07/8/2012 07:41 | Door DTM, www.belga.be

"Klokkenluiders Hazodi worden aan schandpaal genageld"

"Terwijl de klokkenluiders zonder enige vorm van tegensprekelijk debat aan de schandpaal worden genageld, blijven de rotte appels zonder enig schuld- of foutbesef gewoon in de Hazodi-mand zitten." Dat zegt politievakbond NSPV naar aanleiding van de beslissing om de klokkenluiders van Hazodi te dagvaarden voor de burgerlijke rechtbank.


"Na hun eerdere vrijspraak door de correctionele rechtbank zijn bepaalde klokkenluiders nu toch gekwalificeerd als sjoemelaars", zegt Gert Cockx, nationaal voorzitter van het Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel. "Zij worden aangeklaagd voor terugbetaling van weddes, terwijl eenieder die wat basiskennis heeft van het pecuniair statuut bij de politiediensten, weet dat je bij de politie niet zelf je wedde kan kiezen, noch jarenlang ongestoord te hoge weddes kan opstrijken." Intussen klaagt het NSPV aan dat andere mensen in het korps ongemoeid blijven. "Het parket liet weten dat er strafrechtelijk niets meer te vinden is in de Hasseltse politiezone", aldus nog Cockx. "Daarmee lijkt de kous af en wordt de indruk gewekt dat er niets aan de hand was. Toch blijkt dit schone schijn, want de onderzoeken toonden onomstotelijk aan dat de klokkenluiders zich niet hebben vergist toen ze de diverse wantoestanden aankaartten in hun politiezone." "Sommigen, waaronder de burgemeesters, hebben snel alles terugbetaald, voor anderen zijn de feiten verjaard en nog anderen blijven hardnekkig ontkennen hoewel er op basis van de audit een hele waslijst van anomalieën aan het licht is gekomen. Alleen voor de klokkenluiders geldt de verjaringstermijn van vijf jaar blijkbaar niet", besluit Cockx.

Skype
0Opmerking
"Klokkenluiders Hazodi worden aan schandpaal genageld""Terwijl de klokkenluiders zonder enige vorm van tegensprekelijk debat aan de schandpaal worden genageld, blijven de rotte appels zonder enig schuld- of foutbesef gewoon in de Hazodi-mand zitten." Dat zegt politievakbond NSPV naar aanleiding van de beslissing om de klokkenluiders van Hazodi te dagvaarden voor de burgerlijke rechtbank.DTMwww.belga.be2012-08-07T18:41:512012-08-07T18:41:51"Na hun eerdere vrijspraak door de correctionele rechtbank zijn bepaalde klokkenluiders nu toch gekwalificeerd als sjoemelaars", zegt Gert Cockx, nationaal voorzitter van het Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel. "Zij worden aangeklaagd voor terugbetaling van weddes, terwijl eenieder die wat basiskennis heeft van het pecuniair statuut bij de politiediensten, weet dat je bij de politie niet zelf je wedde kan kiezen, noch jarenlang ongestoord te hoge weddes kan opstrijken." Intussen klaagt het NSPV aan dat andere mensen in het korps ongemoeid blijven. "Het parket liet weten dat er strafrechtelijk niets meer te vinden is in de Hasseltse politiezone", aldus nog Cockx. "Daarmee lijkt de kous af en wordt de indruk gewekt dat er niets aan de hand was. Toch blijkt dit schone schijn, want de onderzoeken toonden onomstotelijk aan dat de klokkenluiders zich niet hebben vergist toen ze de diverse wantoestanden aankaartten in hun politiezone." "Sommigen, waaronder de burgemeesters, hebben snel alles terugbetaald, voor anderen zijn de feiten verjaard en nog anderen blijven hardnekkig ontkennen hoewel er op basis van de audit een hele waslijst van anomalieën aan het licht is gekomen. Alleen voor de klokkenluiders geldt de verjaringstermijn van vijf jaar blijkbaar niet", besluit Cockx.

meer artikels

  • De federale gerechtelijke politie (FGP) van Asse heeft, in opdracht van het parket Halle-Vilvoorde, een 1.400-tal sms'en gestuurd naar mogelijke getuigen van de schietpartij die op 1 september plaatsvond op een parkeerterrein langs de Brusselse Ring in Asse. Dat meldt de VRT-nieuwsdienst en wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde.

  • West-Vlaanderen verdeelt 55.000 luizenkammen

    De Provincie West-Vlaanderen heeft de voorbije weken 55.000 luizenkammen verdeeld aan alle West-Vlaamse kleuter-, basis- en secundaire scholen met een eerste graad. De Provincie wil daarmee de aandacht vestigen op de bestrijding van luizen met de nat-kam-methode. Vandaag woonde bevoegd gedeputeerde Myriam Vanlerberghe (sp.a) een demonstratie van die methode bij in het kappersatelier van het GO! Technisch Atheneum in De Panne.

  • Vrijwilligers oogsten 2.000 'verloren' spitskolen voor Gentse "Niets Is Verloren Festival"

    In het Oost-Vlaamse Sint-Margriete (Sint-Laureins) zijn zes vrijwilligers gestart met het oogsten van 2.000 spitskolen die anders verloren zouden gaan. 11.11.11. Oost-Vlaanderen en "Feeding the 5.000", waarbij zaterdag op het Gentse "Niets Is Verloren Festival" gekookt wordt met overschotten, slaan daarvoor de handen in elkaar.

  • Bpost start met detectie van gestolen fietsen

    Bpost biedt sinds maandag de "CycloSafe" aan, een systeem dat fietsen identificeert en opspoort. Postbodes kunnen uitgerust met een scanner fietsen met een CycloSafe lokaliseren en de politie kan een fiets die als gestolen werd opgegeven, detecteren, aldus Kathleen Van Beveren van bpost bij de voorstelling van het systeem in Brussel.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

.