21/8/2012 04:00 | Door COR 908, www.belga.be

Jongeren kraken voormalig cinemacomplex Studio Filmtheater in Leuven

Een groep jongeren heeft zijn intrek genomen in het voormalig cinemacomplex van Studio Filmtheaters in de Burgemeestersstraat in Leuven. Deze Studio-bioscoop vertoonde op 3 januari 2010 voor de laatste keer een film en staat sindsdien te verkommeren. De krakers willen volgens ROB-tv beginnen met gratis cinema en sportruimte, er een bar en volkskeuken inrichten en ook ruimten ter beschikking stellen van verenigingen.


Sabine Bovend'aerde, OCMW-raadslid voor Open Vld en in Leuven na Rik Daems tweede op de liberale kieslijst, stelt zich vragen bij de goede bedoelingen van de krakers. "Dealen op straat, stelen bij de buren, graffiti spuiten op gebouwen in de buurt, midden in de nacht vuurtjes stoken in een gebouw dat niet hun eigendom is en 's avonds laat binnengluren bij de buurtbewoners is niet wat ik versta onder goede bedoelingen", aldus Bovend'aerde die zelf in de onmiddellijke omgeving woont. Ze vraagt dat de politie meer patrouilleert in de buurt en dat de eigenaar eindelijk meer duidelijkheid schept over zijn plannen met dit gebouw.

Skype
0Opmerking
Jongeren kraken voormalig cinemacomplex Studio Filmtheater in LeuvenEen groep jongeren heeft zijn intrek genomen in het voormalig cinemacomplex van Studio Filmtheaters in de Burgemeestersstraat in Leuven. Deze Studio-bioscoop vertoonde op 3 januari 2010 voor de laatste keer een film en staat sindsdien te verkommeren. De krakers willen volgens ROB-tv beginnen met gratis cinema en sportruimte, er een bar en volkskeuken inrichten en ook ruimten ter beschikking stellen van verenigingen.COR 908www.belga.be2012-08-21T03:00:242012-08-21T03:00:24Sabine Bovend'aerde, OCMW-raadslid voor Open Vld en in Leuven na Rik Daems tweede op de liberale kieslijst, stelt zich vragen bij de goede bedoelingen van de krakers. "Dealen op straat, stelen bij de buren, graffiti spuiten op gebouwen in de buurt, midden in de nacht vuurtjes stoken in een gebouw dat niet hun eigendom is en 's avonds laat binnengluren bij de buurtbewoners is niet wat ik versta onder goede bedoelingen", aldus Bovend'aerde die zelf in de onmiddellijke omgeving woont. Ze vraagt dat de politie meer patrouilleert in de buurt en dat de eigenaar eindelijk meer duidelijkheid schept over zijn plannen met dit gebouw.

meer artikels

  • Zaterdagmiddag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met verspreid in het land regen- of onweersbuien. Een enkele bui kan gepaard gaan met hagel en windstoten. De maxima liggen tussen 22 en 27 graden. Ook in de nacht van zaterdag op zondag komen er tijdelijk nog enkele buien voor, in het oosten mogelijk met onweer. Later verschijnen er meer opklaringen over het westen.

  • Als antwoord op de volle parkings in het centrum én om extra shoppers te lokken, legt Mechelen vanaf vandaag/zaterdag elk weekend een gratis shuttledienst in van de randparkings naar het winkelhart van de stad. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen. Het gaat om een proefproject dat een half jaar zal duren. De shuttledienst kost de stad 30.000 euro.

  • In Meer, een deelgemeente van Hoogstraten pal aan de Nederlandse grens, woedt zaterdagochtend een zware industriebrand bij het bedrijf Decoprint in de Brusselstraat, net naast de E19. Dat zegt de brandweer van Hoogstraten, die zelf met de grote middelen ter plaatse is. De brandweer heeft ook de hulp ingeroepen van een tiental brandweerkorpsen uit de wijde omgeving. Daarbij zijn ook verschillende Nederlandse korpsen.

  • De "taxshelter", het belastingsvoordeel voor film- en tv-producties, kostte de schatkist in 2012 bijna dubbel zoveel als het jaar voordien. Het gaat om een recordbedrag van 38,78 miljoen euro. Dat schrijft De Tijd zaterdag.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

.