20/5/2012 09:25 | Door PLS, www.belga.be

Aardbeving in regio rond Bologna: drie doden volgens nieuwe balans

Bij de aardbeving in Italië zijn zondagochtend drie mensen omgekomen die 's nachts in fabrieken in de streek van Modena en Ferrara werkten, zo hebben de brandweer en de Civiele Bescherming gemeld.


Een arbeider kwam om het leven bij de instorting van een loods van een fabriek in Ponte Rodoni di Bondeno. Twee anderen lieten het leven in een keramiekfabriek in Sant'Agostino. De aardbeving, die een twintigtal seconden duurde, werd in het hele noorden van Italië gevoeld en werd door verscheidene naschokken gevolgd. Meerdere huizen en klokkentorens van kerken stortten in en sommige ziekenhuizen werden uit voorzorg ontruimd. In Bologna en andere steden schrokken duizenden mensen midden in de nacht wakker, waarna ze de straat op liepen. De telefooncentrales van de brandweer werden overstelpt. De eerste televisiebeelden uit de regio toonden huizen die half ingestort waren, puin op de wegen, losgerukte daklijsten. De beving deed zich op een diepte van 10 kilometer voor.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Het Oekraïense leger en de pro-Russische separatisten hebben in Oost-Oekraïne 73 gevangenen uitgewisseld. Dit gebeurde op ongeveer 60 km van de Oost-Oekraïense stad Donetsk. Dat melden verschillende Russische persagentschappen zondag op basis van informatie van de rebellen.

 • De artsen Nick Zwinkels (31) en Erdi Huizenga (39), die in Sierra Leone mogelijk ebola hebben opgelopen, zijn terug in Nederland. Ze landden zondag op Schiphol. Dat meldde de Lion Heart Foundation, waarvoor de twee in Afrika waren. Het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het ministerie van Volksgezondheid bevestigen de aankomst.

 • Merkel noemt Jodendom onderdeel van Duitse identiteit

  Het Jodendom maakt integraal onderdeel uit van de Duitse identiteit. Dat zei bondskanselier Angela Merkel zondag tijdens een grote optocht met 4.000 deelnemers in Berlijn, tegen het antisemitisme.

 • Cameron belooft de vernietiging van IS

  De Britse premier David Cameron beloofde om Islamitische Staat (IS) te vernietigen. Om hierin te slagen, gaat Cameron er alles aan doen om een internationale troepenmacht op de been te brengen. Dat zei hij na het crisisoverleg naar aanleiding van de onthoofding van een Britse gijzelaar door IS.

 • Kiev beschuldigt pro-Russische rebellen ervan staakt-het-vuren te bedreigen

  "Wat de terroristen doen, bedreigt de realisatie van het vredesplan van de Oekraïense president", zegt Petro Porosjenko. In vrij forse taal haalt de woordvoerder van het Oekraïense leger uit naar de pro-Russische rebellen die volgens hem posities van het leger onder vuur blijven nemen. Het staakt-het-vuren dat op 5 september werd overeengekomen, wordt zo bedreigd, zei hij. Vrijdagavond en -nacht werd nog de luchthaven van Donetsk belegerd.

 • De Italiaanse kustwacht heeft de afgelopen uren meer dan 1.300 bootvluchtelingen gered uit de Middellandse Zee. Dat melden de Italiaanse autoriteiten.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.