16/7/2012 04:02 | Door KAV, www.belga.be

Indiaas dorp verbiedt huwelijk uit liefde

De dorpsraad van de Indiase plaats Asara heeft huwelijken uit liefde verboden. Alleen door de ouders gearrangeerde verbintenissen blijven toegestaan.


Ook mogen vrouwen onder de 40 jaar geen mobiele telefoons meer gebruiken en niet meer zonder begeleiding naar de markt gaan. De maatregelen zijn genomen om "naïeve jonge vrouwen" te beschermen en "maatschappelijke euvels" te voorkomen, aldus Indiase media. Het overwegend islamitische dorp ligt op slechts 40 kilometer van de hoofdstad New Delhi. Daar komen wel steeds meer huwelijken uit liefde voor. Discriminatie van vrouwen is volgens de grondwet van India verboden. De politie is dan ook een onderzoek begonnen naar de legaliteit van het besluit van de dorpsraad. De minister van Binnenlandse Zaken heeft de politie ondertussen opdracht gegeven op te treden tegen iedereen die een 'dictaat' probeert op te leggen aan jonge mannen en vrouwen.

Skype
4Opmerking
17 jul 2012 15:48
avatar
Enkel en alleen huwelijken en welke vorm van samenleven (eender welke dan ook) die uit liefde voortkomen zijn juist.
18 jul 2012 12:15
avatar

dit heeft niks te maken met godsdienst!

geen enkele godsdienst verbied huwelijken uit liefde,dit zijn gewoon extremisten.

liefde kan je niet afdwingen

17 jul 2012 22:55
avatar

zie je maar weer dat godsdienst één grote zever is!!

zonder godsdienst zou je dus nooit zo een belachelijke wetten verkrijgen!

vrouwen en mannen zijn gelijk!!

17 jul 2012 16:21
avatar
En ik was nog wel zo naïef van te denken dat India een beschaafd land aan het worden was , waar vrouwen eindelijk evenveel rechten kregen als mannen . Maar ja.... het gebeurd weeral in zo'n negerij waar de volgelingen van Mohamed de plak zwaaien , en dat verklaart véél.
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

Indiaas dorp verbiedt huwelijk uit liefdeDe dorpsraad van de Indiase plaats Asara heeft huwelijken uit liefde verboden. Alleen door de ouders gearrangeerde verbintenissen blijven toegestaan.KAVwww.belga.be2012-07-16T15:02:092012-07-16T15:02:09Ook mogen vrouwen onder de 40 jaar geen mobiele telefoons meer gebruiken en niet meer zonder begeleiding naar de markt gaan. De maatregelen zijn genomen om "naïeve jonge vrouwen" te beschermen en "maatschappelijke euvels" te voorkomen, aldus Indiase media. Het overwegend islamitische dorp ligt op slechts 40 kilometer van de hoofdstad New Delhi. Daar komen wel steeds meer huwelijken uit liefde voor. Discriminatie van vrouwen is volgens de grondwet van India verboden. De politie is dan ook een onderzoek begonnen naar de legaliteit van het besluit van de dorpsraad. De minister van Binnenlandse Zaken heeft de politie ondertussen opdracht gegeven op te treden tegen iedereen die een 'dictaat' probeert op te leggen aan jonge mannen en vrouwen.

meer artikels

  • Boete voor gsm-gebruik op de fiets leidt tot terugvinden gestolen fiets in Gent

    Een vrouw die donderdag in Gent een boete kreeg omdat ze betrapt werd op het bellen op de fiets, heeft haar oude tweewieler teruggekregen toen ze opmerkte dat een andere betrapte fietser ermee rondreed. Dat meldt het Gentse stadsbestuur en de lokale politie.

  • De Britse Mike Amess kampt met een bijzondere aandoening: hij heeft een fobie voor Kim Kardashian. Het verhaal van het 24-jarige 'slachtoffer' staat in het Nieuwsblad, onder aanhaling van The Daily Mail.

  • In het Nederlandse Groningen koos een vogel een wel zeer bijzondere plek uit om haar nest te maken: in de brievenbus van een huis in Zuidbroek. Dat meldt televisiezender RTV Noord. Om de eitjes te beschermen, heeft de bewoonster van het huis maatregelen genomen

  • Chirurgen in het Indiase New Delhi hebben 12 kleine goudstaven gevonden in de darmen van een patiënt die klaagde over pijn in zijn maag. De 63-jarige zakenman slikte de staven, die 33 gram wegen en bekendstaan als goudkoekjes, in Singapore in en bracht ze op 28 maart naar India. Dat meldt de krant Times of India. De man hoopte ze nog te recupereren door dagenlang niets te eten, veel water te drinken en laxeermiddelen te nemen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

Heb je 't al gehoord?

Whoopi Goldberg schrijft column over wiet
.