20/4/2013 08:20 | Door Belga, www.belga.be

Verjagers Sinksenfoor met dood bedreigd

Buurtbewoners die naar de rechter trokken om de Sinksenfoor te verplaatsen, hebben doodsbedreigingen gekregen. Daarover berichten De Morgen en Gazet van Antwerpen zaterdag.


Zes klagende buurtbewoners bekwamen deze week bij de kortgedingrechter dat de Sinksenfoor dit jaar niet meer mag plaatsvinden op de Gedempte Zuiderdokken. "Verschillende cliënten van mij hebben per sms en e-mail doodsbedreigingen ontvangen. Een dertienjarige dochter kreeg het bericht dat haar vader een kogel door de kop zal krijgen en dat hij sneller dan hem lief is onder de Zuiderdokken zal liggen", zo meldt advocaat Griet Cnudde. Twee van de zes klager zijn projectontwikkelaar, maar Cnudde betwist dat de klagers financieel garen willen spinnen bij de verwijdering van de Sinksenfoor. "Het is niet omdat mijn cliënten projectontwikkelaar zijn, dat ze geen recht hebben op nachtrust", klinkt het.

Skype
1Reactie
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?
Verjagers Sinksenfoor met dood bedreigdBuurtbewoners die naar de rechter trokken om de Sinksenfoor te verplaatsen, hebben doodsbedreigingen gekregen. Daarover berichten De Morgen en Gazet van Antwerpen zaterdag.Belgawww.belga.be2013-04-20T07:20:082013-04-20T07:20:08Zes klagende buurtbewoners bekwamen deze week bij de kortgedingrechter dat de Sinksenfoor dit jaar niet meer mag plaatsvinden op de Gedempte Zuiderdokken. "Verschillende cliënten van mij hebben per sms en e-mail doodsbedreigingen ontvangen. Een dertienjarige dochter kreeg het bericht dat haar vader een kogel door de kop zal krijgen en dat hij sneller dan hem lief is onder de Zuiderdokken zal liggen", zo meldt advocaat Griet Cnudde. Twee van de zes klager zijn projectontwikkelaar, maar Cnudde betwist dat de klagers financieel garen willen spinnen bij de verwijdering van de Sinksenfoor. "Het is niet omdat mijn cliënten projectontwikkelaar zijn, dat ze geen recht hebben op nachtrust", klinkt het.

meer artikels

  • Op zondag 5 oktober openen ruim 2.600 winkels in 162 steden en gemeenten de deuren voor de eerste editie van "Sunday Shopday". Het initiatief van een algemene winkeldag op zondag gaat uit van Comeos, de Belgische federatie voor handel en distributie.

  • "Leemans en aangehouden verdachte hadden een afspraak"

    De sinds november vorig jaar vermiste Jelle Leemans uit Rumst had op de dag van zijn verdwijning een afspraak over een drugsdeal met een van de twee Nederlandse verdachten die vorige week vrijdag werden aangehouden. Dat leidt de politie volgens bronnen af uit onder meer contacten tussen Leemans en de 42-jarige man in kwestie. Het parket Antwerpen wenst momenteel niet te reageren en communiceert voorlopig helemaal niet meer over de verdwijningszaak, in het belang van het onderzoek.

  • Minister Smet en MIVB bedanken reizigers op de bus

    Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) heeft met MIVB-CEO Brieuc de Meeûs de chauffeurs van de vervoersmaatschappij vergezeld om de reizigers te bedanken. De keuze voor buslijn 71 bleek geen toeval: voor het einde van de legislatuur moet op die lijn een tram rijden.

  • Prins Laurent communiceert niet over eventuele DNA-test in zaak-Boël

    Prins Laurent wil niet communiceren over een eventuele DNA-test, die al dan niet bij hem zou afgenomen worden in het kader van de rechtszaak die Delphine Boël aangespannen heeft. Dat liet hij weten aan Belga.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

.