16/7/2012 01:45 | Door KAV, www.belga.be

Staand bier drinken in Maastricht taboe

In de zuidooostelijke Nederlandse stad Maastricht is commotie ontstaan over een verbod om staand bier te drinken op terrassen.


Staand bier drinken in Maastricht taboe

Functionarissen van de gemeente Maastricht sommeerden vorige week een café in stadsdeel Wyck erop toe te zien dat bierdrinkers ook netjes op het terras zitten. Staande bier nuttigen is taboe, op basis van een regel in de algemene plaatselijke verordening (APV), aldus een woordvoerster van de gemeente. Het incident leidde maandag tot boze vragen van de politieke partijen PvdA en CDA in de gemeenteraad. De sociaaldemocratische PvdA wil van burgemeester Onno Hoes weten waarom men op het idee zijn gekomen om de regel in de APV ook daadwerkelijk te gaan handhaven. De partij wil de regel geschrapt. Het christendemocratische CDA wil weten hoe dat dan met carnaval moet, als iedereen op straat staand bier drinkt.

Skype
7Opmerking
16 jul 2012 12:50
avatar
Allee, Het is toch niet in België alleen dat de politici zich enkel en alleen maar met flauwekul bezig houden op de kap van de belastingbetaler.  
16 jul 2012 15:33
avatar
Waarschijnlijk weer al is klachten van islamieten binnengekregen op het stadhuis wegens"luidruchtige schunige varkensetende hollanders die staand bier stonden te zuipen"en dan durven die politiekers weer niet anders uit vrees voor stemmen verlies.
16 jul 2012 12:21
avatar
hoe bedoel je geen leven tjezus wat is dit zeker weer even uitgedacht door iemand die een hekel heeft aan bier drinken hoe bedoel je kinderachtig en als deze wet er door komt weten we gelijk waar ze doen aan vriendjespolitiek tis weer is triest...
17 jul 2012 15:35
avatar
Hey Marsreep, niet alleen binnen de moslimgemeenschap zijn er onverdraagzamen hoor. Kijk maar eens naar de VS, daar hebben christenfundamentalisten het voor het zeggen (bible belt) In weze is elke religie onverdraagzaam want ' wij zijn beter omdat onze god dat gezegd heeft' kijk maar naar de joden, "onze god is superieur and oh by the way, wij zijn het uitverkoren volk' Het heeft hen veel opgebracht.
16 jul 2012 14:21
avatar
doe je nu echt je naam eer aan? het is toch in de hele wereld waar ze aan vriendjespolitiek doen maar je begreep me natuurlijk verkeerd maar dat komt natuurlijk door je naam????maar je voelt jezelf aangesproken dus doe jij ook misschien aan vriendjespolitiek anders voel jij jezelf niet aangesproken maar zoi zie je maar weer belgen zijn geen nederlanders en andersom ook niet anders waren er ook geen misverstanden.....en het is nog steeds triest...
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

Staand bier drinken in Maastricht taboeIn de zuidooostelijke Nederlandse stad Maastricht is commotie ontstaan over een verbod om staand bier te drinken op terrassen.KAVwww.belga.be2012-07-16T12:45:502012-07-16T12:45:50Functionarissen van de gemeente Maastricht sommeerden vorige week een café in stadsdeel Wyck erop toe te zien dat bierdrinkers ook netjes op het terras zitten. Staande bier nuttigen is taboe, op basis van een regel in de algemene plaatselijke verordening (APV), aldus een woordvoerster van de gemeente. Het incident leidde maandag tot boze vragen van de politieke partijen PvdA en CDA in de gemeenteraad. De sociaaldemocratische PvdA wil van burgemeester Onno Hoes weten waarom men op het idee zijn gekomen om de regel in de APV ook daadwerkelijk te gaan handhaven. De partij wil de regel geschrapt. Het christendemocratische CDA wil weten hoe dat dan met carnaval moet, als iedereen op straat staand bier drinkt.Staand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboeStaand bier drinken in Maastricht taboe

meer artikels

  • Nederland notarissen geven sinds kort de mogelijkheid om een sociale media-clausule op te nemen in het huwelijkscontract. Zo kunnen koppels voorkomen dat het bij een echtscheiding tot moddergooien komt. "Het vermindert ook de kans dat persoonlijke informatie zoals naaktfoto's wordt misbruikt", klinkt het.

  • Penthouse in New York krijgt prijskaartje van 100 miljoen euro

    Een bewoonbare oppervlakte van 1.151 vierkante meter op het dak van een splinternieuwe New Yorkse wolkenkrabber. Daarvoor legt een koper binnenkort maar liefst 100 miljoen euro op tafel. Het nieuwe optrekje wordt daarmee onmiddellijk het duurste penthouse van New York.

  • In de Amerikaanse grootstad San Fransisco zal een agent het zich nog lang herinneren dat hij een parkeerboete heeft uitgeschreven aan Bo Mounsoumbath. De 33-jarige vrouw raakte kwaad en reed de agent aan. Het hele gebeuren werd ook gefilmd en kan je bekijken op de nieuwssite kron4.

  • 'Beroepsklager' moet stoppen met brievenstroom of de cel in

    Een man die de Nederlandse gemeente Dordrecht de afgelopen jaren heeft bestookt met duizenden brieven, moet hiermee stoppen. Hij mag nog maximaal twee brieven of e-mails per maand sturen. Voor iedere brief meer moet hij een dag de cel in, met een maximum van een jaar. Dat bepaalde de rechtbank in Dordrecht. Ook andere vormen van contact vallen onder de bepaling.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

Heb je 't al gehoord?

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.