van Oudenaarde stelde een deskundige aan om de brand te onderzoeken. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het niet om een accidentele oorzaak gaat.

meer artikels

 • De lokale politie van Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Agatha-Berchem/Sint-Jans-Molenbeek) heeft dinsdag een 45-jarige dakloze vrouw opgepakt omdat ze een 78-jarige dame, bij wie ze had mogen verblijven, zou mishandeld hebben. Dat meldt de krant La Capitale en wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het parket wenst de berichtgeving in de krant echter te nuanceren.

 • Ouderkoepels willen meer transparantie over kosten op school

  Elke Vlaamse secundaire school zou verplicht moeten worden transparantie aan de dag te leggen over haar beleid om de kosten voor leerlingen te beheersen. Dat vraagt het eCOB (expertisecentrum Ouderbetrokkenheid), het netoverstijgende expertisecentrum van de ouderkoepels VCOV, KOOGO en GO! Ouders. Uit een peiling die het eCOB deed, blijkt dat ouders gefrustreerd zijn over de onduidelijke bedragen of kosten waarvan ze het nut niet inzien. De resultaten van de enquête staan in het septembernummer van Klasse Leraren en Klasse voor Ouders.

 • Belgische C-130 met 13 ton noodhulp aangekomen in Erbil

  Het Belgische C-130-vrachtvliegtuig met 13 ton hulpgoederen is donderdag omstreeks 10.40 uur geland in het Iraakse Erbil. Dat stelde Belga ter plaatse vast.

 • Steeds meer jongeren kiezen voor wetenschappelijke of technische studies

  De zogeheten STEM-richtingen (sciences, technology, engineering, mathematics) zitten in de lift. Zowel in het secundaire onderwijs als in het hoger onderwijs zijn nu reeds meer studenten ingeschreven voor deze richtingen dan op hetzelfde moment vorig jaar. Toch moeten nog meer jongeren hun weg naar wetenschappelijke richtingen. Essenscia en Co-Valent lanceerden donderdag het online platform Breaking Science.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

.