16/6/2012 11:33 | Door TVP, www.belga.be

Misnoegde automobilist rijdt frontaal in op flitswagen van politie Voeren

Een misnoegde automobilist uit Weerst, die zaterdagavond bij een controle in Voeren geflitst werd, maakte rechtsomkeer en reed frontaal in op het politievoertuig met flitstoestel. De politieman in de wagen is voor controle naar het ziekenhuis, want toen hij achteraf de woeste automobilist wilde inrekenen, ontstond een schermutseling. Dat zegt burgemeester Huub Broers zaterdagavond.


De feiten gebeurden rond 20.30 uur op de Weersterweg. "Het was een bewuste aanrijding op de politieauto", zegt Boers. "Aan de agenten verklaarde de man dat hij geslipt zou zijn, maar dat is ongeloofwaardig, want er zijn geen remsporen." "Toen de agent in de flitswagen hem wilde arresteren, werd hij woest. Een buurman moest tussenbeide komen. Op last van het parket van Tongeren werd hij meegenomen door de politie", aldus burgemeester Broers. De politieauto liep zware schade op en ook het flitstoestel is vernield. De man uit Warsage, deelgemeente van Dalhem, bleek niet onder invloed.

Skype
0Opmerking
Misnoegde automobilist rijdt frontaal in op flitswagen van politie VoerenEen misnoegde automobilist uit Weerst, die zaterdagavond bij een controle in Voeren geflitst werd, maakte rechtsomkeer en reed frontaal in op het politievoertuig met flitstoestel. De politieman in de wagen is voor controle naar het ziekenhuis, want toen hij achteraf de woeste automobilist wilde inrekenen, ontstond een schermutseling. Dat zegt burgemeester Huub Broers zaterdagavond.TVPwww.belga.be2012-06-16T22:33:502012-06-16T22:33:50De feiten gebeurden rond 20.30 uur op de Weersterweg. "Het was een bewuste aanrijding op de politieauto", zegt Boers. "Aan de agenten verklaarde de man dat hij geslipt zou zijn, maar dat is ongeloofwaardig, want er zijn geen remsporen." "Toen de agent in de flitswagen hem wilde arresteren, werd hij woest. Een buurman moest tussenbeide komen. Op last van het parket van Tongeren werd hij meegenomen door de politie", aldus burgemeester Broers. De politieauto liep zware schade op en ook het flitstoestel is vernield. De man uit Warsage, deelgemeente van Dalhem, bleek niet onder invloed.

meer artikels

 • Vluchten Brussels Airlines en Jetairfly naar Tel Aviv blijven behouden

  Luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines en Jetairfly behouden hun vluchten naar het Israëlische Tel Aviv. Dat deelden beide maatschappijen mee. De Israëlische luchthavenautoriteit deelde mee dat alle aankomende en vertrekkende vluchten op de luchthaven Ben Gurion vanochtend zoals gepland behouden blijven, ondanks een waarschuwing van de gewapende tak van Hamas om buitenlandse maatschappijen op de luchthaven aan te vallen.

 • Een uiteindelijk banale aanrijding tussen drie voertuigen heeft afgelopen voormiddag gedurende twee uur voor zware verkeershinder gezorgd op de Brusselse Ring. De takeldienst die voor een van de voertuigen was opgeroepen, bleek niet in staat de wagen te takelen zodat een andere takelwagen ter plaatse moest komen. Dat zorgde voor lange files op de Binnen- en Buitenring en op de E40 Gent-Brussel, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

 • Nog geen verdachte opgepakt voor inbraak in auto Di Rupo

  Het Brusselse parket bevestigt dat er maandagavond ingebroken werd in de dienstwagen van uittredend premier Elio Di Rupo en dat daarbij de laptop van de premier en een aantal persoonlijke nota's en spullen gestolen werden. "Het onderzoek loopt en voorlopig is er nog geen verdachte opgepakt", zegt substitute en parketwoordvoerster Ine Van Wymersch.

 • VVSG: "Laat gemeenten niet in het ongewisse"

  "De federale overheid mag de gemeenten niet in het ongewisse laten over de eventuele gevolgen van het zogenaamde afschakelplan voor hun gemeente", zegt Koen van Heddeghem van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG). "Opdat de gemeenten zich daarop kunnen voorbereiden, is het nodig dat de federale overheid zo snel mogelijk communiceert wat ze weet, maar ook wat ze niet weet. Dat is een van de basispunten van crisiscommunicatie."

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Hasseltse verovert Instagram met morsfoto's (©Hasseltse verovert Instagram met morsfoto's )

  De Hasseltse Manon Whetly gooit objecten en vloeistoffen in de lucht en neemt er dan kunstige foto's van. Die publiceert ze sinds enkele jaren op haar Instagram account.Vandaag rekent ze op bijna 30.000 volgers en verzamelt ze met iedere foto duizenden likes.

.