27/8/2012 09:56 | Door MVL, www.belga.be

Toekomstige priesters krijgen opleiding tegen pedofilie

Experts gaan toekomstige priesters opleidingen geven om hen te helpen potentieel problematische situaties met kinderen te ontdekken. Dat melden de kranten van Sud Presse.


Hoe de cursussen vorm zullen krijgen is nog niet duidelijk, maar ze zullen gegeven worden door psychiaters. "Het doel van deze cursussen? Niet hervallen in de fouten van het verleden", stelt bisschop Guy Harpigny van Doornik. "Het doel is duidelijk: preventie en bescherming van jongeren." De experts willen toekomstige priesters onder meer bijbrengen hoe ze moeten reageren ten aanzien van potentieel problematische situaties.

Skype
3Opmerking
27 aug 2012 17:46
avatar
geachte gerda die ziekte (afwijking)komt evenveel voor bij vrouwen als mannen maar bij vrouwen valt het nog moeilijker te bewijzen,we spreken van ondervinding mijn kleinzoon van 13 word constant op internet lastiggevallen door oudere vrouwen
27 aug 2012 17:27
avatar

echt heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel bijzonder vind u ook niet er is maar 1 oplossing tegen pedofilie en dat is doodslaan van een berg springen voor een trein enz enz moet ik nog duidelijker worden???? (De experts willen toekomstige priesters onder meer bijbrengen hoe ze moeten reageren ten aanzien van potentieel problematische situaties.)ik zet hier mn vraagtekens bij wat betekent dit als de pschiaters falen ? krijgen hun de schuld?

ik heb er gewoon geen woorden voor ze moet dat hele celibaat gebeuren afschaffen kom je al een stuk verder mee en volgens mij hebben ze gwoon een stiekeme order van hoe ze het kunnen doen en hoe ze er mee weg komen wederom weer te triest voor woorden...

29 aug 2012 15:53
avatar
het celibaat afschaffen is beter een mens heeft behoeften en die worden door het celibaat verboden zodat ze zich op onschuldige kinderen storten omdat ze die de mond kunnen snoeren zodat ze uit angst niks vertellen ,het is beter om de kinderen al ineen vroeg stadium uit te leggen dat als iemand aan hun lijf komt ze dat gelijk moeten vetellen zonder schroom ook al worden ze bedreigt is het aan de ouders om de kinderen het vertrouwen te geven dat er niks kan gebeuren als ze alles vertellen dan kan er al heel wat leed worden vermeden en veel eerder worden dan die personen opgepakt
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

Toekomstige priesters krijgen opleiding tegen pedofilieExperts gaan toekomstige priesters opleidingen geven om hen te helpen potentieel problematische situaties met kinderen te ontdekken. Dat melden de kranten van Sud Presse.MVLwww.belga.be2012-08-27T08:56:352012-08-27T08:56:35Hoe de cursussen vorm zullen krijgen is nog niet duidelijk, maar ze zullen gegeven worden door psychiaters. "Het doel van deze cursussen? Niet hervallen in de fouten van het verleden", stelt bisschop Guy Harpigny van Doornik. "Het doel is duidelijk: preventie en bescherming van jongeren." De experts willen toekomstige priesters onder meer bijbrengen hoe ze moeten reageren ten aanzien van potentieel problematische situaties.

meer artikels

  • Splinternieuwe gepantserde overvalwagens beschadigd... door eieren

    In Duitsland is de politie boos op de leverancier van 78 overvalwagens met waterkanon. De gepantserde voertuigen kunnen volgens fabrikant Rosenbauer de zwaarste omstandigheden doorstaan. Al bleek dat na een eerste demonstratie voor het grote publiek nogal tegen te vallen...

  • Een primeur in Groot-Brittannië: een 22-jarige jongeman is er woensdag veroordeeld tot een boete van 366 euro nadat hij een levende goudvis had verorberd. De stunt was een gevolg van een zogenaamde "neknomination", een drankspelletje waarbij jongeren "originele" en "hilarische" uitdagingen aangaan die ze vervolgens op het internet plaatsen.

  • Een vrouwelijke inwoner van de Canadese stad Calgary was aangenaam verrast toen ze een brief kreeg van haar jongere zus. De brief werd 45 jaar geleden gepost op 200 kilometer van haar woonplaats. Bij de brief zaten ook excuses van Canada Post.

  • Spaans dorp stemt op 25 mei over naamsverandering dorp

    Heel Europa moet op 25 mei naar de stembus, maar voor de inwoners van het Spaanse dorpje Castrillo Matajudios wacht nog een extra taak. Ze moeten zich bij referendum uitspreken of de omstreden naam van het dorp behouden blijft. Die betekent in het Nederlands zoveel als 'Castrillo doodt de Joden'. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

Heb je 't al gehoord?

Courteney Cox ontkent Friends-reünie
.