08/6/2012 08:20 | Door NAJ, www.belga.be

Vlaamse edelman ontfutselt Nederlanders miljoen euro

De Nederlandse beurswaakhond AFM heeft de Belgische zelfverklaarde "beleggingsgoeroe" Charles van Renynghe de Voxrie in het vizier omdat hij zonder de nodige vergunningen ruim 1 miljoen euro van beleggers zou hebben ontvangen. Dat bericht Het Nieuwsblad vrijdag.


De Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) meldde donderdag dat ze onze landgenoot, een telg uit een Brugse adellijke familie, herhaaldelijk gevraagd heeft "bepaalde informatie en diverse inlichtingen te verstrekken". De AFM wil nagaan of en in welke mate Van Renynghe "de Wet op het Financieel Toezicht naleeft" en of er sprake is van "activiteiten waarvoor een vergunning verplicht is". Omdat de zelfverklaarde beleggingsgoeroe de gevraagde informatie niet of in onvoldoende mate wil geven, krijgt hij een boete van 15.000 euro per dag dat hij niet meewerkt. De bal ging eind februari aan het rollen toen Van Renynghe in Den Haag sprak op een beleggingsavond onder de ronkende naam Financial Freedom Seminar. Daar viel de AFM binnen en nam onze landgenoot mee voor ondervraging. Van Renynghe zat in 2003 al in de Antwerpse gevangenis wegens een beleggingsfraude rond vastgoed, waarbij hij samen met een partner steenrijke Belgen en Nederlanders voor zowat 5 miljoen euro had opgelicht. Hij werd toen ook verdacht van het witwassen van ruim 200 miljoen euro aan Colombiaans drugsgeld. Eind 2005 werd de man door de rechtbank van koophandel failliet verklaard.

Skype
0Opmerking
Vlaamse edelman ontfutselt Nederlanders miljoen euroDe Nederlandse beurswaakhond AFM heeft de Belgische zelfverklaarde "beleggingsgoeroe" Charles van Renynghe de Voxrie in het vizier omdat hij zonder de nodige vergunningen ruim 1 miljoen euro van beleggers zou hebben ontvangen. Dat bericht Het Nieuwsblad vrijdag.NAJwww.belga.be2012-06-08T07:20:052012-06-08T07:20:05De Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) meldde donderdag dat ze onze landgenoot, een telg uit een Brugse adellijke familie, herhaaldelijk gevraagd heeft "bepaalde informatie en diverse inlichtingen te verstrekken". De AFM wil nagaan of en in welke mate Van Renynghe "de Wet op het Financieel Toezicht naleeft" en of er sprake is van "activiteiten waarvoor een vergunning verplicht is". Omdat de zelfverklaarde beleggingsgoeroe de gevraagde informatie niet of in onvoldoende mate wil geven, krijgt hij een boete van 15.000 euro per dag dat hij niet meewerkt. De bal ging eind februari aan het rollen toen Van Renynghe in Den Haag sprak op een beleggingsavond onder de ronkende naam Financial Freedom Seminar. Daar viel de AFM binnen en nam onze landgenoot mee voor ondervraging. Van Renynghe zat in 2003 al in de Antwerpse gevangenis wegens een beleggingsfraude rond vastgoed, waarbij hij samen met een partner steenrijke Belgen en Nederlanders voor zowat 5 miljoen euro had opgelicht. Hij werd toen ook verdacht van het witwassen van ruim 200 miljoen euro aan Colombiaans drugsgeld. Eind 2005 werd de man door de rechtbank van koophandel failliet verklaard.

meer artikels

  • Zaterdagmiddag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met verspreid in het land regen- of onweersbuien. Een enkele bui kan gepaard gaan met hagel en windstoten. De maxima liggen tussen 22 en 27 graden. Ook in de nacht van zaterdag op zondag komen er tijdelijk nog enkele buien voor, in het oosten mogelijk met onweer. Later verschijnen er meer opklaringen over het westen.

  • Als antwoord op de volle parkings in het centrum én om extra shoppers te lokken, legt Mechelen vanaf vandaag/zaterdag elk weekend een gratis shuttledienst in van de randparkings naar het winkelhart van de stad. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen. Het gaat om een proefproject dat een half jaar zal duren. De shuttledienst kost de stad 30.000 euro.

  • In Meer, een deelgemeente van Hoogstraten pal aan de Nederlandse grens, woedt zaterdagochtend een zware industriebrand bij het bedrijf Decoprint in de Brusselstraat, net naast de E19. Dat zegt de brandweer van Hoogstraten, die zelf met de grote middelen ter plaatse is. De brandweer heeft ook de hulp ingeroepen van een tiental brandweerkorpsen uit de wijde omgeving. Daarbij zijn ook verschillende Nederlandse korpsen.

  • De "taxshelter", het belastingsvoordeel voor film- en tv-producties, kostte de schatkist in 2012 bijna dubbel zoveel als het jaar voordien. Het gaat om een recordbedrag van 38,78 miljoen euro. Dat schrijft De Tijd zaterdag.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

.