16/7/2012 04:02 | Door KAV, www.belga.be

Indiaas dorp verbiedt huwelijk uit liefde

De dorpsraad van de Indiase plaats Asara heeft huwelijken uit liefde verboden. Alleen door de ouders gearrangeerde verbintenissen blijven toegestaan.


Ook mogen vrouwen onder de 40 jaar geen mobiele telefoons meer gebruiken en niet meer zonder begeleiding naar de markt gaan. De maatregelen zijn genomen om "naïeve jonge vrouwen" te beschermen en "maatschappelijke euvels" te voorkomen, aldus Indiase media. Het overwegend islamitische dorp ligt op slechts 40 kilometer van de hoofdstad New Delhi. Daar komen wel steeds meer huwelijken uit liefde voor. Discriminatie van vrouwen is volgens de grondwet van India verboden. De politie is dan ook een onderzoek begonnen naar de legaliteit van het besluit van de dorpsraad. De minister van Binnenlandse Zaken heeft de politie ondertussen opdracht gegeven op te treden tegen iedereen die een 'dictaat' probeert op te leggen aan jonge mannen en vrouwen.

Skype
4Opmerking
17 jul 2012 15:48
avatar
Enkel en alleen huwelijken en welke vorm van samenleven (eender welke dan ook) die uit liefde voortkomen zijn juist.
18 jul 2012 12:15
avatar

dit heeft niks te maken met godsdienst!

geen enkele godsdienst verbied huwelijken uit liefde,dit zijn gewoon extremisten.

liefde kan je niet afdwingen

17 jul 2012 22:55
avatar

zie je maar weer dat godsdienst één grote zever is!!

zonder godsdienst zou je dus nooit zo een belachelijke wetten verkrijgen!

vrouwen en mannen zijn gelijk!!

17 jul 2012 16:21
avatar
En ik was nog wel zo naïef van te denken dat India een beschaafd land aan het worden was , waar vrouwen eindelijk evenveel rechten kregen als mannen . Maar ja.... het gebeurd weeral in zo'n negerij waar de volgelingen van Mohamed de plak zwaaien , en dat verklaart véél.
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

Indiaas dorp verbiedt huwelijk uit liefdeDe dorpsraad van de Indiase plaats Asara heeft huwelijken uit liefde verboden. Alleen door de ouders gearrangeerde verbintenissen blijven toegestaan.KAVwww.belga.be2012-07-16T15:02:092012-07-16T15:02:09Ook mogen vrouwen onder de 40 jaar geen mobiele telefoons meer gebruiken en niet meer zonder begeleiding naar de markt gaan. De maatregelen zijn genomen om "naïeve jonge vrouwen" te beschermen en "maatschappelijke euvels" te voorkomen, aldus Indiase media. Het overwegend islamitische dorp ligt op slechts 40 kilometer van de hoofdstad New Delhi. Daar komen wel steeds meer huwelijken uit liefde voor. Discriminatie van vrouwen is volgens de grondwet van India verboden. De politie is dan ook een onderzoek begonnen naar de legaliteit van het besluit van de dorpsraad. De minister van Binnenlandse Zaken heeft de politie ondertussen opdracht gegeven op te treden tegen iedereen die een 'dictaat' probeert op te leggen aan jonge mannen en vrouwen.

meer artikels

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

Heb je 't al gehoord?

Cameron Diaz is tegenstander van deodorant
.