01/7/2012 02:03 | Door COR 433, www.belga.be

Luchtballon hard neergekomen in Houthalen-Oost: 7 gewonden

Bij het ongeval met een luchtballon aan de Zalmstraat in Houthalen-Oost liepen zeven personen lichte verwondingen op. Dat vertelde de brandweer van Genk zaterdagavond. Rond 22 uur was een luchtballon in moeilijkheden geraakt. De piloot had de ballon al op de grond gekregen, maar plotseling stak een felle wind op, waardoor de ballon en bijhorende mand terug omhoog gingen en een vijftigtal meter verder neerkwam.


Drie mensen vlogen uit de mand en kwamen hard neer in een maïsveld. "Twee personen zijn liggend vervoerd naar het ziekenhuis. Een van hen had een borstkastrauma. Vijf anderen zijn gewoon naar het ziekenhuis overgebracht. We hebben assistentie verleend om de brancard door het maïsveld te dragen, omdat het toch een honderdtal meter stappen was tot aan de weg. We wilden ook het gas controleren, maar de piloot had dat al dichtgedraaid," aldus de wachtoverste van de Genkse brandweer.

Skype
0Opmerking
Luchtballon hard neergekomen in Houthalen-Oost: 7 gewondenBij het ongeval met een luchtballon aan de Zalmstraat in Houthalen-Oost liepen zeven personen lichte verwondingen op. Dat vertelde de brandweer van Genk zaterdagavond. Rond 22 uur was een luchtballon in moeilijkheden geraakt. De piloot had de ballon al op de grond gekregen, maar plotseling stak een felle wind op, waardoor de ballon en bijhorende mand terug omhoog gingen en een vijftigtal meter verder neerkwam.COR 433www.belga.be2012-07-01T01:03:042012-07-01T01:03:04Drie mensen vlogen uit de mand en kwamen hard neer in een maïsveld. "Twee personen zijn liggend vervoerd naar het ziekenhuis. Een van hen had een borstkastrauma. Vijf anderen zijn gewoon naar het ziekenhuis overgebracht. We hebben assistentie verleend om de brancard door het maïsveld te dragen, omdat het toch een honderdtal meter stappen was tot aan de weg. We wilden ook het gas controleren, maar de piloot had dat al dichtgedraaid," aldus de wachtoverste van de Genkse brandweer.

meer artikels

  • In het Antwerpse havengebied woedt donderdagmiddag een zware brand in een opslagplaats nabij het kruispunt van de Noorderlaan en de Moerstraat. Dat zegt de brandweer van Antwerpen, die massaal is uitgerukt om het vuur onder controle te krijgen. In de hangar zouden zich geen gevaarlijke producten bevinden, maar de rookontwikkeling in de buurt is wel erg hevig.

  • Na enkele uren van grootschalige bluswerken is de zware magazijnbrand in het Antwerpse havengebied vanmiddag volledig onder controle, zo meldt de Antwerpse brandweer. Die zal wel nog een tiental uren ter plaatse moeten blijven om na te blussen bij de resterende kleine brandhaarden. De schade bleef uiteindelijk beperkt tot de opslagplaats zelf, waarvan de inhoud allicht helemaal verloren is gegaan. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

  • De rechtbank van eerste aanleg in Brussel heeft in zijn uitspraak de huidige regelgeving en procedures niet in vraag gesteld en er is dus geen precedent ontstaan. Dat zegt het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) vandaag, in een reactie op de beschikking van de rechtbank woensdag over de opvang van een gehandicapte vrouw.

  • Gevangenispersoneel Andenne weer aan het werk nu Bamouhammad wordt overgeplaatst

    De stakingsaanzegging van het gemeenschappelijk vakbondsfront van het personeel van de gevangenis van Andenne is opgeschort. Dat is beslist nadat de directie van de gevangenis had aangekondigd dat de gedetineerde Farid Bamouhammad naar een andere strafinrichting zal worden overgebracht.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

  • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

    Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

.