21/10/2012 12:04 | Door PVO, www.belga.be

Aanslag Beiroet : Duizenden Libanezen verzamelen zich in hoofdstad voor begrafenis al-Hassan

Duizenden rouwende Libanezen zijn zondag in het centrum van de hoofdstad Beiroet samengekomen om de begrafenis bij te wonen van Wissam al-Hassan, het hoofd van de binnenlandse inlichtingendienst, die twee dagen geleden bij een aanslag om het leven kwam.


Aanslag Beiroet : Duizenden Libanezen verzamelen zich in hoofdstad voor begrafenis al-Hassan

De 47-jarige Wissam al-Hassan stierf bij een aanslag met een bomauto, waarbij nog zeven andere mensen het leven lieten. De aanslag wordt veelal toegeschreven aan Syrië, al ontbreken (voorlopig) de bewijzen om die beschuldiging hard te maken. Een in het zwart geklede rouwende menigte verzamelde zich in Beiroet. Ze droegen portretten van al-Hassan bij zich en scandeerden anti-Syrische slogans. De afscheidsplechtigheid start om 14.00 uur (Belgische tijd) en zal worden bijgewoond door verschillende Libanese hoogwaardigheidsbekleders, vooral van anti-Syrische strekking. Al-Hassan zal worden begraven naast ex-premier Rafik Hariri, die in 2005 werd gedood. Het Libanese leger is in groten getale aanwezig in de hoofdstad en in de buurt van de begraafplaats.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • De Libische overgangsregering bestrijdt met hulp uit Italië een grote brand in een depot voor brandstof en gas in de hoofdstad Tripoli. De regering meldde dinsdag op haar website dat in de loop van de nacht in samenspraak met de Italiaanse regering en het Italiaanse olieconcern Eni zeven blusvliegtuigen ingezet worden om de lokale brandweer te helpen. Tegelijkertijd werden in de omgeving vechtende milities aangespoord hun vijandelijkheden onmiddellijk stop te zetten.

 • China heeft voor het eerst een procedure wegens corruptie ingeleid tegen een voormalig lid van de hoogste machtskring in het land. De handel en wandel van het vroegere hoofd van de veiligheid Zhou Yongkang wordt onderzocht. Dat berichtte het staatspersbureau Xinhua dinsdag. Nooit eerder werd een proces aanhangig gemaakt tegen een gewezen of zetelend lid van de permanente commissie van het politburo.

 • In India heeft een vrachtwagen tegen overdreven snelheid 12 pelgrims overreden die langs de kant van een drukke snelweg in het oosten van het land lagen te slapen. Achttien anderen raakten gewond. Het ongeval deed zich voor in de deelstaat Bihar, in het district Aurangabad.

 • Malaysia Airlines heeft te maken met een toename van het aantal annuleringen na de ramp met de Boeing boven Oost-Oekraïne.

 • Meerderheid Russen geeft Westen de schuld voor Oekraïnecrisis

  De meeste Russen zijn van mening dat het Westen verantwoordelijk is voor de huidige Oekraïnecrisis. Dat blijkt uit een rondvraag door het onafhankelijk instituut Levada in Moskou. Ongeveer 64 procent van de bevraagden wijst met beschuldigende vinger naar de Verenigde Staten en Europa en spreekt over een "ongeoorloofde inmenging". Zo'n 52 procent vreest dat het conflict in de naburige ex-Sovjetrepubliek kan escaleren tot een wereldoorlog.

 • Chinees kweekprogramma voor reuzenpanda succesvol

  China heeft veel vooruitgang geboekt in het kweken van reuzenpanda's. Dat heeft een nieuwe studie uitgewezen. Een team Chinese wetenschappers onderzocht vier kweekplaatsen in China en trof er een hoog niveau van genetische diversiteit aan en weinig inteelt. De populatie reuzenpanda's in gevangenschap verkeert genetisch gezien in goede gezondheid en verdere genetische input van wilde dieren is niet nodig, luidde de conclusie van de onderzoekers.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.