Een blik op wat zich in de wereld afspeelt

Buitenland
 • Gaza - Israëlische leger voert aanvallen op Gaza opGaza - Israëlische leger voert aanvallen op Gaza op

  Het Israëlische leger is maandagavond en -nacht massaal aanvallen aan het uitvoeren op de Gazastrook. Volgens ooggetuigen wordt de landstrook onder vuur genomen door artillerie, geschut op oorlogsschepen en vanuit de lucht.

 • Gaza - Vijf Palestijnen komen om bij Israëlische aanval op Khan Younis

  Bij een Israëlische aanval op de stad Khan Younis in het zuiden van de Gazastrook zijn maandagavond vijf Palestijnen om het leven gekomen. Dat werd bij de lokale hulpdiensten vernomen.

 • Crash passagiersvliegtuig - OVSE vastbesloten om door te gaanCrash passagiersvliegtuig - OVSE vastbesloten om door te gaan

  Ondanks de grote moeite om het rampgebied te bereiken zijn de waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) vastbesloten om door te gaan met hun werk. Dat liet waarnemer Alexander Hug tijdens een persconferentie weten.

 • EU akkoord met meer reisverboden en kapitaalbevriezing voor Rusland

  De 28 EU-lidstaten hebben de sancties tegen Rusland uitgebreid als antwoord op de aanhoudende crisis in Oost- en bij uitbreiding heel Oekraïne.

 • Israëlisch leger: burgers in Gaza moeten huizen ontruimenIsraëlisch leger: burgers in Gaza moeten huizen ontruimen

  Het Israëlisch leger heeft de inwoners van verschillende woongebieden in de Gazastrook opgeroepen hun huizen zo snel mogelijk te ontruimen. De waarschuwingen werden naar de Palestijnen in Sadshaiya, Zaitun en het oostelijke deel van Jabalia gestuurd, aldus het Israëlisch leger.

 • Libië: Grote brand aan luchthaven van Tripoli "niet onder controle"Libië: Grote brand aan luchthaven van Tripoli "niet onder controle"

  Aan de luchthaven van de Libische hoofdstad Tripoli heeft een tweede brandstofreservoir vuur gevat. Daardoor woedt er nu een enorme brand die volgens de nationale oliemaatschappij van Libië (NOC) niet onder controle valt te krijgen, omdat er hevig gevochten wordt in de buurt van de brand. De internationale gemeenschap wordt gevraagd om hulp te komen bieden.

 • Overlevenden Sewol eisen strenge straffen voor bemanningsledenOverlevenden Sewol eisen strenge straffen voor bemanningsleden

  De passagiers die in april voor de zuidwestelijke kust van Zuid-Korea het ongeval met de veerboot Sewol hadden overleefd, hebben voor de rechtbank om strenge straffen voor de bemanningsleden gevraagd. Volgens hun getuigenissen zou de crew de opvarenden in de steek hebben gelaten.

 • Identificatieteams na MH17-crash hebben het zeer zwaarIdentificatieteams na MH17-crash hebben het zeer zwaar

  Wat de leden van de identificatieteams in Oekraïne aantreffen, is "met geen pen te beschrijven". Dat zei de Nederlandse korpschef van de Nationale Politie, Gerard Bouman, tijdens de bijeenkomst met de Tweede Kamer over de ramp van het toestel van Malaysia Airlines. De meeste slachtoffers van de crash zijn vorige week overgebracht naar een kazerne in Hilversum.

 • Ebay zet veiling van 101 jaar oude flessenpost stopEbay zet veiling van 101 jaar oude flessenpost stop

  De onlineveiling van de wellicht oudste flessenpost ter wereld is maandag stopgezet. Vlak voor het einde van de biedperiode heeft de veilingsite eBay beslist om het product van zijn website te halen wegens een schending van de algemene voorwaarden. Op dat moment was al 3.660 euro geboden voor de fles.

 • Minstens vijftien doden bij aanslag in Kameroen door Boko HaramMinstens vijftien doden bij aanslag in Kameroen door Boko Haram

  In het uiterste noorden van Kameroen zijn minstens vijftien mensen omgekomen in een aanslag door vermoedelijke islamisten van Boko Haram, op het dorp Kolofota. Zij ontvoerden eveneens verschillende inwoners, onder wie de echtgenote van een vicepremier. Dat is vandaag vernomen van een veiligheidsbron.

 • Air Algérie: Zwarte dozen aangekomen in Frankrijk

  De zwarte dozen van het vliegtuig van Air Algérie, dat vorige week neergestort is in Mali, zijn vanmorgen aangekomen in Frankrijk. Dat heeft het Franse onderzoeksbureau voor luchtvaartongevallen BEA meegedeeld. Bij de vliegtuigcrash kwamen 118 mensen om het leven, van wie 54 Fransen.

 • "Experts bevestigen raketinslag MH17""Experts bevestigen raketinslag MH17"

  Het onderzoek naar de zwarte dozen van het Maleisische toestel dat onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur neerstortte, bevestigt dat er een raket op is afgevuurd. Dat meldde een woordvoerder van het Oekraïense crisiscentrum dat voor de ramp en de oorlog in het oosten van Oekraïne in het leven is geroepen.

 • Zestienduizend gezinnen zonder stroom in Tilburg

  In de Nederlandse stad Tilburg zitten ongeveer 16.000 huishoudens zonder elektriciteit als gevolg van een stroomstoring. Door de hevige regenval is rond 10.45 uur een transformator in een hoogspanningsstation uitgevallen, zo meldt netbeheerder Enexis vandaag.

 • VN-Veiligheidsraad vraagt onmiddellijk en onvoorwaardelijk staakt-het-vuren in GazaVN-Veiligheidsraad vraagt onmiddellijk en onvoorwaardelijk staakt-het-vuren in Gaza

  De VN-Veiligheidsraad heeft opgeroepen tot een onmiddellijke en onvoorwaardelijke stopzetting van de gevechten in Gaza. Een staakt-het-vuren moet het leveren van humanitaire hulp mogelijk maken.

 • Amerikaanse rechter vernietigt wapenverbod in WashingtonAmerikaanse rechter vernietigt wapenverbod in Washington

  Na een jarenlange juridische strijd heeft een Amerikaanse federale rechter geoordeeld dat burgers in de hoofdstad Washington handvuurwapens in het openbaar mogen dragen. Een verbod daarop is ongrondwettig. Dat schrijft de Washington Post.

 • Paus Franciscus zou Nobelprijs voor de Vrede weigeren

  In een interview met de Argentijnse krant 'Clarin' heeft paus Franciscus gereageerd op de geruchten die van hem een eventuele winnaar van de Nobelprijs van de Vrede maken. "Om eerlijk te zijn, dat maakt geen deel uit van mijn agenda. Ik heb nooit dergelijke prijzen of onderscheidingen willen ontvangen. Wat de Nobelprijs betreft, denk ik dat iedereen zich moet engageren voor de vrede want de vrede is de taal die moet gesproken worden", aldus de paus.

Het Weer

Zoek de weersverwachting per stad

Legend

Heb je 't al gehoord?
Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
PreviousPrevious
NextNext
Week in beeld (Week in beeld)
Week in beeld
In de kijker
 • Kunst met stukken van oude fietsen (Kunst met stukken van oude fietsen)Kunst met stukken van oude fietsen

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen.