18/8/2012 01:56 | Door MAE, www.belga.be

Aardbevinkje zonder materiële schade op Tenerife

De talrijke toeristen op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife zijn zaterdag opgeschrikt door een aardbeving. Die had "slechts" een magnitude van 3,8. Er werd geen enkele materiële schade gemeld en niemand raakte gewond. Het epicentrum van de beving lag nabij El sauzal in het noorden van het Canarische eiland. Er werden ook twee naschokjes geregistreerd - met een magnitude van respectievelijk 2,8 en 2,6.


Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Bij het zwaar verkeersongeval met een passagiersbusje in Frankrijk zijn vier kinderen, een man en een begeleider om het leven gekomen. Dat blijkt uit een nieuwe balans. Eerder was er sprake van vijf overleden kinderen en een begeleidster.

 • De Europese Commissie gaat mogelijk de voorlopige afspraken die in de aanloop naar een definitieve schikking met Google zijn gemaakt, weer herzien. Dat meldde de krant The Wall Street Journal dinsdag op basis van bronnen.

 • Radicale islamisten heben in het oosten van Libië bij gevechten met regeringstroepen verschillende militaire steunpunten ingenomen. De terreurgroep Ansar al-Sharia nam in de stad Benghazi de controle over drie legerkampen over, meldt het Libische persagentschap al-Tadhamun dinsdag, zich beroepend op militaire bronnen. Bij de gevechten tussen soldaten van een eilte-eenheid en de radicale islamisten kwamen eerder al zeker 16 mensen om het leven.

 • Nieuwe commandant voor Navo-strijdkrachten in Europa

  De Amerikaanse admiraal Mark Ferguson is de nieuwe commandant van de Europese strijdkrachten van de Navo. Het Navo-hoofdkwartier van de zee-, lucht- en landmacht bevindt zich in de omgeving van Napels. Ferguson is de opvolger van admiraal Bruce Clingan.

 • Vijf kinderen en een vrouw zijn in Frankrijk bij een zwaar verkeersongeval met een passagiersbusje om het leven gekomen. Volgens de eerste vaststellingen van de autoriteiten botsten dinsdagnamiddag op een regionale weg in de omgeving van Troyes in de Champagne een busje, een vrachtwagen en een personenwagen op elkaar. De oorzaak is nog niet bekend. Beelden van de plaats van het ongeval op 200 kilometer ten zuidoosten van Parijs tonen een totaal verhakkeld voertuig. In het busje zaten volgens de regionale krant L'Est Eclair zeven kinderen tussen de elf en 14 jaar en twee begeleidsters. De groep uit de ruime omgeving van Parijs was op daguitstap naar een merengebied.

 • Italiaans parlement heft immuniteit ex-minister Galan op

  Het Italiaanse parlement heeft dinsdag de weg vrijgemaakt voor de aanhouding van ex-minister Giancarlo Galan op verdenking van corruptie door de immuniteit van de senator voor het rechtse Forza Italia op te heffen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met snoep(©Kunst met snoep)

   Kunstenaar Jason Mecier uit San Francisco maakte voor zijn nieuwe tentoonstelling 'Candylebrity' in Los Angeles portretten van de allergrootste sterren. Maar in plaats van verf en een borstel gebruikte hij snoepgoed en een lijmpistool.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.