25/3/2010 12:26 | Door Belga, www.belga.be

Verboden te strippen in IJsland

Vanaf 1 juli mag ook in de laatste IJslandse striptent niemand meer uit de kleren gaan. Volgens de krant Fréttabladid van woensdag heeft het parlement (Althing) in Reykjavik het door de regering voorgestelde totaalverbod zonder tegenstemmen goedgekeurd. Bij de 31 ja-stemmen onthielden zich slechts twee afgevaardigden van de conservatieve Onafhankelijkheidspartij.


alt text

Aanleiding voor het verbod noemde de regeringswoordvoerder het grote aantal vrouwen uit andere landen, die zich uit armoede als danseres aanbieden en in bars vaak tot seksuele diensten worden gedwongen. Na een eerste nog niet alomvattend verbod een jaar geleden hadden bijna alle toen bestaande striptenten in Reykjavik hun deuren al gesloten. Na het nieuwe en nog verstrengde verbod geeft nu ook de eigenaar van de "Goldfinger" in de Reykjavikse buitenwijk Kópavogur er de brui aan. (EYI)

Skype
8Opmerking
31 mrt 2010 09:47
avatar
@daantje98 niet getreurd, dames komen dan wel asiel aanvragen in ons paradijselijk België, alles is hier welkom van moordenaar, pedofiel tot stripper en noem maar op
30 mrt 2010 11:36
avatar
Als ge u beperkt tot het strippen door uw wettige echtgenote/echtgenoot, dan blijft het iedere dag spannend. Dus laat ze het maar afschaffen buitenshuis en richt cursussen in in de trant van "do it yourself".
29 mrt 2010 23:58
avatar
@daantje98    over al ter wereld wordt er gestript dus niet getreurd u vind wel n adresUitgestoken tong
29 mrt 2010 20:44
avatar
als ik niet meeer naar eisland kan naar w
28 mrt 2010 13:59
avatar
Moeite met lezen?...  Het bericht gaat over de aanleiding tot het verbod tot strippen voor vrouwen die zich uit armoede als danseres aanbieden en in bars en zij vaak tot seksuele diensten worden gedwongen. De IJslandse regering heeft bij wet de uitbuiting van grote aantal vrouwen (uit andere landen) door pooiers en ander vuilnis, uit hun land verbannen. In tegenstelling tot veel andere landen (en zeker België), heeft de IJslandse regering  tenminste nog de wil en macht om op te treden tegen deze vorm(en) van uitbuiting!
27 mrt 2010 17:59
avatar
Ik vraag me af hoe ze aan een lief zijn geraakt of gaven ze niet aanlijding naar elkander toe , of was het misschien in de donker
27 mrt 2010 14:46
avatar
ik ken dames die dit omdoen omdat ze het graag doen, en natuurlijk om wat bij te verdienen, op zelfstandige basis. ik vind dat je ook hierin "vrij" moet zijn, en dat het dus moet kunnen.
26 mrt 2010 01:16
avatar
brrrrrrrrrrrrrr ijsland  toch te koud
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

Verboden te strippen in IJslandVanaf 1 juli mag ook in de laatste IJslandse striptent niemand meer uit de kleren gaan. Volgens de krant Fréttabladid van woensdag heeft het parlement (Althing) in Reykjavik het door de regering voorgestelde totaalverbod zonder tegenstemmen goedgekeurd. Bij de 31 ja-stemmen onthielden zich slechts twee afgevaardigden van de conservatieve Onafhankelijkheidspartij.Vanaf 1 juli mag ook in de laatste IJslandse striptent niemand meer uit de kleren gaan. Volgens de krant Fréttabladid van woensdag heeft het parlement (Althing) in Reykjavik het door de regering voorgestelde totaalverbod zonder tegenstemmen goedgekeurd. Bij de 31 ja-stemmen onthielden zich slechts twee afgevaardigden van de conservatieve Onafhankelijkheidspartij.Belgawww.belga.be2010-03-25T11:18:022010-03-25T11:26:40Aanleiding voor het verbod noemde de regeringswoordvoerder het grote aantal vrouwen uit andere landen, die zich uit armoede als danseres aanbieden en in bars vaak tot seksuele diensten worden gedwongen. Na een eerste nog niet alomvattend verbod een jaar geleden hadden bijna alle toen bestaande striptenten in Reykjavik hun deuren al gesloten. Na het nieuwe en nog verstrengde verbod geeft nu ook de eigenaar van de "Goldfinger" in de Reykjavikse buitenwijk Kópavogur er de brui aan. (EYI)alt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt textalt text

meer artikels

  • Nederland notarissen geven sinds kort de mogelijkheid om een sociale media-clausule op te nemen in het huwelijkscontract. Zo kunnen koppels voorkomen dat het bij een echtscheiding tot moddergooien komt. "Het vermindert ook de kans dat persoonlijke informatie zoals naaktfoto's wordt misbruikt", klinkt het.

  • Penthouse in New York krijgt prijskaartje van 100 miljoen euro

    Een bewoonbare oppervlakte van 1.151 vierkante meter op het dak van een splinternieuwe New Yorkse wolkenkrabber. Daarvoor legt een koper binnenkort maar liefst 100 miljoen euro op tafel. Het nieuwe optrekje wordt daarmee onmiddellijk het duurste penthouse van New York.

  • In de Amerikaanse grootstad San Fransisco zal een agent het zich nog lang herinneren dat hij een parkeerboete heeft uitgeschreven aan Bo Mounsoumbath. De 33-jarige vrouw raakte kwaad en reed de agent aan. Het hele gebeuren werd ook gefilmd en kan je bekijken op de nieuwssite kron4.

  • 'Beroepsklager' moet stoppen met brievenstroom of de cel in

    Een man die de Nederlandse gemeente Dordrecht de afgelopen jaren heeft bestookt met duizenden brieven, moet hiermee stoppen. Hij mag nog maximaal twee brieven of e-mails per maand sturen. Voor iedere brief meer moet hij een dag de cel in, met een maximum van een jaar. Dat bepaalde de rechtbank in Dordrecht. Ook andere vormen van contact vallen onder de bepaling.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

Heb je 't al gehoord?

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.