16/6/2012 11:33 | Door TVP, www.belga.be

Misnoegde automobilist rijdt frontaal in op flitswagen van politie Voeren

Een misnoegde automobilist uit Weerst, die zaterdagavond bij een controle in Voeren geflitst werd, maakte rechtsomkeer en reed frontaal in op het politievoertuig met flitstoestel. De politieman in de wagen is voor controle naar het ziekenhuis, want toen hij achteraf de woeste automobilist wilde inrekenen, ontstond een schermutseling. Dat zegt burgemeester Huub Broers zaterdagavond.


De feiten gebeurden rond 20.30 uur op de Weersterweg. "Het was een bewuste aanrijding op de politieauto", zegt Boers. "Aan de agenten verklaarde de man dat hij geslipt zou zijn, maar dat is ongeloofwaardig, want er zijn geen remsporen." "Toen de agent in de flitswagen hem wilde arresteren, werd hij woest. Een buurman moest tussenbeide komen. Op last van het parket van Tongeren werd hij meegenomen door de politie", aldus burgemeester Broers. De politieauto liep zware schade op en ook het flitstoestel is vernield. De man uit Warsage, deelgemeente van Dalhem, bleek niet onder invloed.

Skype
0Opmerking
Misnoegde automobilist rijdt frontaal in op flitswagen van politie VoerenEen misnoegde automobilist uit Weerst, die zaterdagavond bij een controle in Voeren geflitst werd, maakte rechtsomkeer en reed frontaal in op het politievoertuig met flitstoestel. De politieman in de wagen is voor controle naar het ziekenhuis, want toen hij achteraf de woeste automobilist wilde inrekenen, ontstond een schermutseling. Dat zegt burgemeester Huub Broers zaterdagavond.TVPwww.belga.be2012-06-16T22:33:502012-06-16T22:33:50De feiten gebeurden rond 20.30 uur op de Weersterweg. "Het was een bewuste aanrijding op de politieauto", zegt Boers. "Aan de agenten verklaarde de man dat hij geslipt zou zijn, maar dat is ongeloofwaardig, want er zijn geen remsporen." "Toen de agent in de flitswagen hem wilde arresteren, werd hij woest. Een buurman moest tussenbeide komen. Op last van het parket van Tongeren werd hij meegenomen door de politie", aldus burgemeester Broers. De politieauto liep zware schade op en ook het flitstoestel is vernield. De man uit Warsage, deelgemeente van Dalhem, bleek niet onder invloed.

meer artikels

  • Geen procedure opgestart voor vertrek Michelle Martin uit clarissenklooster

    Tot dusver zijn geen stappen gezet om Michelle Martin uit het clarissenklooster in Malonne (een deelgemeente van Namen) te laten vertrekken, zo heeft haar advocaat Thierry Moreau gereageerd op een bericht in de kranten van de groep Sudpresse als zou de ex-vrouw van Marc Dutroux alleen willen gaan wonen.

  • Ramkraak bij Makro in Deurne

    In het Antwerpse district Deurne is afgelopen nacht een spectaculaire ramkraak gepleegd op een filiaal van groothandelketen Makro. Dat meldt het parket van Antwerpen. De inbrekers reden met een wagen, die vermoedelijk gestolen was, tegen een toegangsdeur en gingen vervolgens razendsnel tewerk. Na amper enkele minuten gingen ze er al vandoor met een vooralsnog onbekende buit.

  • In Gent trekt vandaag een solidariteitsbetoging voor Palestina van de Korenmarkt door het centrum naar het Baudelopark. De lokale politie schat het aantal deelnemers op ongeveer 500.

  • Onderzoek naar neerschieten twee zwarte ooievaars in Sankt Vith

    In de buurt van Crombach, een deelgemeente van Sankt Vith in de provincie Luik, zijn zondag twee zwarte ooievaars neergeschoten, een zeldzame en beschermde vogelsoort. Dat meldt Vogelbescherming Vlaanderen. De Division Nature et Forêts, de Waalse tegenhanger van het Agentschap voor Natuur en Bos, heeft een onderzoek geopend.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

.