27/8/2012 09:56 | Door MVL, www.belga.be

Toekomstige priesters krijgen opleiding tegen pedofilie

Experts gaan toekomstige priesters opleidingen geven om hen te helpen potentieel problematische situaties met kinderen te ontdekken. Dat melden de kranten van Sud Presse.


Hoe de cursussen vorm zullen krijgen is nog niet duidelijk, maar ze zullen gegeven worden door psychiaters. "Het doel van deze cursussen? Niet hervallen in de fouten van het verleden", stelt bisschop Guy Harpigny van Doornik. "Het doel is duidelijk: preventie en bescherming van jongeren." De experts willen toekomstige priesters onder meer bijbrengen hoe ze moeten reageren ten aanzien van potentieel problematische situaties.

Skype
3Opmerking
27 aug 2012 17:46
avatar
geachte gerda die ziekte (afwijking)komt evenveel voor bij vrouwen als mannen maar bij vrouwen valt het nog moeilijker te bewijzen,we spreken van ondervinding mijn kleinzoon van 13 word constant op internet lastiggevallen door oudere vrouwen
27 aug 2012 17:27
avatar

echt heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel bijzonder vind u ook niet er is maar 1 oplossing tegen pedofilie en dat is doodslaan van een berg springen voor een trein enz enz moet ik nog duidelijker worden???? (De experts willen toekomstige priesters onder meer bijbrengen hoe ze moeten reageren ten aanzien van potentieel problematische situaties.)ik zet hier mn vraagtekens bij wat betekent dit als de pschiaters falen ? krijgen hun de schuld?

ik heb er gewoon geen woorden voor ze moet dat hele celibaat gebeuren afschaffen kom je al een stuk verder mee en volgens mij hebben ze gwoon een stiekeme order van hoe ze het kunnen doen en hoe ze er mee weg komen wederom weer te triest voor woorden...

29 aug 2012 15:53
avatar
het celibaat afschaffen is beter een mens heeft behoeften en die worden door het celibaat verboden zodat ze zich op onschuldige kinderen storten omdat ze die de mond kunnen snoeren zodat ze uit angst niks vertellen ,het is beter om de kinderen al ineen vroeg stadium uit te leggen dat als iemand aan hun lijf komt ze dat gelijk moeten vetellen zonder schroom ook al worden ze bedreigt is het aan de ouders om de kinderen het vertrouwen te geven dat er niks kan gebeuren als ze alles vertellen dan kan er al heel wat leed worden vermeden en veel eerder worden dan die personen opgepakt
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

Toekomstige priesters krijgen opleiding tegen pedofilieExperts gaan toekomstige priesters opleidingen geven om hen te helpen potentieel problematische situaties met kinderen te ontdekken. Dat melden de kranten van Sud Presse.MVLwww.belga.be2012-08-27T08:56:352012-08-27T08:56:35Hoe de cursussen vorm zullen krijgen is nog niet duidelijk, maar ze zullen gegeven worden door psychiaters. "Het doel van deze cursussen? Niet hervallen in de fouten van het verleden", stelt bisschop Guy Harpigny van Doornik. "Het doel is duidelijk: preventie en bescherming van jongeren." De experts willen toekomstige priesters onder meer bijbrengen hoe ze moeten reageren ten aanzien van potentieel problematische situaties.

meer artikels

 • Man naar rechtbank voor ongevraagde penisamputatie

  We hebben al verhalen gehoord waarbij het verkeerde been werd geamputeerd, maar wat deze man overkwam zit toch in een andere categorie. Johnny Lee Banks Junior werd na een routineoperatie voor een besnijdenis wakker zonder penis. Dat schrijft HLN.be.

 • Tegen homohuwelijk gekante Franse burgemeester voltrekt huwelijk homozoon

  Een Franse burgemeester die zich, net zoals vele van zijn landgenoten, tegen het vorig jaar goedgekeurde homohuwelijk kantte, zegt eenmalig een uitzondering gemaakt te hebben op dat standpunt. Reden voor die uitzondering is het huwelijk van zijn zoon met een andere man. "Het leek me helemaal normaal om het huwelijk te voltrekken, zelfs al ga ik nog altijd niet akkoord met het homohuwelijk", zei Raymong Bardet, sinds 1981 burgemeester van Ville-la-Grand, in de Rhône-Alpes, aan de regionale krant Le Dauphiné Libéré.

 • Gedetineerden in een gevangenis in de Amerikaanse staat Michigan moeten binnenkort hun oranje gevangenisuniform inruilen voor een zwart-wit gestreept exemplaar vanwege de serie Orange is the New Black. Dat meldt de Washington Post.

 • In Amerika kon een 82-jarige man met Alzheimer, waar al drie dagen met man en macht naar gezocht werd, uiteindelijk met een drone teruggevonden worden, en dat al na 20 minuten. Dat meldt de Britse krant The Telegraph.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

Heb je 't al gehoord?

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.