20/5/2012 09:25 | Door PLS, www.belga.be

Aardbeving in regio rond Bologna: drie doden volgens nieuwe balans

Bij de aardbeving in Italië zijn zondagochtend drie mensen omgekomen die 's nachts in fabrieken in de streek van Modena en Ferrara werkten, zo hebben de brandweer en de Civiele Bescherming gemeld.


Een arbeider kwam om het leven bij de instorting van een loods van een fabriek in Ponte Rodoni di Bondeno. Twee anderen lieten het leven in een keramiekfabriek in Sant'Agostino. De aardbeving, die een twintigtal seconden duurde, werd in het hele noorden van Italië gevoeld en werd door verscheidene naschokken gevolgd. Meerdere huizen en klokkentorens van kerken stortten in en sommige ziekenhuizen werden uit voorzorg ontruimd. In Bologna en andere steden schrokken duizenden mensen midden in de nacht wakker, waarna ze de straat op liepen. De telefooncentrales van de brandweer werden overstelpt. De eerste televisiebeelden uit de regio toonden huizen die half ingestort waren, puin op de wegen, losgerukte daklijsten. De beving deed zich op een diepte van 10 kilometer voor.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Het Indiase gerechtshof heeft vandaag een gevangenisstraf uitgesproken tegen tien mensen die verantwoordelijk worden geacht voor een schoolbrand die in 2004 het leven heeft gekost aan 94 kinderen in de zuidelijke deelstaat Tamil Nadu.

 • Al-Qaida haalt inkomsten vooral uit losgeld betaald door Europa

  Al-Qaida financiert zijn terreuroperaties meer en meer met losgeld, schrijft de New York Times. De Amerikaanse krant schat dat sinds 2008 minstens 125 miljoen dollar vergaard werd op die manier, grotendeels betaald door Europeanen voor de vrijlating van westerse gijzelaars.

 • Minstens 160 mensen vermist na aardverschuiving India

  Na de grote aardverschuiving in het westen van India zijn vandaag minstens 160 mensen vermist. Als gevolg van de hevige moessonregens was een modderstroom op een dorp in het district Pune in de deelstaat Maharashtra terechtgekomen, zo meldt de zender NDTV.

 • OVSE verkent wegen naar plek van de ramp in Oekraine

  Twee auto's van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) zijn vanochtend vertrokken vanuit Donetsk voor een verkenningsmissie naar de plek waar twee weken geleden een Boeing van Malaysia Airlines werd neergehaald. Onder de waarnemers in de auto's, die worden begeleid door rebellen, is een van de leiders van de OVSE-missie, Alexander Hug.

 • Oekraïense leger neemt stad in op 10 kilometer van Donetsk

  Het Oekraïense leger zegt vandaag dat het de stad Avdiivka van de pro-Russische separatisten heeft heroverd. De stad ligt een tiental kilometer ten noorden van Donetsk.

 • Het geweld dat zich maandag voordeed in de Chinese grensregio Xinjiang, heeft "een honderdtal" doden en gewonden veroorzaakt. Dat zegt een organisatie die opkomt voor de rechten van Oeigoeren, een islamitische minderheid in het gebied.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.