13/9/2012 03:43 | Door DLA, www.belga.be

Al-Qaida zet postume video van twee daders van aanslagen 9/11 op internet

Al-Qaida heeft een video-opname van twee daders van de aanslagen van 11 september 2001 postuum op het internet verspreid. Volgens de Amerikaanse website SITE kaderen de twee hun daad in de strijd voor de verdrijving van de Amerikaanse troepen uit het Arabische schiereiland.


Al-Qaida zet postume video van twee daders van aanslagen 9/11 op internet

Salim al-Hazmi en Khaled al-Mihdar, twee van de negentien kapers die vier vliegtuigen kaapten op 11 september 2001, lezen hun testament voor op de video-opname, die door As-Sahab gemaakt is, de mediatak van al-Qaida. De Saoediër Al-Mihdar, die in januari 2000 in de Verenigde Staten aangekomen zou zijn, zegt dat "de Arabische leiders heel ver gegaan zijn in het verraad van hun natie, en de christelijke Amerikanen toegestaan hebben voet aan de grond te krijgen in de wieg van de twee heilige plaatsen" van de islam, Mekka en Medina. Al-Hazmi, ook een Saoediër, zegt dat zijn daad kadert "in de jihad tegen de Verenigde Staten en zij die hen steunen". De Al-Aqsamoskee (in Jeruzalem) "is geschonden en het Arabische schiereiland zit vol Amerikaanse en Britse troepen die God bestrijden". Hij verzekert dat zijn daad bedoeld is "om de waardigheid van de moslims te herstellen" en de westerse troepen uit het Arabische schiereiland te verdrijven. Bij de aanslagen van 9/11 lieten ongeveer 3.000 mensen het leven in New York, Washington en Shanksville. Vijftien van de negentien daders waren Saoediërs.

Skype
11Opmerking
13 sep 2012 15:26
avatar

De Arabische leiders zijn ver gegaan in het verraad van hun natie?

Waarom hebben die dan geen vliegtuig tegen hun bakkes gekregen, beste maffe moslims???

14 sep 2012 11:38
avatar
ik werk met moslims ,men zegt dat ze niet allemaal zo zijn , maar als het er opaan komt zijn ze wel heel radikaal  geloof me maar .
13 sep 2012 16:57
avatar
Weet dat achterlijk cultuurtje dan de play knop al staan?
14 sep 2012 11:05
avatar
Kaap dan jullie eigen vliegtuigen en vlieg in je eigen torens! Benieuwd of jullie andere 'vrienden' moslims dat gaan aprecieren!!!
14 sep 2012 13:00
avatar

den dolf heeft in het verleden de verkeerde genomen

 

14 sep 2012 15:50
avatar

Moslims willen hun vlag aan het witte huis zien wapperen  zo dat zij kunnen regeren over de wereld

keep on dreaming  zou ik zeggen , niks dan miserie met zo een volk dat ze terug in hun zandbak gaan kruipen ,

en zoals tony al zij idd den dolf heeft de verkeerde genomen  

 

 

10 okt 2012 19:28
avatar
Kelly, als ik het woord "olie" vernoem, zou dat iets meer zeggen?
14 sep 2012 15:44
avatar

Ik las op jullie site dat er testament op t net geplaatst is van twee terrorristen van de 9/11 aanvallen op t wtc etc. Wat ik niet lees is dat Richard Gage van Architects & Engineers een wetenschappelijke documentaire heeft geplaatst en momenteel wordt uitgezonden in America ( www-ae911truth-org) . Deze goed onderbouwde docu verovert nu langszaam Amerkia via de offiele kanalen (Colorado TV).

 

14 sep 2012 12:05
avatar
Mensen, niet zomaar alles blindelings geloven wat in het nieuws komt. Zeker niet als het om nieuws gaat uit Amerika. Er is zoveel corruptie in Amerika en de leiders ervan hebben alles over om hun macht uit te breiden dat ze zelfs hun eigen mensen opofferen om een reden te hebben om een land binnen te vallen om dan de grondstoffen (Poppy Seeds in Afghanistan, grootste export van Opium, Olie in Iran & Irak..)
Voor degene onder jullie die alles blindelings geloven wat er op het nieuws komt. http://www.youtube.com/watch?v=teZNcC5IJ8s (heb een korte docu genomen maar er zijn er met veel meer info)

Dus denk 2 keer na voor je je mening uitbrengt als je niet zeker bent van de feiten :)Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

 • Rusland denkt eraan een nieuwe superraket te bouwen

  Rusland denkt eraan een nieuwe superdraagraket te bouwen, zo heeft directeur-generaal Oleg Ostapenko donderdag tegenover Russische persbureaus gezegd. Het gevaarte moet uiteindelijk tot 190 ton in de ruimte kunnen brengen.

 • Vanaf 13 mei tijdelijke stop op 150 gedetineerden in nieuwe gevangenis Beveren 2

  In de nieuwe gevangenis van Beveren zullen vanaf 13 mei, wanneer 150 gedetineerden twee van de vier vleugels ingenomen hebben, tot 1 oktober niet méér gevangenen bijkomen. Dat bevestigt het Gevangeniswezen na afloop van een bijzonder overlegcomité met de vakbonden.

 • Bij de eerste luchtaanval sinds het einde van het bestand tussen de taliban en de regering in Pakistan zijn volgens het leger 37 extremisten gedood. De luchtmacht viel donderdag schuilplaatsen van de taliban aan in het stamgebied Khyber aan de Afghaanse grens. Dat zei een legervertegenwoordiger, die anoniem wilde blijven.

 • Britse vicepremier Clegg pleit voor scheiding tussen kerk en staat

  De Britse vicepremier Nick Clegg heeft donderdag een lans gebroken voor een scheiding tussen (de Anglicaanse) kerk en staat, zo heeft de krant Daily Telegraph gemeld.

 • Marshalleilanden dagen atoommachten voor VN-gerecht

  De Marshalleilanden, die na de Tweede Wereldoorlog het toneel waren van vele nucleaire tests van de Verenigde staten, hebben negen atoommachten voor het Internationaal Gerechtshof gedaagd. Dat heeft het belangrijkste gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties donderdag in Den Haag bevestigd.

 • Wereldwijd minder piratenaanvallen

  Het aantal piratenaanvallen op de wereldzeeën staat op zijn laagste peil in zeven jaar. Van januari tot maart 2014 werden in totaal 49 schepen aangevallen. Dat meldt het Internationaal Maritiem Bureau (IMB) donderdag in Kuala Lumpur. Dat waren er nooit minder dan in 2007, toen in het eerste kwartaal 41 schepen werden aangevallen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

heb je 't al gehoord

Cameron Diaz is tegenstander van deodorant
.