Een blik op wat zich in de wereld afspeelt

Buitenland
 • Vijf Palestijnen gedood bij luchtaanval op noordenVijf Palestijnen gedood bij luchtaanval op noorden

  Bij een Israëlische aanval op het noorden van de Gazastrook zijn woensdag vijf Palestijnen gedood, zo hebben Palestijnse hulpdiensten gemeld. Daarmee komt het aantal Palestijnen dat woensdag gedood werd op meer dan 30, preciseerde Achraf al-Qoudra, de woordvoerder van den plaatselijke hulpdiensten.

 • Doden en gewonden bij mislukte noodlanding op TaiwanDoden en gewonden bij mislukte noodlanding op Taiwan

  Bij de mislukte noodlanding van een passagierstoestel op het dichtbevolkte Taiwanese eiland Penghu zijn woensdagavond laat 47 mensen om het leven gekomen. Dat berichtte het Taiwanese persbureau Central News Agency. Vlucht GE222, met 54 passagiers en vier bemanningsleden aan boord, was opgestegen van de internationale luchthaven Kaohsiung in het zuiden van Taiwan met bestemming de Magong-luchthaven in Penghu.

 • 51 doden bij mislukte noodlanding op Taiwan51 doden bij mislukte noodlanding op Taiwan

  Bij de mislukte noodlanding van een passagierstoestel op het Taiwanese eiland Penghu zijn 51 mensen om het leven gekomen. Dat berichtte het Chinese persagentschap Xinhua woensdag onder aanhaling van lokale media.

 • Israël bombardeert geëvacueerd ziekenhuis in GazaIsraël bombardeert geëvacueerd ziekenhuis in Gaza

  De Israëlische luchtmacht heeft het al-Wafaziekenhuis in het oosten van de stad Gaza gebombardeerd. Grondtroepen vielen woensdag het gebouw aan waarin strijders van islamistische Hamasmilities zich verschanst hadden. Dat deelde een Israëlische militaire woordvoerder in Tel Aviv mee.

 • Eerste lichamen vliegramp in EindhovenEerste lichamen vliegramp in Eindhoven

  De eerste lichamen van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne zijn in Eindhoven. Een Nederlands militair transportvliegtuig landde rond kwart voor vier, met in zijn kielzog een Australisch toestel. Dat landde rond tien voor vier.

 • Kernreactor uitgeschakeld na storing in CattenomKernreactor uitgeschakeld na storing in Cattenom

  Na een incident in de Franse kerncentrale van Cattenom is een van de vier reactoren dinsdag stilgelegd. De oorzaak was een defect in een niet-nucleair deel van de centrale, deelde exploitant EDF op zijn website mee.

 • Sabotageplan rebellen rampplek MH17 onderscheptSabotageplan rebellen rampplek MH17 onderschept

  De Britse inlichtingendiensten hebben bewijs verzameld dat pro-Russische rebellen een plan hebben opgesteld om de rampplek van de Malaysia Airlines-vlucht MH17 te saboteren. Er zijn volgens Britse media bewijzen dat er wrakstukken van andere vliegtuigen op de plaats van de ramp zijn neergelegd. Ook zouden rebellen hebben gesproken over het verwijderen van lichamen van de plek van vliegramp.

 • Vermoedelijk nog 16 lichamen onder puin van BoeingVermoedelijk nog 16 lichamen onder puin van Boeing

  Op de plaats waar het Maleisische passagiersvliegtuig is neergestort, liggen volgens separatisten in Oost-Oekraïne nog zestien lijken. Daarmee spraken ze vandaag berichten tegen van de Oekraïense regering, die zei dat alle 298 slachtoffers van de ramp van vorige donderdag met de Boeing geborgen waren.

 • Rebellen hebben twee Oekraïense straaljagers neergeschoten, zegt Oekraïens leger

  Pro-Russische rebellen hebben twee Oekraïense straaljagers neergeschoten. Dat heeft een woordvoerder van de zogenaamde antiterroristische operatie in het oosten van het land gemeld.

 • "Enkele stappen" gezet voor staakt-het-vuren in Gazastrook"Enkele stappen" gezet voor staakt-het-vuren in Gazastrook

  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken is van mening dat "enkele stappen" gezet zijn in de richting van een staakt-het-vuren in de Gazastrook, tussen Israël en de islamistische Hamas.

 • Nederlandse onderzoekers beginnen werkzaamheden in Oost-OekraïneNederlandse onderzoekers beginnen werkzaamheden in Oost-Oekraïne

  De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is formeel begonnen aan het onderzoek naar de crash van het toestel van Malaysia Airlines in Oekraïne. Dat heeft voorzitter Tjibbe Joustra vandaag tegen het ANP gezegd. De onderzoekers kunnen echter nog niet naar de plek waar het vliegtuig neerstortte. Dat kan pas als hun veiligheid kan worden gegarandeerd.

 • Heel Nederland rouwtHeel Nederland rouwt

  Sobere radioshows, vlaggen die halfstok hangen en stilte op het spoor en de vliegvelden: de dag van nationale rouw in Nederland wordt vandaag goed opgevolgd.

 • Mensenrechtencommissaris VN beschuldigt zowel Israël als Hamas

  De hoge commissaris van de Verenigde Naties voor de mensenrechten, Navi Pillay, heeft opgeroepen tot een onderzoek naar mogelijke oorlogsmisdaden gepleegd door Israël in de Gazastrook. Ze stelde ook de willekeurige aanvallen door Hamas op burgerzones aan de kaak.

 • John Kerry aangekomen in Tel Aviv voor vredesgesprekkenJohn Kerry aangekomen in Tel Aviv voor vredesgesprekken

  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry is deze voormiddag geland in Tel Aviv, ondanks het stijgende aantal luchtvaartmaatschappijen die hun vluchten naar Ben Gurion National Airport schrappen. Dat heeft de woordvoerder van de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv, Geofry Anisman, gezegd. Kerry gaat er gesprekken voeren over het conflict op de Gazastrook.

 • Zwarte dozen van Maleisische Boeing MH17 aangekomen in Groot-BrittanniëZwarte dozen van Maleisische Boeing MH17 aangekomen in Groot-Brittannië

  De zwarte dozen van de neergestorte Boeing 777 van Malaysia Airlines zijn vandaag in Groot-Brittannië aangekomen, zo maakte de Oekraïense onderzoekscommissie naar de vliegramp bekend. De dozen waren gisteren overgedragen aan de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Die laat ze in Farnborough uitlezen door een gespecialiseerd instituut.

 • Laatste reis voor Costa ConcordiaLaatste reis voor Costa Concordia

  Twee en een half jaar na de ramp met de Costa Concordia, voor het Italiaanse eiland Giglio, vertrekt het cruiseschip vandaag voor haar laatste reis. Het schip wordt naar Genua gesleept om daar ontmanteld te worden. Bij de schipbreuk, in januari 2012, kwamen 32 mensen om. Kort na de start van het manoeuvre was al te zien hoe de Costa Concordia draaide en wegbewoog van het eiland. Tegen de middag moet het schip Giglio verlaten hebben en koers zetten naar Genua.

Het Weer

Zoek de weersverwachting per stad

Legend

Heb je 't al gehoord?
Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
PreviousPrevious
NextNext