03/10/2012 10:12 | Door MUA, www.belga.be

Zondag witte mars in Etterbeek voor vermoorde moeder en haar kinderen

Nu zondag vindt in Etterbeek een witte mars plaats om de vrouw en haar drie kinderen te herdenken die op 28 september werden vermoord. Dat laat de gemeente Etterbeek woensdag weten.


De witte mars is een initiatief van de buurtbewoners van de slachtoffers, en krijgt de steun van de burgemeester en de gemeente. De mars vertrekt om 15.30 uur in de Generaal Capiaumontstraat, waar het drama plaatsvond, en gaat vervolgens langs de Haernestraat, Philippe Baucqstraat, Jules Maloulaan, Morgenlandstraat en de Theuxstraat. De organisatoren vragen de deelnemers om witte kleding aan te trekken of witte objecten, bijvoorbeeld ballonnen, mee te dragen. Ze vragen ook dat de mars in alle kalmte verloopt en "niet gekoppeld wordt aan de ene of de andere politieke boodschap".

Skype
0Opmerking
Zondag witte mars in Etterbeek voor vermoorde moeder en haar kinderenNu zondag vindt in Etterbeek een witte mars plaats om de vrouw en haar drie kinderen te herdenken die op 28 september werden vermoord. Dat laat de gemeente Etterbeek woensdag weten.MUAwww.belga.be2012-10-03T09:12:302012-10-03T09:12:30De witte mars is een initiatief van de buurtbewoners van de slachtoffers, en krijgt de steun van de burgemeester en de gemeente. De mars vertrekt om 15.30 uur in de Generaal Capiaumontstraat, waar het drama plaatsvond, en gaat vervolgens langs de Haernestraat, Philippe Baucqstraat, Jules Maloulaan, Morgenlandstraat en de Theuxstraat. De organisatoren vragen de deelnemers om witte kleding aan te trekken of witte objecten, bijvoorbeeld ballonnen, mee te dragen. Ze vragen ook dat de mars in alle kalmte verloopt en "niet gekoppeld wordt aan de ene of de andere politieke boodschap".

meer artikels

  • Zaterdagmiddag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met verspreid in het land regen- of onweersbuien. Een enkele bui kan gepaard gaan met hagel en windstoten. De maxima liggen tussen 22 en 27 graden. Ook in de nacht van zaterdag op zondag komen er tijdelijk nog enkele buien voor, in het oosten mogelijk met onweer. Later verschijnen er meer opklaringen over het westen.

  • Als antwoord op de volle parkings in het centrum én om extra shoppers te lokken, legt Mechelen vanaf vandaag/zaterdag elk weekend een gratis shuttledienst in van de randparkings naar het winkelhart van de stad. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen. Het gaat om een proefproject dat een half jaar zal duren. De shuttledienst kost de stad 30.000 euro.

  • In Meer, een deelgemeente van Hoogstraten pal aan de Nederlandse grens, woedt zaterdagochtend een zware industriebrand bij het bedrijf Decoprint in de Brusselstraat, net naast de E19. Dat zegt de brandweer van Hoogstraten, die zelf met de grote middelen ter plaatse is. De brandweer heeft ook de hulp ingeroepen van een tiental brandweerkorpsen uit de wijde omgeving. Daarbij zijn ook verschillende Nederlandse korpsen.

  • De "taxshelter", het belastingsvoordeel voor film- en tv-producties, kostte de schatkist in 2012 bijna dubbel zoveel als het jaar voordien. Het gaat om een recordbedrag van 38,78 miljoen euro. Dat schrijft De Tijd zaterdag.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

.