Een blik op wat zich in de wereld afspeelt

Buitenland
 • Rusland denkt eraan een nieuwe superraket te bouwenRusland denkt eraan een nieuwe superraket te bouwen

  Rusland denkt eraan een nieuwe superdraagraket te bouwen, zo heeft directeur-generaal Oleg Ostapenko donderdag tegenover Russische persbureaus gezegd. Het gevaarte moet uiteindelijk tot 190 ton in de ruimte kunnen brengen.

 • Vanaf 13 mei tijdelijke stop op 150 gedetineerden in nieuwe gevangenis Beveren 2 Vanaf 13 mei tijdelijke stop op 150 gedetineerden in nieuwe gevangenis Beveren (2)

  In de nieuwe gevangenis van Beveren zullen vanaf 13 mei, wanneer 150 gedetineerden twee van de vier vleugels ingenomen hebben, tot 1 oktober niet méér gevangenen bijkomen. Dat bevestigt het Gevangeniswezen na afloop van een bijzonder overlegcomité met de vakbonden.

 • 37 taliban gesneuveld bij eerste luchtaanval sinds einde van bestand

  Bij de eerste luchtaanval sinds het einde van het bestand tussen de taliban en de regering in Pakistan zijn volgens het leger 37 extremisten gedood. De luchtmacht viel donderdag schuilplaatsen van de taliban aan in het stamgebied Khyber aan de Afghaanse grens. Dat zei een legervertegenwoordiger, die anoniem wilde blijven.

 • Britse vicepremier Clegg pleit voor scheiding tussen kerk en staatBritse vicepremier Clegg pleit voor scheiding tussen kerk en staat

  De Britse vicepremier Nick Clegg heeft donderdag een lans gebroken voor een scheiding tussen (de Anglicaanse) kerk en staat, zo heeft de krant Daily Telegraph gemeld.

 • Marshalleilanden dagen atoommachten voor VN-gerechtMarshalleilanden dagen atoommachten voor VN-gerecht

  De Marshalleilanden, die na de Tweede Wereldoorlog het toneel waren van vele nucleaire tests van de Verenigde staten, hebben negen atoommachten voor het Internationaal Gerechtshof gedaagd. Dat heeft het belangrijkste gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties donderdag in Den Haag bevestigd.

 • Wereldwijd minder piratenaanvallenWereldwijd minder piratenaanvallen

  Het aantal piratenaanvallen op de wereldzeeën staat op zijn laagste peil in zeven jaar. Van januari tot maart 2014 werden in totaal 49 schepen aangevallen. Dat meldt het Internationaal Maritiem Bureau (IMB) donderdag in Kuala Lumpur. Dat waren er nooit minder dan in 2007, toen in het eerste kwartaal 41 schepen werden aangevallen.

 • CoolCat haalt 'shitshirt' uit de schappen

  Het Nederlandse kledingbedrijf CoolCat heeft T-shirts uit de schappen gehaald vanwege kritiek op de nogal opvallende opdruk. Op een van de shirts stond bijvoorbeeld boven de Braziliaanse vlag in grote letters het woord MERDA, en dat betekent zoiets als 'shit' in het Portugees.

 • Enorme ijsberg drijft voor Antarctica

  Een enorme ijsberg drijft voor de Antarctische kust. Hij bevindt zich rond 2.500 kilometer ten zuidwesten van de tip van Zuid-Amerika. De B31 genoemde ijsplaat is vorig jaar november al van de Antarctische Pine Island-gletsjer afgebroken en drijft nu in de Zuidpoolzee. Dat deelde het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA mee.

 • Poolse dichter Tadeusz Rozewicz op 92-jarige leeftijd gestorvenPoolse dichter Tadeusz Rozewicz op 92-jarige leeftijd gestorven

  De Poolse dichter, essayist en toneelauteur Tadeusz Rozewicz is op 92-jarige leeftijd in zijn woonplaats Wroclaw gestorven. Dat meldde het Poolse persagentschap PAP donderdag onder aanhaling van een woordvoerder van het stadsbestuur van de Neder-Silezische metropool.

 • China geeft Japans containerschip tegen betaling schadevergoeding vrij

  Het lijkt wel een conflict uit oorlogstijden. Een Chinese marinerechtbank heeft een dit weekeinde in beslag genomen Japans containerschip pas na het betalen van een schadevergoeding vrijgegeven. De rederij Mitsui OSK Lines heeft de gevorderde 2,9 miljard yen (20,5 miljoen euro) betaald. Dat deelde de rechtbank in Shanghai vandaag mee. De klacht ging terug op aanspraken uit oorlogstijden van tachtig jaar geleden. De rederij Mitsui OSK Lines was een Chinese familie schadevergoeding verschuldigd.

 • Doden bij gevechten in oosten van OekraïneDoden bij gevechten in oosten van Oekraïne

  Bij geweld tussen separatisten en regeringstroepen zijn in de buurt van Slovjansk, in het oosten van Oekraïne, minstens een dode en een gewonde gevallen. Dat hebben medische autoriteiten in de regio gemeld. Beide partijen voeren momenteel een verbeten strijd om de meer dan 100.000 inwoners tellende stad, die sinds enkele dagen volledig in handen van de pro-Russische opstandelingen is.

 • Lessen terug begonnen op Zuid-Koreaanse school na schipbreuk met veerbootLessen terug begonnen op Zuid-Koreaanse school na schipbreuk met veerboot

  Een week na het ongeluk met de veerboot in Zuid-Korea zijn vandaag aan de Danwon middelbare school in Ansan in de omgeving van Seoel de lessen terug begonnen. Veel jonge slachtoffers zijn van die school afkomstig. Voor het belsignaal reed een lijkwagen met de kist van een meisje over het schoolterrein, opdat haar medeleerlingen ook afscheid konden nemen. Dat meldde het persagentschap Yonhap. Na een vijftal minuten reed de wagen terug weg naar de begrafenisplechtigheid in een andere stad.

 • Ontdekt wrakgoed niet van vermiste Boeing 777Ontdekt wrakgoed niet van vermiste Boeing 777

  Het aan de westkust van Australië aangespoelde wrakgoed behoort volgens de autoriteiten niet tot het al meer dan een maand vermiste toestel van Malaysia Airlines. Het is "zeer onwaarschijnlijk" dat het daarbij om wrakstukken van het verdwenen vliegtuig gaat, aldus de Australische verkeersveiligheidsdienst ATSB vandaag. Dat bleek na analyse van foto's. De vondst van het wrakgoed rond 320 kilometer ten zuiden van de stad Perth had gisteren de hoop op een spoor van de sinds 8 maart vermiste Boeing 777 opgewekt. Aan boord van het toestel met vluchtnummer MH370 bevonden zich 239 mensen.

 • Aantal geborgen lijken van schipbreuk Zuid-Korea stijgt

  De bergingsploegen hebben de zoektocht naar slachtoffers in de gezonken Zuid-Koreaanse veerboot Sewol vandaag uitgebreid. Een week nadat de ferry met 476 mensen aan boord kapseisde, zijn nu 169 doden geborgen. Meer dan 130 passagiers, het merendeel scholieren, worden nog vermist.

 • Vier mensen gedood door bomauto in Keniaanse hoofdstadVier mensen gedood door bomauto in Keniaanse hoofdstad

  Bij de explosie van een bomauto zijn in de Keniaanse hoofdstad Nairobi vier mensen gedood. Politieagenten hielden een verdacht voertuig met twee inzittenden tegen, aldus Binnenlandse Zaken gisteren.

 • Duizenden textielarbeiders herdenken omgekomen collega's in BangladeshDuizenden textielarbeiders herdenken omgekomen collega's in Bangladesh

  Precies een jaar na de instorting van een groot fabrieksgebouw in Bangladesh hebben textielarbeiders op de plaats van het drama bloemenkransen neergelegd. In Savar, een buitenwijk van de hoofdstad Dhaka, kwamen vandaag duizenden mensen samen om de slachtoffers van de ramp te herdenken, en heel wat fabrieken in Savar hingen zwarte vlaggen uit.

Het Weer

Zoek de weersverwachting per stad

Legend

Heb je 't al gehoord?
Cameron Diaz is tegenstander van deodorant
PreviousPrevious
NextNext