22/8/2012 12:21 | Door MVL, www.belga.be

Nederlandse "bosjongen" al twee maanden spoorloos

Robin van Helsum (20), beter bekend als de "bosjongen Ray", is spoorloos verdwenen. Sinds bekend werd dat Van Helsum het verhaal dat hij jaren in de bossen had geleefd had verzonnen, weet niemand waar de jongeman uithangt. Dit hebben het RTLNieuws en het Algemeen Dagblad (AD) gemeld.


De "bosjongen" werd negen maanden geleden opgevangen door de Duitse sociale dienst. De Duitse autoriteiten twijfelden aan de verklaring over zijn leven met zijn vader in het bos, en in juni werd na media-aandacht in Nederland zijn achtergrond duidelijk. Tijdens die aandacht werd ook (onterecht) geopperd dat de jongemam het meer dan vijftien jaar geleden jongetje Liam Vanden Branden kon zijn. Toen het verhaal van de jongeman niet bleek te kloppen, zette de Duitse sociale dienst hem op straat en legde hem een boete van 20.000 euro op voor misbruik van sociale jeugdhulpvoorzieningen. Zijn stiefmoeder Ellen had een dag na zijn ontmaskering voor het laatste contact met Van Helsum. "Hij belde me op, zei rust nodig te hebben en vroeg of hij naar huis mocht komen", zo citeerde het AD de dame. Sindsdien heeft de vrouw uit Hengelo niets meer van hem vernomen. Ze vermoedt dat hij nog in Duitsland is. De Berlijnse autoriteiten vermoeden dat hij zich in de Duitse hoofdstad en omgeving schuilhoudt. Het gerucht gaat dat hij als fruitplukker van dorp naar dorp trekt in de deelstaat Brandenburg.

Skype
3Opmerking
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

Nederlandse "bosjongen" al twee maanden spoorloosRobin van Helsum (20), beter bekend als de "bosjongen Ray", is spoorloos verdwenen. Sinds bekend werd dat Van Helsum het verhaal dat hij jaren in de bossen had geleefd had verzonnen, weet niemand waar de jongeman uithangt. Dit hebben het RTLNieuws en het Algemeen Dagblad (AD) gemeld.MVLwww.belga.be2012-08-22T11:21:502012-08-22T11:21:50De "bosjongen" werd negen maanden geleden opgevangen door de Duitse sociale dienst. De Duitse autoriteiten twijfelden aan de verklaring over zijn leven met zijn vader in het bos, en in juni werd na media-aandacht in Nederland zijn achtergrond duidelijk. Tijdens die aandacht werd ook (onterecht) geopperd dat de jongemam het meer dan vijftien jaar geleden jongetje Liam Vanden Branden kon zijn. Toen het verhaal van de jongeman niet bleek te kloppen, zette de Duitse sociale dienst hem op straat en legde hem een boete van 20.000 euro op voor misbruik van sociale jeugdhulpvoorzieningen. Zijn stiefmoeder Ellen had een dag na zijn ontmaskering voor het laatste contact met Van Helsum. "Hij belde me op, zei rust nodig te hebben en vroeg of hij naar huis mocht komen", zo citeerde het AD de dame. Sindsdien heeft de vrouw uit Hengelo niets meer van hem vernomen. Ze vermoedt dat hij nog in Duitsland is. De Berlijnse autoriteiten vermoeden dat hij zich in de Duitse hoofdstad en omgeving schuilhoudt. Het gerucht gaat dat hij als fruitplukker van dorp naar dorp trekt in de deelstaat Brandenburg.

meer artikels

  • Indiase apengod krijgt identiteitskaart

    De autoriteiten van de Indiase staat Karnataka zijn afgelopen week een onderzoek gestart omdat de Indiase god Hanuman een echte identiteitskaart heeft gekregen van één van hun diensten. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC.

  • Man naar rechtbank voor ongevraagde penisamputatie

    We hebben al verhalen gehoord waarbij het verkeerde been werd geamputeerd, maar wat deze man overkwam zit toch in een andere categorie. Johnny Lee Banks Junior werd na een routineoperatie voor een besnijdenis wakker zonder penis. Dat schrijft HLN.be.

  • Tegen homohuwelijk gekante Franse burgemeester voltrekt huwelijk homozoon

    Een Franse burgemeester die zich, net zoals vele van zijn landgenoten, tegen het vorig jaar goedgekeurde homohuwelijk kantte, zegt eenmalig een uitzondering gemaakt te hebben op dat standpunt. Reden voor die uitzondering is het huwelijk van zijn zoon met een andere man. "Het leek me helemaal normaal om het huwelijk te voltrekken, zelfs al ga ik nog altijd niet akkoord met het homohuwelijk", zei Raymong Bardet, sinds 1981 burgemeester van Ville-la-Grand, in de Rhône-Alpes, aan de regionale krant Le Dauphiné Libéré.

  • Gedetineerden in een gevangenis in de Amerikaanse staat Michigan moeten binnenkort hun oranje gevangenisuniform inruilen voor een zwart-wit gestreept exemplaar vanwege de serie Orange is the New Black. Dat meldt de Washington Post.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

Heb je 't al gehoord?

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.