27/8/2012 09:56 | Door MVL, www.belga.be

Toekomstige priesters krijgen opleiding tegen pedofilie

Experts gaan toekomstige priesters opleidingen geven om hen te helpen potentieel problematische situaties met kinderen te ontdekken. Dat melden de kranten van Sud Presse.


Hoe de cursussen vorm zullen krijgen is nog niet duidelijk, maar ze zullen gegeven worden door psychiaters. "Het doel van deze cursussen? Niet hervallen in de fouten van het verleden", stelt bisschop Guy Harpigny van Doornik. "Het doel is duidelijk: preventie en bescherming van jongeren." De experts willen toekomstige priesters onder meer bijbrengen hoe ze moeten reageren ten aanzien van potentieel problematische situaties.

Skype
3Opmerking
27 aug 2012 17:46
avatar
geachte gerda die ziekte (afwijking)komt evenveel voor bij vrouwen als mannen maar bij vrouwen valt het nog moeilijker te bewijzen,we spreken van ondervinding mijn kleinzoon van 13 word constant op internet lastiggevallen door oudere vrouwen
27 aug 2012 17:27
avatar

echt heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel bijzonder vind u ook niet er is maar 1 oplossing tegen pedofilie en dat is doodslaan van een berg springen voor een trein enz enz moet ik nog duidelijker worden???? (De experts willen toekomstige priesters onder meer bijbrengen hoe ze moeten reageren ten aanzien van potentieel problematische situaties.)ik zet hier mn vraagtekens bij wat betekent dit als de pschiaters falen ? krijgen hun de schuld?

ik heb er gewoon geen woorden voor ze moet dat hele celibaat gebeuren afschaffen kom je al een stuk verder mee en volgens mij hebben ze gwoon een stiekeme order van hoe ze het kunnen doen en hoe ze er mee weg komen wederom weer te triest voor woorden...

29 aug 2012 15:53
avatar
het celibaat afschaffen is beter een mens heeft behoeften en die worden door het celibaat verboden zodat ze zich op onschuldige kinderen storten omdat ze die de mond kunnen snoeren zodat ze uit angst niks vertellen ,het is beter om de kinderen al ineen vroeg stadium uit te leggen dat als iemand aan hun lijf komt ze dat gelijk moeten vetellen zonder schroom ook al worden ze bedreigt is het aan de ouders om de kinderen het vertrouwen te geven dat er niks kan gebeuren als ze alles vertellen dan kan er al heel wat leed worden vermeden en veel eerder worden dan die personen opgepakt
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

Toekomstige priesters krijgen opleiding tegen pedofilieExperts gaan toekomstige priesters opleidingen geven om hen te helpen potentieel problematische situaties met kinderen te ontdekken. Dat melden de kranten van Sud Presse.MVLwww.belga.be2012-08-27T08:56:352012-08-27T08:56:35Hoe de cursussen vorm zullen krijgen is nog niet duidelijk, maar ze zullen gegeven worden door psychiaters. "Het doel van deze cursussen? Niet hervallen in de fouten van het verleden", stelt bisschop Guy Harpigny van Doornik. "Het doel is duidelijk: preventie en bescherming van jongeren." De experts willen toekomstige priesters onder meer bijbrengen hoe ze moeten reageren ten aanzien van potentieel problematische situaties.

meer artikels

 • Indiase nieuwslezeres geschorst na blunder met Chinese president

  Een Indiase nieuwslezeres is afgelopen week geschorst door haar werkgever omdat ze een deel van de naam van de Chinese president, Xi Jinping, verwarde met de Romeinse cijfers XI. Dat meldt de Indiase krant The Indian Express.

 • Een vrouw uit Engeland die een foto van een mysterieuze plant in haar tuin doorstuurde naar een lokaal radiostation, kwam er zo achter dat het om een cannabisplant ging.

 • Noorse weervrouw houdt weerpraatje van 33u

  De Noorse weervrouw Eli Kari Gjengedal heeft haar plekje in het Guinness Book Of Records verdiend. Ze hield vorige week een weerpraatje van maar liefst 33u. De uitzending was non-stop op televisie te zien. Dat meldt HLN.be.

 • Een begrafenisondernemer uit de Amerikaanse staat Michigan bracht deze week verbazing teweeg met de opening van een drive through-rouwcentrum. Dat schrijft HLN.be. Een nabestaande hoeft er zijn auto niet meer uit om een overledene een laatste eer te bewijzen. Het is simpelweg een kwestie van een licht gekantelde doodskist aan de ene kant van een schuifraam met gordijnen en een rouwende die er aan de andere kant met zijn auto naast parkeert.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Guinness World Records 2015(©Guinness World Records 2015)

  Het Guinness Book of World Records 2015 zal vanaf 11 september in de schappen liggen, maar wij mogen alvast een aantal nieuwe binnenbomers uit deze jaarlijkse bestseller verklappen.

Heb je 't al gehoord?

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.