15/9/2012 10:46 | Door COR 327, www.belga.be

Moslimprotest: Borgerhout - N-VA veroordeelt respectloze demonstratie

De Antwerpse afdeling van de N-VA veroordeelt scherp de gewelddadige ontsporingen bij een demonstratie tegen de anti-islamfilm in Borgerhout. Wat de partij bijzonder boos maakt, is het respectloze gedrag van sommige jongeren net op de dag dat Borgerhout zijn beste beentje wilde voorzetten met de feesteditie van de Reuzenstoet.


Alle gemeenschappen hadden hard aan dit feest gewerkt. "Het gedrag van sommige jongeren is totaal respectloos tegenover alle kinderen, handelaars en actieve bewoners die Borgerhout zaterdag in een feestelijk daglicht wilden stellen", zegt Alain Herremans, districtslijsttrekker voor N-VA in Borgerhout. Bart De Wever trekt alvast een duidelijke conclusie voor het volgende stadsbestuur. "De leidraad kan niet langer zijn dat het stad van iedereen is. Voor de N-VA is de stad alleen van die mensen die een inspanning leveren om ertoe te behoren." De N-VA geeft ook een pluim aan de politiediensten die met hun doortastende aanpak erger heeft kunnen voorkomen.

Skype
3Opmerking
16 sep 2012 09:55
avatar
Dat krijg je dan met allochtonen jaren te bepamperen, ze alles te geven waar ze zin in hebben en ze niet op een deftige manier te laten integreren ... denk niet dat we een kerk mogen bouwen in hun land van oorsprong of dat we daar mogen betogen als ze karikaturen of kwetsende filmkes van de paus op het net zetten ... bedankt politici van groen, rood, blauw en oranje. Verdraagzaamheid werkt in twee richtingen en is geen monoloog ... kzal eraan denken op 14 Okt!
16 sep 2012 02:05
avatar

WAAR IS DE VERDRAAG ZAAMHEID???????? SIRE,KONING DER BELGEN???????????????

avatar
Dat sommige dingen die getoond worden in de film misschien beledigend kunnen zijn kan ik nog begrijpen, maar zijn het niet juist die dingen die de Islam juist verkondigt? Dat daar zulke reactie's moeten opvolgen kan ik dan niet begrijpen, steeds moet het de geweldadige kant op gaan bij deze bevolkingsgroep. En dan vraagt men steeds maar om verdraagzaamheid! Ik denk dat sommige mensen die dat geloof aanhangen zich zouden moeten afvragen ofdat ze zelf verdraagzaam zijn. Als men ziet wat men in sommige landen doet, die een moslim gemeenschap hebben, tegenover andere godsdiensten zoals kerken of tempels in brand steken (wat volgens hen dan wel mag, maar o wee als men iets over of tegen de Islam doet) - de discreminatie en geweldadige actie's tegen anders geaarden (zelfs onder hun eigen bevolking) - het minachten van vrouwen (ze plaatsen jongens die zelfs nog kind zijn hoger dan de vrouw). Zou er daartegen dan geen opstand mogen tegen zijn door de Westerse wereld? Nee! Want dat zou door de zogenaamde Islam die vredelievend zou zijn, maar wel gebruikt wordt om haat en geweld te plegen, afgekeurd worden als een belediging tegen hen. Men zou beter eerst goed nadenken voor men zulke racties doet, en als men dieper denkt weet men dat iedere geloofsgroep een sekte is. Een sekte waar iedereen volgens zijn eigen overtuiging mag toebehoren tot zolang men de medemens respecteerd en geweldloos is.
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?
Moslimprotest: Borgerhout - N-VA veroordeelt respectloze demonstratieDe Antwerpse afdeling van de N-VA veroordeelt scherp de gewelddadige ontsporingen bij een demonstratie tegen de anti-islamfilm in Borgerhout. Wat de partij bijzonder boos maakt, is het respectloze gedrag van sommige jongeren net op de dag dat Borgerhout zijn beste beentje wilde voorzetten met de feesteditie van de Reuzenstoet.COR 327www.belga.be2012-09-15T21:46:052012-09-15T21:46:05Alle gemeenschappen hadden hard aan dit feest gewerkt. "Het gedrag van sommige jongeren is totaal respectloos tegenover alle kinderen, handelaars en actieve bewoners die Borgerhout zaterdag in een feestelijk daglicht wilden stellen", zegt Alain Herremans, districtslijsttrekker voor N-VA in Borgerhout. Bart De Wever trekt alvast een duidelijke conclusie voor het volgende stadsbestuur. "De leidraad kan niet langer zijn dat het stad van iedereen is. Voor de N-VA is de stad alleen van die mensen die een inspanning leveren om ertoe te behoren." De N-VA geeft ook een pluim aan de politiediensten die met hun doortastende aanpak erger heeft kunnen voorkomen.

meer artikels

  • Isaak Dieleman is de nieuwe voorzitter van de jeugdbeweging KLJ (Katholieke Landelijke Jeugd). Dieleman, tot voor kort ondervoorzitter, neemt de fakkel over van Kim Celen. De nieuwe voorzitter wil onder meer de structuur van de beweging onder de loep nemen, zo klinkt het in een persbericht.

  • Een voetbaltrainer kan daadwerkelijk een groot effect hebben op de winstkansen van een voetbalwedstrijd. Dat blijkt uit onderzoek aan de UAntwerpen over de Engelse voetbalcompetitie, dat morgen op een congres wordt voorgesteld. Bepaalde coaches bleken tot bijna 27 procent meer kans op winnen te kunnen bewerkstelligen.

  • Mohamed Saïd betwistte voor de correctionele rechtbank van Brussel elke deelneming aan de activiteiten, onder meer gevechten, van de terroristische groepering Al-Shabaab in Somalië.

  • De uitbater van brasserie 'Den Artist' op het Antwerpse Zuid is vandaag voor de arbeidsrechtbank verschenen, omdat hij een hoge boete van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) weigert te betalen. Een tweehonderdtal ondernemers uit heel Vlaanderen verzamelde voor het justitiepaleis om hem een hart onder de riem te steken én om te protesteren tegen de hoge loonlasten.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

  • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

    De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

.