17/10/2012 08:00 | Door DLA, www.belga.be

Tientallen pv's over Operatie Kelk verdwenen

Tientallen pv's in het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk zijn verdwenen. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Ze werden per vergissing door de poetsvrouw weggegooid. Colette Callewaert, de onderzoeksrechter die Wim De Troy afloste in het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk, stelde in april dit jaar vast dat tientallen processen-verbaal van de federale politie niet meer in het onderzoeksdossier zaten.


Tientallen pv's over Operatie Kelk verdwenen

Het zou onder meer gaan over verhoren van slachtoffers, maar ook over pv's die gemaakt werden van verschillende huiszoekingen. Een aantal pv's, die in plastic zakken waren gestopt bij de verhuis van de griffier van De Troy, werden per vergissing door de poetsvrouw meegenomen. Een ander deel, zo vermoedt Callewaert, zou de griffier mee hebben genomen naar huis om aan te werken en zouden niet zijn teruggekomen. De kamer van inbeschuldigingstelling zal op 30 oktober nagaan wat de gevolgen zijn van de verdwijning van de pv's. Van de meeste originele pv's zouden kopieën bestaan.

Skype
11Opmerking
17 okt 2012 10:37
17 okt 2012 11:21
avatar
tis toch wat hier in dit landje hee  heel de wereld lacht zich rot wat hier allemaal kan,zolang ge maar op de goede plaats zit en de juiste personen kent kan hier echt alles
17 okt 2012 11:34
avatar
Dit hebben ze dan weer eens mooi opgelost. En nu nog heel de operatie kelk vlug in de doofpot duwen, zodat de geestelijke pedofielen rustig en ongestraft hun gang mogen blijven gaan. 
17 okt 2012 12:06
avatar
Een mens krijgt zo de indruk dat onze politici van de uitvoerende macht met opzet mensen aangeduid hebben op de rechterlijke macht, die ofwel zéér loyaal zijn aan de uitvoerende macht, ofwel niet echt competent zijn. Dit met de bedoeling om als politici vooral geen last te hebben met die rechterlijke macht. Maar als de bevolking opgevoed begint te raken, en krachtige communicatiemiddelen begint te krijgen, dan gaat die tactiek minder en minder werken... Het is maar een stoute veronderstelling van mij uiteraard. 
avatar
daarmee begrijp ik ook niet meer waarom mensen nog CD&v willen stemmen, dat zijn de "christen" democraten met de nadruk op christen. Aan dat hele gedoe zie je maar dat ze hier alles in de doofpot willen steken. De Gught nu met zijn boek wil de andere politici ermee iets leren, zeker leren hoe ze moeten frauderen (zoals hij jarenlang gedaan heeft en is bewezen), hoe ze moeten de normale rechtsgang tegen moeten werken enz... En dat ze hier dossiers laten liggen en die de poetsvrouw dan zogezegd heeft weggegooid ! Bij mijn weten mag een poetsvrouw enkel een hoopje papier op elkaar leggen en er voor de rest netjes af blijven. Dikke zever dat die dat zou hebben weggegooid, er zit politiek achter zeg dat ik het gezegd heb !
17 okt 2012 15:03
avatar
Hahaha ....het is de poetsvrouw geweest. Dat mens is zoooo plichtsbewust dat ze zelfs vertrouwelijke documenten die hier of daar bleven liggen ,zonder meer de vuilnisbak inkieperd . Haar biechtvader had het haar gezegd . Doe uw werk goed en God ( of de bischop )zal het u wel lonen .
17 okt 2012 15:16
avatar

Blijkbaar gebruiken zij bij justitie geen computers, die zijn nochtans destijds besteld en waren duur genoeg. Waarschijnlijk staan die ergens opgeslagen in de kelders en werken zij nog zoals dat in de 19de eeuw ging. Want kopieën kennen zij daar ook niet, of WILLEN zij niet kennen.  Wij zijn 2012 in een wereld waar alles digitaal gebeurd, en internet die onze wereld tot een groot dorp herschapen heeft. En zoiets durft men dan nog wereldkundig maken : dat de poetsvrouwen ongewild enkele PV's

in de vuilbak gekieperd hebben. Zelfs schaamte kennen die omhooggevallen magistraten niet. En zulke lui moeten eventueel over ons oordelen moesten wij per ongeluk iets verkeerds gedaan hebben (56km/u rijden waar maar 50km/u is toegelaten)    

17 okt 2012 14:29
avatar

he de juiste mens op de juiste plaats en ge ga vrijuit he

niks aan dhand he  nooit gezien  wie is da  waar  hoe wa zegt ge

17 okt 2012 14:27
avatar

tja  dat dat ging misgaan is niet meer als normaal zeker he  hoe noemt zoiets nu weer 

heu  fouten in rechtsgang  missen van bewijs matriaal  en ja  kun je ze wegens procedurenfouten ook niet meer vervolgen  en gaat ieder vrijuit zeker  was het zo niet iets  goe bezig belgen 

18 okt 2012 05:06
avatar
allee een poetsvrouw heeft het gedaan, dat in de kerk altijd alles in een doofpot gaat weten we al jaren, die nonnen pastoors bischoppen kardinalen, die vuile leugenaars hebben ons in het verleden niks dan leugens wijsgemaakt zoals doe nooit wat onkuisheid is en zij de leugenaars hebben niks anders gedaan,maar ondertussen blijven de slachtoffers met hun problemen zitten, en dat diene advocaat van het bisdom eens die in in zijn binnenste kijkt door leugens te vertellen moet hij zorgen dat de kerk niks misdaan heeft, waarom dat mensen nog op diepgelovigen stemmen begrijp ik niet zien jullie dan niet dat de kerken leeglopen, maar voor die kerken te onderhouden is er wel geld maar de slachtoffers die blijven in de kou staan,als alle rokkendragers van de kerk ( patoors enz... ) sex willen of onkuis willen zijn dat ze dan hunne was met de hand doen en laat kinderen en andere mensen met rust sexmaniakken
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?
Tientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's in het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk zijn verdwenen. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Ze werden per vergissing door de poetsvrouw weggegooid. Colette Callewaert, de onderzoeksrechter die Wim De Troy afloste in het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk, stelde in april dit jaar vast dat tientallen processen-verbaal van de federale politie niet meer in het onderzoeksdossier zaten.DLAwww.belga.be2012-10-17T07:00:182012-10-17T07:00:18Het zou onder meer gaan over verhoren van slachtoffers, maar ook over pv's die gemaakt werden van verschillende huiszoekingen. Een aantal pv's, die in plastic zakken waren gestopt bij de verhuis van de griffier van De Troy, werden per vergissing door de poetsvrouw meegenomen. Een ander deel, zo vermoedt Callewaert, zou de griffier mee hebben genomen naar huis om aan te werken en zouden niet zijn teruggekomen. De kamer van inbeschuldigingstelling zal op 30 oktober nagaan wat de gevolgen zijn van de verdwijning van de pv's. Van de meeste originele pv's zouden kopieën bestaan.Tientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenenTientallen pv's over Operatie Kelk verdwenen

meer artikels

  • Hannah van Wieringen heeft met haar verhalenbundel "De kermis van Gravezuid" de Academica Literatuurprijs 2014 gewonnen. De belangrijkste literaire debuutprijs van Nederland werd donderdagavond door Shira Keller, de winnaar van vorig jaar, uitgereikt in Theater Diligentia in Den Haag.

  • Belastingdienst bevestigt blunder met duizenden aanmaningsbrieven

    De Belastingdienst stuurde naar 6.295 mensen die reeds hun belastingbrief hadden ingediend, onterecht een aanmaning. Dat bevestigt Francis Adyns van de FOD Financiën donderdag. Volgens hem is er een fout gebeurd in de scanningscentra: bepaalde brieven die daar binnengebracht werden zijn verkeerdelijk niet geregistreerd. "Dat is intussen wel gebeurd, de identiteit van de mensen is gekend, zij moeten zich geen zorgen maken over de aanmaning", aldus de woordvoerder.

  • Proces Aquino opgeschort tot dinsdag

    De rechtszaak tegen de clan Aquino, die verdacht wordt van grootschalige drugstransporten vanuit Zuid-Amerika naar ons land, heeft vandaag minder dan een uur geduurd. Procureur Marianne Capelle ging nog even in op de argumentatie van de verdediging. Daarna werd de zitting geschorst tot volgende dinsdag.

  • Zes VRT-programma's ook via Netflix te zien

    Bij de lancering van Netflix zullen ook zes VRT-programma's in de catalogus zitten. De samenwerking wordt vanavond aangekondigd in het één-programma "Koppen", en is al gemeld op deredactie.be. Via een achterpoortje is de Netflixcatalogus al te raadplegen. Zo kon Belga achterhalen dat onder meer het Ketnet-programma "De Elfenheuvel" en het één-programma "Dubbelleven" via Netflix te zien zullen zijn. VRT-woordvoerder Stijn Ombelets wil hierover niets kwijt. "Die programma's zullen bekendgemaakt worden bij de lancering van de dienst." Later kunnen nog andere VRT-programma's aan de catalogus toegevoegd worden.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

.