27/8/2012 09:56 | Door MVL, www.belga.be

Toekomstige priesters krijgen opleiding tegen pedofilie

Experts gaan toekomstige priesters opleidingen geven om hen te helpen potentieel problematische situaties met kinderen te ontdekken. Dat melden de kranten van Sud Presse.


Hoe de cursussen vorm zullen krijgen is nog niet duidelijk, maar ze zullen gegeven worden door psychiaters. "Het doel van deze cursussen? Niet hervallen in de fouten van het verleden", stelt bisschop Guy Harpigny van Doornik. "Het doel is duidelijk: preventie en bescherming van jongeren." De experts willen toekomstige priesters onder meer bijbrengen hoe ze moeten reageren ten aanzien van potentieel problematische situaties.

Skype
3Opmerking
27 aug 2012 17:46
avatar
geachte gerda die ziekte (afwijking)komt evenveel voor bij vrouwen als mannen maar bij vrouwen valt het nog moeilijker te bewijzen,we spreken van ondervinding mijn kleinzoon van 13 word constant op internet lastiggevallen door oudere vrouwen
27 aug 2012 17:27
avatar

echt heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel bijzonder vind u ook niet er is maar 1 oplossing tegen pedofilie en dat is doodslaan van een berg springen voor een trein enz enz moet ik nog duidelijker worden???? (De experts willen toekomstige priesters onder meer bijbrengen hoe ze moeten reageren ten aanzien van potentieel problematische situaties.)ik zet hier mn vraagtekens bij wat betekent dit als de pschiaters falen ? krijgen hun de schuld?

ik heb er gewoon geen woorden voor ze moet dat hele celibaat gebeuren afschaffen kom je al een stuk verder mee en volgens mij hebben ze gwoon een stiekeme order van hoe ze het kunnen doen en hoe ze er mee weg komen wederom weer te triest voor woorden...

29 aug 2012 15:53
avatar
het celibaat afschaffen is beter een mens heeft behoeften en die worden door het celibaat verboden zodat ze zich op onschuldige kinderen storten omdat ze die de mond kunnen snoeren zodat ze uit angst niks vertellen ,het is beter om de kinderen al ineen vroeg stadium uit te leggen dat als iemand aan hun lijf komt ze dat gelijk moeten vetellen zonder schroom ook al worden ze bedreigt is het aan de ouders om de kinderen het vertrouwen te geven dat er niks kan gebeuren als ze alles vertellen dan kan er al heel wat leed worden vermeden en veel eerder worden dan die personen opgepakt
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

Toekomstige priesters krijgen opleiding tegen pedofilieExperts gaan toekomstige priesters opleidingen geven om hen te helpen potentieel problematische situaties met kinderen te ontdekken. Dat melden de kranten van Sud Presse.MVLwww.belga.be2012-08-27T08:56:352012-08-27T08:56:35Hoe de cursussen vorm zullen krijgen is nog niet duidelijk, maar ze zullen gegeven worden door psychiaters. "Het doel van deze cursussen? Niet hervallen in de fouten van het verleden", stelt bisschop Guy Harpigny van Doornik. "Het doel is duidelijk: preventie en bescherming van jongeren." De experts willen toekomstige priesters onder meer bijbrengen hoe ze moeten reageren ten aanzien van potentieel problematische situaties.

meer artikels

  • De Gentse burgemeester heeft de vergunning van twee verkopers van cuberdons op de Gentse Groentenmarket voor twee weken ingetrokken, nadat een vechtpartij tussen de twee handelaars de zogenaamde "neuzekesoorlog" opnieuw had doen escaleren. "Tot 1 mei mogen ze niet verkopen op de openbare weg. Als er daarna nog incidenten zijn, kunnen ze hun vergunning definitief verliezen", zegt burgemeester Daniël Termont.

  • De moeder van de kleine Georges in de Amerikaanse stad Lincoln zal zich het laatste uitstapje van haar oogappel nog lang herinneren. De kleuter belandde na een korte omzwerving in een grijpautomaat voor knuffels. Hij was zich kostelijk aan het amuseren met de knuffels, meldt televisiezender 7KETV.

  • Een korte tussenstop met zijn pleziervliegtuigje op Kempen Airport in het Nederlandse Budel (op 25 kilometer van Eindhoven) heeft een 54-jarige Belg vorige week 1.000 euro gekost.

  • Man loopt dubbele marathon van Londen met koelkast op de rug

    Hij noemt zich "Tony the Fridge" en had een 42 kilogram zware koelkast op zijn rug vastgemaakt, waarmee de 49-jarige man de marathon van Londen heeft gelopen. Nadat hij zondag de finish was gepasseerd, liep de man regelrecht naar de start om met zijn zware last nogmaals de afstand af te leggen. Gisteren werd hij door zijn familie aan de finish opgewacht, zo meldde het Britse persagentschap PA.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

  • NASA onthult 'Earth Photo of the Year'(©NASA onthult 'Earth Photo of the Year')

    NASA's 'Earth Photo of the Year' is een jaarlijkse wedstrijd die een selectie maakt van de mooiste foto's die in opdracht van NASA genomen werden van de Aarde.

Heb je 't al gehoord?

Internethit: dieren die vastzitten
.