08/5/2012 10:59 | Door KAV, www.belga.be

Akkoord over schadevergoeding van twee miljoen euro aan 235 Franse opvarenden van Costa Concordia

Costa Crociere, de rederij van het cruiseschip Concordia dat op 13 januari vlakbij het Italiaanse eiland Giglio kapseisde waardoor 32 mensen omkwamen, gaat akkoord met een schadevergoeding van 9.000 euro voor 235 Franse opvarenden, wat neerkomt op een totaal van 2,115 miljoen euro. Dat is vanavond vernomen van hun advocaat, die het nieuws van radio France Inter bevestigde.


Akkoord over schadevergoeding van twee miljoen euro aan 235 Franse opvarenden van Costa Concordia

Met dit akkoord is het juridisch geschil tussen het bedrijf en de Franse slachtoffers praktisch compleet geregeld. Zes Fransen lieten het leven bij de schipbreuk en 456 anderen slaagden erin te ontkomen.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • IS publiceert tweede video met Britse gijzelaar

  Op het internet is een tweede video opgedoken met de Britse journalist John Cantlie, die door de Islamitische Staat (IS) wordt gegijzeld. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC vandaag. De tweede video komt een week na een eerste video met de journalist, die in 2012 in Syrië werd ontvoerd. Op de beelden is Cantlie te zien in oranje kledij. Hij hekelde de luchtaanvallen van de VS op IS-stellingen en zei dat zijn regering hem in de steek heeft gelaten.

 • Het Israëlische leger heeft vanochtend een Syrisch gevechtsvliegtuig neergeschoten boven de Golanhoogte. Dat deelde het Israëlische leger (IDF) mee.

 • Rebellen starten met terugtrekking artillerie in Oost-Oekraïne

  De rebellen in het oosten van Oekraïne zijn naar eigen zeggen gestart met de terugtrekking van hun zwaar militair materiaal, op plaatsen waar het Oekraïense leger hetzelfde heeft gedaan. Dat is een gevolg van de onderhandelingen in het Wit-Russische Minsk. Niettemin is volgens journalisten van het persagentschap AFP met artillerie geschoten op het gebied van de luchthaven van Donetsk.

 • Jordanië heeft vandaag bevestigd dat het deelneemt aan de luchtaanvallen van de coalitie tegen de terreurgroep Islamitische Staat (IS) in Syrië. De VS hadden eerder aangekondigd luchtaanvallen uit te voeren op IS, samen met "Arabische partners". Volgens de Amerikaanse pers nemen verder ook nog Bahrein, Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten deel.

 • Oeigoerse regeringscriticus krijgt levenslange celstraf in China

  De Oeigoerse regeringscriticus en professor economie in Peking, Ilham Tohti, is vandaag in de Chinese regio Xinjiang veroordeeld tot een levenslange celstraf wegens "separatisme". Dat maakte zijn advocaat Li Fangping bekend.

 • Israëlische soldaten hebben de vermoedelijke ontvoerders gedood van drie Israëlische jongeren bij een vuurgevecht op de Westelijke Jordaanoever. Dat kondigde de woordvoerder van het Israëlische leger (IDF), Peter Lerner, aan op twitter. De ontvoeringen waren een belangrijke gebeurtenis bij de escalatie van het recente conflict in de Gazastrook.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Guinness World Records 2015(©Guinness World Records 2015)

  Het Guinness Book of World Records 2015 zal vanaf 11 september in de schappen liggen, maar wij mogen alvast een aantal nieuwe binnenbomers uit deze jaarlijkse bestseller verklappen.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.