Een blik op wat zich in de wereld afspeelt

Buitenland
 • Indringer Witte Huis had 800 cartouches munitie in zijn auto

  Een man die er vrijdag was in geslaagd de tuin van het Witte Huis binnen te dringen en tot aan het gebouw te raken, had 800 cartouches munitie in zijn auto, zo heeft een federale aanklager vandaag bekendgemaakt.

 • Met Islamitische Staat gelieerde groep eist kidnapping in Algerije opMet Islamitische Staat gelieerde groep eist kidnapping in Algerije op

  Een met de jihadisten van de Islamitische Staat (IS) gelieerde groep heeft vandaag in een video de ontvoering van een Fransman in Algerije opgeëist en heeft ermee gedreigd hem te executeren indien Frankrijk zijn luchtaanvallen tegen IS in Frankrijk niet stopt.

 • Franse toerist in Algerije ontvoerd

  In Algerije is een Franse toerist ontvoerd, zo heeft het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd. Het voegde eraan toe dat alles wordt gedaan om de Fransman te vinden en dat er daarvoor bestendig contact is met de Algerijnse autoriteiten.

 • Ontsnapte gevangene heeft zichzelf aangegeven bij politie

  Wassim A., de gedetineerde die vrijdagnamiddag bevrijd was aan het Erasmus-ziekenhuis in Anderlecht, heeft zich afgelopen namiddag aangegeven bij de federale politie. Dat meldt de krant La Dernière Heure en wordt bevestigd door zijn advocate, meester Nathalie Galant, en het Brusselse parket. A. werd verhoord en het is nog niet duidelijk of hij in verdenking zal gesteld worden voor de ontsnapping.

 • Oekraïense Defensieminister betrapt op kernachtige overdrijvingOekraïense Defensieminister betrapt op kernachtige overdrijving

  Hoewel de interim-regering in Kiev er een dagelijkse gewoonte van heeft gemaakt om de "Russische dreiging" of "agressie" dik in de verf te zetten, heeft waarnemend Defensieminister Valeri Geletej met al te brede verfsmeren de (uit)lachers over zich heen gekregen. Hij had in alle ernst geopperd dat mogelijk een aanval met Russische atoomwapens in het conflictgebied Loegansk is uitgevoerd.

 • Herfst begint pas dinsdagochtendHerfst begint (pas) dinsdagochtend

  De herfst begint morgenochtend om 04.29 uur. Op dat tijdstip staat de Zon recht boven de Evenaar en is de dag even lang als de nacht. Daarna staat de Zon boven het zuidelijk halfrond en is het najaar, aldus het Nederlandse weerbedrijf MeteoConsult.

 • Marsverkenner Maven in baan rond Mars gekomenMarsverkenner Maven in baan rond Mars gekomen

  Na een reis van 10 maanden en 711 miljoen kilometer is de Amerikaanse ruimtesonde Maven in een baan rond Mars gekomen, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA meegedeeld.

 • Uitgaansverbod in Sierra Leone "succesvol" beëindigd

  In Sierra Leone is zondagavond om middernacht een uitgaansverbod van drie dagen afgelopen. De maatregel was bedoeld om de verspreiding van de ebola-epidemie tegen te gaan. Volgens de Britse openbare omroep BBC noemden de autoriteiten het verbod een succes en komt er geen uitbreiding.

 • Bijna 100.000 Koerden uit Syrië naar Turkije gevluchtBijna 100.000 Koerden uit Syrië naar Turkije gevlucht

  Ongeveer 100.000 Koerden zijn de afgelopen dagen van Syrië naar Turkije gevlucht voor de opmars van de terreurgroep Islamitische Staat (IS), in het noordoosten van Syrië. Dat deelde het VN-commissariaat voor de vluchtelingen UNHCR vandaag mee.

 • VS pleiten voor VN-resolutie tegen buitenlandse strijdersVS pleiten voor VN-resolutie tegen buitenlandse strijders

  De Verenigde Staten willen de toestroom van militanten in conflictgebieden via een VN-resolutie strafbaar maken. Washington wil onder andere dat alle landen wetten uitvaardigen om personen die zich in het buitenland aansluiten bij terreurgroeperingen, strafrechtelijk te vervolgen, zo bericht de New York Times.

 • Twee Cambodjaanse monniken opgepakt na drugsraid in pagode

  Twee Cambodjaanse boeddhistische monniken zijn opgepakt en uit het ambt gezet na een raid van de politie op de pagode waar ze woonden. De agenten vonden er verschillende voorwerpen die aan drugs zijn gerelateerd, zo luidde een lokaal nieuwsbericht vandaag.

 • Orkaan Odile laat zware schade achter in MexicoOrkaan Odile laat zware schade achter in Mexico

  De orkaan Odile heeft in het noorden van Mexico zware schade veroorzaakt aan de infrastructuur. De orkaan, die een week geleden de noordwestelijke deelstaat Baja California Sur teisterde, legde 95 procent van het elektriciteitsnet plat, zo deelden de bevoegde autoriteiten vandaag (plaatselijke tijd) mee.

 • Studenten in Hongkong staken voor meer democratie

  Uit protest tegen het beperken van democratische hervormingen in Hongkong zijn duizenden studenten maandag aan een staking van een week begonnen. In een tiental hogescholen van de Chinese speciale administratieve regio wordt het onderwijs geboycot.

 • Ruimtesonde Maven bereikt baan rond Mars

  Na een reis van 10 maanden en 711 miljoen kilometer is de Amerikaanse ruimtesonde Maven in een baan rond Mars gekomen. De Nasa, de ruimteautoriteit van de Verenigde Staten, zegt dat de sonde zondag laat de baan rond de rode planeet bereikte. De ongeveer 11 meter lange sonde werd in november gelanceerd vanaf de lanceerbasis van Cape Canaveral in Florida aan boord van een Atlas-raket.

 • Dreiging IS - Opmars IS "had vermeden kunnen worden"

  De Verenigde Staten en de andere landen hadden al veel vroeger moeten tussenkomen in Syrië om de opmars van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) te stoppen. Dat heeft de Jordaanse koning Abdullah II gezegd.

 • Meer dan 300.000 demonstranten in New York voor klimaatMeer dan 300.000 demonstranten in New York voor klimaat

  Meer dan 300.000 demonstranten zijn in New York de straat op gekomen om een betere bescherming van het klimaat te eisen - een pak meer dan aanvankelijk verwacht. Ook in de rest van de wereld waren er zondag manifestaties, twee dagen voor een speciale top van de Verenigde Naties. De betogers riepen wereldleiders op om te stoppen met politieke spelletjes en een concreet internationaal plan op tafel te leggen.

Het Weer

Zoek de weersverwachting per stad

Legend

Heb je 't al gehoord?
Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
PreviousPrevious
NextNext