15/9/2012 10:46 | Door COR 327, www.belga.be

Moslimprotest: Borgerhout - N-VA veroordeelt respectloze demonstratie

De Antwerpse afdeling van de N-VA veroordeelt scherp de gewelddadige ontsporingen bij een demonstratie tegen de anti-islamfilm in Borgerhout. Wat de partij bijzonder boos maakt, is het respectloze gedrag van sommige jongeren net op de dag dat Borgerhout zijn beste beentje wilde voorzetten met de feesteditie van de Reuzenstoet.


Alle gemeenschappen hadden hard aan dit feest gewerkt. "Het gedrag van sommige jongeren is totaal respectloos tegenover alle kinderen, handelaars en actieve bewoners die Borgerhout zaterdag in een feestelijk daglicht wilden stellen", zegt Alain Herremans, districtslijsttrekker voor N-VA in Borgerhout. Bart De Wever trekt alvast een duidelijke conclusie voor het volgende stadsbestuur. "De leidraad kan niet langer zijn dat het stad van iedereen is. Voor de N-VA is de stad alleen van die mensen die een inspanning leveren om ertoe te behoren." De N-VA geeft ook een pluim aan de politiediensten die met hun doortastende aanpak erger heeft kunnen voorkomen.

Skype
3Opmerking
16 sep 2012 09:55
avatar
Dat krijg je dan met allochtonen jaren te bepamperen, ze alles te geven waar ze zin in hebben en ze niet op een deftige manier te laten integreren ... denk niet dat we een kerk mogen bouwen in hun land van oorsprong of dat we daar mogen betogen als ze karikaturen of kwetsende filmkes van de paus op het net zetten ... bedankt politici van groen, rood, blauw en oranje. Verdraagzaamheid werkt in twee richtingen en is geen monoloog ... kzal eraan denken op 14 Okt!
16 sep 2012 02:05
avatar

WAAR IS DE VERDRAAG ZAAMHEID???????? SIRE,KONING DER BELGEN???????????????

avatar
Dat sommige dingen die getoond worden in de film misschien beledigend kunnen zijn kan ik nog begrijpen, maar zijn het niet juist die dingen die de Islam juist verkondigt? Dat daar zulke reactie's moeten opvolgen kan ik dan niet begrijpen, steeds moet het de geweldadige kant op gaan bij deze bevolkingsgroep. En dan vraagt men steeds maar om verdraagzaamheid! Ik denk dat sommige mensen die dat geloof aanhangen zich zouden moeten afvragen ofdat ze zelf verdraagzaam zijn. Als men ziet wat men in sommige landen doet, die een moslim gemeenschap hebben, tegenover andere godsdiensten zoals kerken of tempels in brand steken (wat volgens hen dan wel mag, maar o wee als men iets over of tegen de Islam doet) - de discreminatie en geweldadige actie's tegen anders geaarden (zelfs onder hun eigen bevolking) - het minachten van vrouwen (ze plaatsen jongens die zelfs nog kind zijn hoger dan de vrouw). Zou er daartegen dan geen opstand mogen tegen zijn door de Westerse wereld? Nee! Want dat zou door de zogenaamde Islam die vredelievend zou zijn, maar wel gebruikt wordt om haat en geweld te plegen, afgekeurd worden als een belediging tegen hen. Men zou beter eerst goed nadenken voor men zulke racties doet, en als men dieper denkt weet men dat iedere geloofsgroep een sekte is. Een sekte waar iedereen volgens zijn eigen overtuiging mag toebehoren tot zolang men de medemens respecteerd en geweldloos is.
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?
Moslimprotest: Borgerhout - N-VA veroordeelt respectloze demonstratieDe Antwerpse afdeling van de N-VA veroordeelt scherp de gewelddadige ontsporingen bij een demonstratie tegen de anti-islamfilm in Borgerhout. Wat de partij bijzonder boos maakt, is het respectloze gedrag van sommige jongeren net op de dag dat Borgerhout zijn beste beentje wilde voorzetten met de feesteditie van de Reuzenstoet.COR 327www.belga.be2012-09-15T21:46:052012-09-15T21:46:05Alle gemeenschappen hadden hard aan dit feest gewerkt. "Het gedrag van sommige jongeren is totaal respectloos tegenover alle kinderen, handelaars en actieve bewoners die Borgerhout zaterdag in een feestelijk daglicht wilden stellen", zegt Alain Herremans, districtslijsttrekker voor N-VA in Borgerhout. Bart De Wever trekt alvast een duidelijke conclusie voor het volgende stadsbestuur. "De leidraad kan niet langer zijn dat het stad van iedereen is. Voor de N-VA is de stad alleen van die mensen die een inspanning leveren om ertoe te behoren." De N-VA geeft ook een pluim aan de politiediensten die met hun doortastende aanpak erger heeft kunnen voorkomen.

meer artikels

  • Dierenpark Pairi Daiza heeft tijdens het toeristische seizoen in 2013 een nieuw bezoekersrecord geboekt met 1.243.000 bezoekers. Het seizoen ervoor waren er dat nog 955.000, ofwel een stijging met 30 pct, zo blijkt uit het jaarrapport van het dierenpark.

  • De brandweer van Doornik (provincie Henegouwen) heeft donderdag de jacht geopend op vleesetende schildpadden in de vijver van het park Jardin de la Reine, nadat een inwoner een klacht had ingediend bij het stadsbestuur. In het water zou een tiental schildpadden leven die zorgen voor veel schade bij de fauna en flora in het park.

  • De correctionele rechtbank van Brussel heeft een 18-jarige jongeman donderdag veroordeeld tot zeven jaar cel voor agressief gedrag jegens enkele oudere personen en twee priesters tussen augustus en oktober 2013.

  • De FOD Volksgezondheid heeft een klacht ontvangen van de omgeving van een 90-jarige vrouw uit Antwerpen die woensdagavond van een arts zou te horen hebben gekregen dat hij haar niet wilde helpen omdat ze Joods is. Dat schrijft Joods Actueel donderdag en wordt bevestigd door Volksgezondheid.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

  • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

    Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

.