Een blik op wat zich in de wereld afspeelt

Buitenland
 • Doden bij crash vliegtuigje in Finland

  Minstens drie mensen zijn zondag omgekomen bij de crash van een vliegtuigje dat valschermspringers vervoerde in het zuidwesten van Finland. Drie van de parachutisten wisten nog tijdig uit het vliegtuig te springen. Naar vijf inzittenden wordt nog gezocht. Het propellorvliegtuig stortte vanop grote hoogte neer in een bos nabij de luchthaven van Jämijärvi. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

 • Rubin 'Hurricane' Carter overledenRubin 'Hurricane' Carter overleden

  De voormalige bokser Rubin Carter, bijgenaamd 'Hurricane' (Orkaan), is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zondag de krant New York Times. Carter werd buiten de sportwereld "beroemd" omdat hij 19 jaar lang onschuldig in de gevangenis zat, veroordeeld door een rechtbank in New Jersey voor een moordpartij met drie doden in een café in Paterson, New Jersey, in 1966 die hij niet had begaan.

 • Kremlin lacht VS-dreigementen tegen Poetins "Zwitserse privé-miljarden" wegKremlin lacht VS-dreigementen tegen Poetins "Zwitserse privé-miljarden" weg

  Het bericht vrijdag in de Britse Murdoch-krant The Times dat de Verenigde Staten wegens "Oekraïne" sancties gaan nemen tegen de veronderstelde miljarden privé-fortuin die de Russische president Vladimir Poetin in Zwitserse kluizen heeft, is door Poetins woordvoerder Dmitri Peskov vandaag weggehoond als "absurd".

 • Desmond Tutu: "Centraal-Afrikaanse Republiek op de rand van genocide"Desmond Tutu: "Centraal-Afrikaanse Republiek op de rand van genocide"

  De door conflicten verscheurde Centraal-Afrikaanse Republiek bevindt zich "op de rand van genocide", zo waarschuwde de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu vandaag. Hij riep de bevolking van het crisisland op om "opnieuw samen te leren leven".

 • Onduidelijkheid troef over slachtoffers bij schietpartij in SlovjanskOnduidelijkheid troef over slachtoffers bij schietpartij in Slovjansk

  In het Oost-Oekraïense Slovjansk (Slavjansk in het Russisch, red.) zijn vanochtend doden gemeld na wat het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken een "gewapend dispuut" noemde. Volgens Kiev viel daarbij minstens één dode en drie gewonden, terwijl het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken - net als pro-Russische mensen in Oost-Oekraïne - eerder zei dat er vijf doden waren gevallen.

 • Syrische president Assad bezoekt christelijke enclave MaalulaSyrische president Assad bezoekt christelijke enclave Maalula

  De Syrische president Bashar al-Assad heeft op Paaszondag volgens de staatsmedia het eerder felbevochten christelijke stadje Maalula bezocht. De voor haar historische kloosters en kerken bekende plaats werd maandenlang deels door rebellen gecontroleerd, vooraleer ze een week geleden door regeringstroepen werd heroverd.

 • Doden bij aanval op universiteit in Bagdad

  Bij een aanval in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn vandaag volgens de politie tien mensen gedood. Militieleden bestormden de al-Imam al-Kadhim-universiteit in het oostelijke sjiitische stadsdeel Ur. Een van hen blies zichzelf op aan de ingang en sleurde een bewaker en vier andere mensen mee de dood in. De andere opstandelingen bezetten een tijd lang een deel van de universiteit vooraleer ze door veiligheidstroepen werden teruggedrongen. Vier militieleden kwam bij die gevechten om het leven. Dertien mensen liepen verwondingen op.

 • Paasvieringen in Jeruzalem door gewelddadige incidenten overschaduwdPaasvieringen in Jeruzalem door gewelddadige incidenten overschaduwd

  Gewelddadige incidenten hebben de paasvieringen in Jeruzalem overschaduwd. Op de Tempelberg in de oude stad kwam het vandaag tot confrontaties tussen de Israëlische politie en moslimgelovigen. Daarbij werden twee politieagenten en 16 Palestijnse stenengooiers opgepakt. Dat deelde politiewoordvoerder Micky Rosenfeld mee.

 • Meer dan 20 kompels omgekomen in Chinese mijnMeer dan 20 kompels omgekomen in Chinese mijn

  Bij een mijnongeval in het zuidwesten van China zijn meer dan 20 kompels om het leven gekomen. Eenentwintig mijnwerkers zijn door inkomend water verdronken. Dat deelden de Chinese staatsmedia vandaag mee. Een kompel wordt nog vermist.

 • Opnieuw terreurverdachten bij luchtaanval in Jemen gedood

  Bij een luchtaanval op vermoedelijke terroristen in Zuid-Jemen zijn volgens officiële bronnen meerdere mensen om het leven gekomen. Volgens de website van het ministerie van Defensie in Sanaa was een opleidingskamp van het terroristische netwerk al-Qaida in een berggebied van de provincies Abyan en Shabwah vandaag het doel van de aanval.

 • Twaalf nieuwe Mers-besmettingen in Verenigde Arabische Emiraten

  In de Verenigde Arabische Emiraten hebben de gezondheidsdiensten twaalf nieuwe infecties met het gevaarlijke Mers-virus gemeld. Naar verluidt werden de betrokkenen bij routineonderzoeken positief getest en vervolgens onder quarantaine geplaatst. De patiënten vertoonden op het ogenblik van het onderzoek geen symptomen.

 • Zoektocht naar in Nigeria ontvoerde schoolmeisjes wordt voortgezet

  De zoektocht naar de in Noord-Nigeria ontvoerde schoolmeisjes wordt onverminderd voortgezet. Het leger heeft intussen ook troepen naar de grenzen met de buurlanden Kameroen, Tsjaad en Niger gestuurd. Dat meldt de krant Punch vandaag. Volgens een militair woordvoerder wordt gevreesd dat de daders de meisjes uit Nigeria willen smokkelen. De radicale moslimsekte Boko Haram zou voor de ontvoeringen verantwoordelijk zijn.

 • Paus viert Pasen met tienduizenden gelovigen uit de hele wereldPaus viert Pasen met tienduizenden gelovigen uit de hele wereld

  Paus Franciscus heeft vandaag met tienduizenden mensen uit de hele wereld Pasen gevierd. Op het met bloemen feestelijk opgesmukte Sint-Pietersplein begon 's morgens de misviering voor de wederopstanding van Christus.

 • Pakistaanse journalisten vragen bescherming na aanval op collegaPakistaanse journalisten vragen bescherming na aanval op collega

  Pakistaanse journalisten hebben vandaag geprotesteerd tegen de aanslag op een van 's lands bekendste presentatoren, die gekend is voor zijn ongezouten kritiek op de machtige staatsveiligheid.

 • Zeven gewonden door paasvuurwerk op SantoriniZeven gewonden door paasvuurwerk op Santorini

  Op het Griekse vakantie-eiland Santorini zijn zeven mensen gewond geraakt door paasvuurwerk. Onbekenden hebben volgens de politie tijdens de paaswake kort na middernacht op paaszondag een blijkbaar met dynamiet in elkaar geknutselde vuurpijl onder de gelovigen geworpen. Daarbij raakten zeven mensen gewond. Vier van hen, drie uit de Verenigde Staten afkomstige toeristen en een Griek, moesten naar een ziekenhuis op Kreta gevlogen worden. Dat meldde de openbare omroep. Volgens het ziekenhuis verkeren ze niet in levensgevaar. De politie heeft twee verdachten opgepakt.

 • Tientallen doden bij verkeersongeval in Pakistan

  Zeker 42 mensen zijn vandaag omgekomen toen een passagiersbus kantelde na een botsing met een vrachtwagen in de Zuid-Pakistaanse provincie Sindh. Dat deelden de autoriteiten mee. Er vielen ook minstens 17 gewonden.

Het Weer

Zoek de weersverwachting per stad

Legend

Heb je 't al gehoord?
Whoopi Goldberg schrijft column over wiet
PreviousPrevious
NextNext