08/5/2012 10:59 | Door KAV, www.belga.be

Akkoord over schadevergoeding van twee miljoen euro aan 235 Franse opvarenden van Costa Concordia

Costa Crociere, de rederij van het cruiseschip Concordia dat op 13 januari vlakbij het Italiaanse eiland Giglio kapseisde waardoor 32 mensen omkwamen, gaat akkoord met een schadevergoeding van 9.000 euro voor 235 Franse opvarenden, wat neerkomt op een totaal van 2,115 miljoen euro. Dat is vanavond vernomen van hun advocaat, die het nieuws van radio France Inter bevestigde.


Akkoord over schadevergoeding van twee miljoen euro aan 235 Franse opvarenden van Costa Concordia

Met dit akkoord is het juridisch geschil tussen het bedrijf en de Franse slachtoffers praktisch compleet geregeld. Zes Fransen lieten het leven bij de schipbreuk en 456 anderen slaagden erin te ontkomen.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • OVSE verkent wegen naar plek van de ramp in Oekraine

  Twee auto's van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) zijn vanochtend vertrokken vanuit Donetsk voor een verkenningsmissie naar de plek waar twee weken geleden een Boeing van Malaysia Airlines werd neergehaald. Onder de waarnemers in de auto's, die worden begeleid door rebellen, is een van de leiders van de OVSE-missie, Alexander Hug.

 • Oekraïense leger neemt stad in op 10 kilometer van Donetsk

  Het Oekraïense leger zegt vandaag dat het de stad Avdiivka van de pro-Russische separatisten heeft heroverd. De stad ligt een tiental kilometer ten noorden van Donetsk.

 • Het geweld dat zich maandag voordeed in de Chinese grensregio Xinjiang, heeft "een honderdtal" doden en gewonden veroorzaakt. Dat zegt een organisatie die opkomt voor de rechten van Oeigoeren, een islamitische minderheid in het gebied.

 • Genocideproces tegen twee Rode Khmer-leiders gestart in Cambodja

  In de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh is vandaag een tweede proces van start gegaan tegen twee leiders van de Rode Khmer. Zij moeten zich voor de Buitengewone Kamers in de Gerechten van Cambodja - of kortweg het Cambodja-tribunaal - verantwoorden voor onder meer genocide.

 • Bij een Israëlisch bombardement op een school van de Verenigde Naties (VN) in de Gazastrook zijn woensdag in de vroege ochtend minstens twintig Palestijnen om het leven gekomen. Dat meldden de lokale hulpdiensten.

 • Europees ruimtetuig met Belgisch tintje naar de ruimte gelanceerd

  In Kourou in Frans-Guyana is in de nacht van dinsdag op woensdag met succes de vijfde en laatste Europese ATV-cargosonde gelanceerd naar de ruimte. De ATV-5 heeft bevoorrading aan boord voor het internationaal ruimtestation ISS. De ATV-5 draagt de naam van de Belgische astronoom Georges Lemaître.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.