28/6/2012 06:02 | Door OSN, www.belga.be

Kinderen hebben tot 3 maal meer kans om slachtoffer te worden van misdrijven

In veel Europese landen hebben kinderen 2 tot 3 keer meer kans om het slachtoffer te worden van ernstige misdrijven dan volwassenen. Bovendien zouden overheden hun wetten om het geweld tegen kinderen een halt toe te roepen, strenger moeten maken. Dat besluit een coalitie van kinderrechtenorganisaties in het rapport "Vijf jaar later - Een wereldwijde update over geweld tegen kinderen".


Uit het rapport blijkt dat 78 landen lijfstraffen door leerkrachten toelaten en dat in sommige landen 97 procent van de leerlingen geslagen werd op school. In 37 landen ervaart gemiddeld 86 procent van de kinderen tussen 2 en 14 jaar iedere maand fysiek of psychisch geweld in hun thuisomgeving. Kinderen met een handicap hebben 4 tot 5 maal meer kans om in een situatie van geweld of seksueel misbruik betrokken te geraken dan niet-gehandicapte kinderen. In heel Europa ondergaat de Roma-gemeenschap voortdurend discriminatie en pesterijen. Op het merendeel van de scholen worden Roma-kinderen uitgesloten. Het rapport is 5 jaar na de "VN-studie naar Geweld tegen Kinderen" verschenen en onthult dat wereldwijd miljoenen kinderen worden vernederd, geslagen, verbrand, seksueel misbruikt en vermoord door de volwassenen in hun omgeving. "Geweld tegen kinderen is vandaag nog steeds een even dringende materie als vijf jaar geleden. Vooruitgang op dat vlak verloopt bijzonder traag", zegt Jo Becker, medevoorzitter van een internationale kinderrechtenorganisatie.

Skype
0Opmerking
Kinderen hebben tot 3 maal meer kans om slachtoffer te worden van misdrijvenIn veel Europese landen hebben kinderen 2 tot 3 keer meer kans om het slachtoffer te worden van ernstige misdrijven dan volwassenen. Bovendien zouden overheden hun wetten om het geweld tegen kinderen een halt toe te roepen, strenger moeten maken. Dat besluit een coalitie van kinderrechtenorganisaties in het rapport "Vijf jaar later - Een wereldwijde update over geweld tegen kinderen".OSNwww.belga.be2012-06-28T17:02:542012-06-28T17:02:54Uit het rapport blijkt dat 78 landen lijfstraffen door leerkrachten toelaten en dat in sommige landen 97 procent van de leerlingen geslagen werd op school. In 37 landen ervaart gemiddeld 86 procent van de kinderen tussen 2 en 14 jaar iedere maand fysiek of psychisch geweld in hun thuisomgeving. Kinderen met een handicap hebben 4 tot 5 maal meer kans om in een situatie van geweld of seksueel misbruik betrokken te geraken dan niet-gehandicapte kinderen. In heel Europa ondergaat de Roma-gemeenschap voortdurend discriminatie en pesterijen. Op het merendeel van de scholen worden Roma-kinderen uitgesloten. Het rapport is 5 jaar na de "VN-studie naar Geweld tegen Kinderen" verschenen en onthult dat wereldwijd miljoenen kinderen worden vernederd, geslagen, verbrand, seksueel misbruikt en vermoord door de volwassenen in hun omgeving. "Geweld tegen kinderen is vandaag nog steeds een even dringende materie als vijf jaar geleden. Vooruitgang op dat vlak verloopt bijzonder traag", zegt Jo Becker, medevoorzitter van een internationale kinderrechtenorganisatie.

meer artikels

  • Het Brusselse parket heeft aan de jeugdrechtbank gevraagd om de 18-jarige Z. uit handen te geven. De jongeman wurgde op 9 mei 2012 in Neder-over-Heembeek zijn 17-jarige vriendin en verbleef sindsdien in een gesloten jeugdinstelling. Het parket wil hem nu als een volwassene laten terechtstaan voor het assisenhof. De jeugdrechtbank doet uitspraak op 8 oktober.

  • De politie en het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde zijn op zoek naar een man die in april in Aalst een jonge vrouw heeft gegrepen en aangerand. De federale politie heeft donderdag een robotfoto van de verdachte verspreid.

  • Op het strand van Nieuwpoort zijn twee lichamen aangespoeld. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen. De slachtoffers zijn twee oudere personen.

  • Impact mogelijke politiestaking nog niet duidelijk

    Het is nog niet duidelijk hoe groot de impact zal zijn van de mogelijke politiestaking volgende dinsdag. "De staking kan allerhande vormen aannemen", zegt Vincent Houssin van VSOA Politie, de grootste politievakbond. De politie moet origineel uit de hoek komen om actie te voeren, want de overheid kan stakende agenten opvorderen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

.