25/3/2010 12:26 | Door Belga, www.belga.be

Verboden te strippen in IJsland

Vanaf 1 juli mag ook in de laatste IJslandse striptent niemand meer uit de kleren gaan. Volgens de krant Fréttabladid van woensdag heeft het parlement (Althing) in Reykjavik het door de regering voorgestelde totaalverbod zonder tegenstemmen goedgekeurd. Bij de 31 ja-stemmen onthielden zich slechts twee afgevaardigden van de conservatieve Onafhankelijkheidspartij.


alt text

Aanleiding voor het verbod noemde de regeringswoordvoerder het grote aantal vrouwen uit andere landen, die zich uit armoede als danseres aanbieden en in bars vaak tot seksuele diensten worden gedwongen. Na een eerste nog niet alomvattend verbod een jaar geleden hadden bijna alle toen bestaande striptenten in Reykjavik hun deuren al gesloten. Na het nieuwe en nog verstrengde verbod geeft nu ook de eigenaar van de "Goldfinger" in de Reykjavikse buitenwijk Kópavogur er de brui aan. (EYI)

Skype
8Opmerking
31 mrt 2010 09:47
avatar
@daantje98 niet getreurd, dames komen dan wel asiel aanvragen in ons paradijselijk België, alles is hier welkom van moordenaar, pedofiel tot stripper en noem maar op
30 mrt 2010 11:36
avatar
Als ge u beperkt tot het strippen door uw wettige echtgenote/echtgenoot, dan blijft het iedere dag spannend. Dus laat ze het maar afschaffen buitenshuis en richt cursussen in in de trant van "do it yourself".
29 mrt 2010 23:58
avatar
@daantje98    over al ter wereld wordt er gestript dus niet getreurd u vind wel n adresUitgestoken tong
29 mrt 2010 20:44
avatar
als ik niet meeer naar eisland kan naar w
28 mrt 2010 13:59
avatar
Moeite met lezen?...  Het bericht gaat over de aanleiding tot het verbod tot strippen voor vrouwen die zich uit armoede als danseres aanbieden en in bars en zij vaak tot seksuele diensten worden gedwongen. De IJslandse regering heeft bij wet de uitbuiting van grote aantal vrouwen (uit andere landen) door pooiers en ander vuilnis, uit hun land verbannen. In tegenstelling tot veel andere landen (en zeker België), heeft de IJslandse regering  tenminste nog de wil en macht om op te treden tegen deze vorm(en) van uitbuiting!
27 mrt 2010 17:59
avatar
Ik vraag me af hoe ze aan een lief zijn geraakt of gaven ze niet aanlijding naar elkander toe , of was het misschien in de donker
27 mrt 2010 14:46
avatar
ik ken dames die dit omdoen omdat ze het graag doen, en natuurlijk om wat bij te verdienen, op zelfstandige basis. ik vind dat je ook hierin "vrij" moet zijn, en dat het dus moet kunnen.
26 mrt 2010 01:16
avatar
brrrrrrrrrrrrrr ijsland  toch te koud
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

Verboden te strippen in IJslandVanaf 1 juli mag ook in de laatste IJslandse striptent niemand meer uit de kleren gaan. Volgens de krant Fréttabladid van woensdag heeft het parlement (Althing) in Reykjavik het door de regering voorgestelde totaalverbod zonder tegenstemmen goedgekeurd. Bij de 31 ja-stemmen onthielden zich slechts twee afgevaardigden van de conservatieve Onafhankelijkheidspartij.Vanaf 1 juli mag ook in de laatste IJslandse striptent niemand meer uit de kleren gaan. Volgens de krant Fréttabladid van woensdag heeft het parlement (Althing) in Reykjavik het door de regering voorgestelde totaalverbod zonder tegenstemmen goedgekeurd. Bij de 31 ja-stemmen onthielden zich slechts twee afgevaardigden van de conservatieve Onafhankelijkheidspartij.Belgawww.belga.be2010-03-25T11:18:022010-03-25T11:26:40Aanleiding voor het verbod noemde de regeringswoordvoerder het grote aantal vrouwen uit andere landen, die zich uit armoede als danseres aanbieden en in bars vaak tot seksuele diensten worden gedwongen. Na een eerste nog niet alomvattend verbod een jaar geleden hadden bijna alle toen bestaande striptenten in Reykjavik hun deuren al gesloten. Na het nieuwe en nog verstrengde verbod geeft nu ook de eigenaar van de "Goldfinger" in de Reykjavikse buitenwijk Kópavogur er de brui aan. (EYI)alt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt text

meer artikels

 • Man naar rechtbank voor ongevraagde penisamputatie

  We hebben al verhalen gehoord waarbij het verkeerde been werd geamputeerd, maar wat deze man overkwam zit toch in een andere categorie. Johnny Lee Banks Junior werd na een routineoperatie voor een besnijdenis wakker zonder penis. Dat schrijft HLN.be.

 • Tegen homohuwelijk gekante Franse burgemeester voltrekt huwelijk homozoon

  Een Franse burgemeester die zich, net zoals vele van zijn landgenoten, tegen het vorig jaar goedgekeurde homohuwelijk kantte, zegt eenmalig een uitzondering gemaakt te hebben op dat standpunt. Reden voor die uitzondering is het huwelijk van zijn zoon met een andere man. "Het leek me helemaal normaal om het huwelijk te voltrekken, zelfs al ga ik nog altijd niet akkoord met het homohuwelijk", zei Raymong Bardet, sinds 1981 burgemeester van Ville-la-Grand, in de Rhône-Alpes, aan de regionale krant Le Dauphiné Libéré.

 • Gedetineerden in een gevangenis in de Amerikaanse staat Michigan moeten binnenkort hun oranje gevangenisuniform inruilen voor een zwart-wit gestreept exemplaar vanwege de serie Orange is the New Black. Dat meldt de Washington Post.

 • In Amerika kon een 82-jarige man met Alzheimer, waar al drie dagen met man en macht naar gezocht werd, uiteindelijk met een drone teruggevonden worden, en dat al na 20 minuten. Dat meldt de Britse krant The Telegraph.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

Heb je 't al gehoord?

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.