15/9/2012 10:46 | Door COR 327, www.belga.be

Moslimprotest: Borgerhout - N-VA veroordeelt respectloze demonstratie

De Antwerpse afdeling van de N-VA veroordeelt scherp de gewelddadige ontsporingen bij een demonstratie tegen de anti-islamfilm in Borgerhout. Wat de partij bijzonder boos maakt, is het respectloze gedrag van sommige jongeren net op de dag dat Borgerhout zijn beste beentje wilde voorzetten met de feesteditie van de Reuzenstoet.


Alle gemeenschappen hadden hard aan dit feest gewerkt. "Het gedrag van sommige jongeren is totaal respectloos tegenover alle kinderen, handelaars en actieve bewoners die Borgerhout zaterdag in een feestelijk daglicht wilden stellen", zegt Alain Herremans, districtslijsttrekker voor N-VA in Borgerhout. Bart De Wever trekt alvast een duidelijke conclusie voor het volgende stadsbestuur. "De leidraad kan niet langer zijn dat het stad van iedereen is. Voor de N-VA is de stad alleen van die mensen die een inspanning leveren om ertoe te behoren." De N-VA geeft ook een pluim aan de politiediensten die met hun doortastende aanpak erger heeft kunnen voorkomen.

Skype
3Opmerking
16 sep 2012 09:55
avatar
Dat krijg je dan met allochtonen jaren te bepamperen, ze alles te geven waar ze zin in hebben en ze niet op een deftige manier te laten integreren ... denk niet dat we een kerk mogen bouwen in hun land van oorsprong of dat we daar mogen betogen als ze karikaturen of kwetsende filmkes van de paus op het net zetten ... bedankt politici van groen, rood, blauw en oranje. Verdraagzaamheid werkt in twee richtingen en is geen monoloog ... kzal eraan denken op 14 Okt!
16 sep 2012 02:05
avatar

WAAR IS DE VERDRAAG ZAAMHEID???????? SIRE,KONING DER BELGEN???????????????

avatar
Dat sommige dingen die getoond worden in de film misschien beledigend kunnen zijn kan ik nog begrijpen, maar zijn het niet juist die dingen die de Islam juist verkondigt? Dat daar zulke reactie's moeten opvolgen kan ik dan niet begrijpen, steeds moet het de geweldadige kant op gaan bij deze bevolkingsgroep. En dan vraagt men steeds maar om verdraagzaamheid! Ik denk dat sommige mensen die dat geloof aanhangen zich zouden moeten afvragen ofdat ze zelf verdraagzaam zijn. Als men ziet wat men in sommige landen doet, die een moslim gemeenschap hebben, tegenover andere godsdiensten zoals kerken of tempels in brand steken (wat volgens hen dan wel mag, maar o wee als men iets over of tegen de Islam doet) - de discreminatie en geweldadige actie's tegen anders geaarden (zelfs onder hun eigen bevolking) - het minachten van vrouwen (ze plaatsen jongens die zelfs nog kind zijn hoger dan de vrouw). Zou er daartegen dan geen opstand mogen tegen zijn door de Westerse wereld? Nee! Want dat zou door de zogenaamde Islam die vredelievend zou zijn, maar wel gebruikt wordt om haat en geweld te plegen, afgekeurd worden als een belediging tegen hen. Men zou beter eerst goed nadenken voor men zulke racties doet, en als men dieper denkt weet men dat iedere geloofsgroep een sekte is. Een sekte waar iedereen volgens zijn eigen overtuiging mag toebehoren tot zolang men de medemens respecteerd en geweldloos is.
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?
Moslimprotest: Borgerhout - N-VA veroordeelt respectloze demonstratieDe Antwerpse afdeling van de N-VA veroordeelt scherp de gewelddadige ontsporingen bij een demonstratie tegen de anti-islamfilm in Borgerhout. Wat de partij bijzonder boos maakt, is het respectloze gedrag van sommige jongeren net op de dag dat Borgerhout zijn beste beentje wilde voorzetten met de feesteditie van de Reuzenstoet.COR 327www.belga.be2012-09-15T21:46:052012-09-15T21:46:05Alle gemeenschappen hadden hard aan dit feest gewerkt. "Het gedrag van sommige jongeren is totaal respectloos tegenover alle kinderen, handelaars en actieve bewoners die Borgerhout zaterdag in een feestelijk daglicht wilden stellen", zegt Alain Herremans, districtslijsttrekker voor N-VA in Borgerhout. Bart De Wever trekt alvast een duidelijke conclusie voor het volgende stadsbestuur. "De leidraad kan niet langer zijn dat het stad van iedereen is. Voor de N-VA is de stad alleen van die mensen die een inspanning leveren om ertoe te behoren." De N-VA geeft ook een pluim aan de politiediensten die met hun doortastende aanpak erger heeft kunnen voorkomen.

meer artikels

 • Vanaf maandag worden 3 miljoen boeken uit de Gentse Boekentoren gehaald

  Maandag wordt gestart met het leeghalen van de 23 verdiepingen tellende Boekentoren aan de Gentse Universiteit. Liefst drie miljoen boeken en allerlei bijzondere collecties verhuizen naar een drie verdiepingen tellend hoogtechnologisch ondergronds depot, want de Boekentoren wordt tot 2018 volledig gerenoveerd.

 • Belgische C-130 opnieuw in Melsbroek

  Het C-130-vrachtvliegtuig van het Belgische leger dat 13 ton noodhulp naar het Iraakse Erbil bracht, is vandaag om 14 uur opnieuw in Melsbroek geland na een vlucht van vier uur uit het Bulgaarse Burgas.

 • De programmatie van de openingsdag van het 13e festival Ten Vrede aan de Diksmuidse IJzertoren heeft aan een zijden draadje gehangen door het slechte weer van de voorbije weken. 25 ton stro moet soelaas bieden. Dat kan Dirk Demeurie, voorzitter van Ten Vrede, vrijdagmiddag kwijt.

 • Uitbarstingsspleet Bardarbunga was 1 km lang

  Webcams aan de rand van de Dyngjujökull-gletsjer, nabij het IJslandse Holuhraun, hebben in verband met de uitbarsting van de vulkaan Bardarbunga vrijdag een uitbarstingsspleet van ongeveer 1 km lang aangetoond, waarlangs zich lavafonteinen ontwikkelden. Dit hebben wetenschappers van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) gezegd.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

.