13/9/2012 03:43 | Door DLA, www.belga.be

Al-Qaida zet postume video van twee daders van aanslagen 9/11 op internet

Al-Qaida heeft een video-opname van twee daders van de aanslagen van 11 september 2001 postuum op het internet verspreid. Volgens de Amerikaanse website SITE kaderen de twee hun daad in de strijd voor de verdrijving van de Amerikaanse troepen uit het Arabische schiereiland.


Al-Qaida zet postume video van twee daders van aanslagen 9/11 op internet

Salim al-Hazmi en Khaled al-Mihdar, twee van de negentien kapers die vier vliegtuigen kaapten op 11 september 2001, lezen hun testament voor op de video-opname, die door As-Sahab gemaakt is, de mediatak van al-Qaida. De Saoediër Al-Mihdar, die in januari 2000 in de Verenigde Staten aangekomen zou zijn, zegt dat "de Arabische leiders heel ver gegaan zijn in het verraad van hun natie, en de christelijke Amerikanen toegestaan hebben voet aan de grond te krijgen in de wieg van de twee heilige plaatsen" van de islam, Mekka en Medina. Al-Hazmi, ook een Saoediër, zegt dat zijn daad kadert "in de jihad tegen de Verenigde Staten en zij die hen steunen". De Al-Aqsamoskee (in Jeruzalem) "is geschonden en het Arabische schiereiland zit vol Amerikaanse en Britse troepen die God bestrijden". Hij verzekert dat zijn daad bedoeld is "om de waardigheid van de moslims te herstellen" en de westerse troepen uit het Arabische schiereiland te verdrijven. Bij de aanslagen van 9/11 lieten ongeveer 3.000 mensen het leven in New York, Washington en Shanksville. Vijftien van de negentien daders waren Saoediërs.

Skype
11Opmerking
13 sep 2012 15:26
avatar

De Arabische leiders zijn ver gegaan in het verraad van hun natie?

Waarom hebben die dan geen vliegtuig tegen hun bakkes gekregen, beste maffe moslims???

14 sep 2012 11:38
avatar
ik werk met moslims ,men zegt dat ze niet allemaal zo zijn , maar als het er opaan komt zijn ze wel heel radikaal  geloof me maar .
13 sep 2012 16:57
avatar
Weet dat achterlijk cultuurtje dan de play knop al staan?
14 sep 2012 11:05
avatar
Kaap dan jullie eigen vliegtuigen en vlieg in je eigen torens! Benieuwd of jullie andere 'vrienden' moslims dat gaan aprecieren!!!
14 sep 2012 13:00
avatar

den dolf heeft in het verleden de verkeerde genomen

 

14 sep 2012 15:50
avatar

Moslims willen hun vlag aan het witte huis zien wapperen  zo dat zij kunnen regeren over de wereld

keep on dreaming  zou ik zeggen , niks dan miserie met zo een volk dat ze terug in hun zandbak gaan kruipen ,

en zoals tony al zij idd den dolf heeft de verkeerde genomen  

 

 

10 okt 2012 19:28
avatar
Kelly, als ik het woord "olie" vernoem, zou dat iets meer zeggen?
14 sep 2012 15:44
avatar

Ik las op jullie site dat er testament op t net geplaatst is van twee terrorristen van de 9/11 aanvallen op t wtc etc. Wat ik niet lees is dat Richard Gage van Architects & Engineers een wetenschappelijke documentaire heeft geplaatst en momenteel wordt uitgezonden in America ( www-ae911truth-org) . Deze goed onderbouwde docu verovert nu langszaam Amerkia via de offiele kanalen (Colorado TV).

 

14 sep 2012 12:05
avatar
Mensen, niet zomaar alles blindelings geloven wat in het nieuws komt. Zeker niet als het om nieuws gaat uit Amerika. Er is zoveel corruptie in Amerika en de leiders ervan hebben alles over om hun macht uit te breiden dat ze zelfs hun eigen mensen opofferen om een reden te hebben om een land binnen te vallen om dan de grondstoffen (Poppy Seeds in Afghanistan, grootste export van Opium, Olie in Iran & Irak..)
Voor degene onder jullie die alles blindelings geloven wat er op het nieuws komt. http://www.youtube.com/watch?v=teZNcC5IJ8s (heb een korte docu genomen maar er zijn er met veel meer info)

Dus denk 2 keer na voor je je mening uitbrengt als je niet zeker bent van de feiten :)Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

 • In de Oost-Oekraïense stad Gorlovka zijn bij zware gevechten tussen regeringseenheden en separatisten zeker 31 burgers gedood, onder hen acht kinderen. Sinds dagen ligt de plaats bij Donetsk onder artilleriebeschieting. Dat deelde een woordvoerder van het stadsbestuur dinsdag mee. Bij de gevechten werden ook nog eens 43 mensen gewond. Het leger en de pro-Russische opstandelingen geven elkaar de schuld over de vele slachtoffers onder de bevolking. Het leger sprak bovendien van zeker 44 gewonden in de eigen rangen.

 • Palestijnen bereid tot wapenstilstand van 24 uur

  De voornaamste Palestijnse bewegingen waaronder Hamas zijn bereid "tot een humanitaire wapenstilstand van 24 uur" in de Gazastrook. Dat heeft Yasser Abed Rabbo, een van de leiders van de PLO, de Organisatie ter Bevrijding van Palestina, dinsdag gezegd.

 • De Libische overgangsregering bestrijdt met hulp uit Italië een grote brand in een depot voor brandstof en gas in de hoofdstad Tripoli. De regering meldde dinsdag op haar website dat in de loop van de nacht in samenspraak met de Italiaanse regering en het Italiaanse olieconcern Eni zeven blusvliegtuigen ingezet worden om de lokale brandweer te helpen. Tegelijkertijd werden in de omgeving vechtende milities aangespoord hun vijandelijkheden onmiddellijk stop te zetten.

 • China heeft voor het eerst een procedure wegens corruptie ingeleid tegen een voormalig lid van de hoogste machtskring in het land. De handel en wandel van het vroegere hoofd van de veiligheid Zhou Yongkang wordt onderzocht. Dat berichtte het staatspersbureau Xinhua dinsdag. Nooit eerder werd een proces aanhangig gemaakt tegen een gewezen of zetelend lid van de permanente commissie van het politburo.

 • In India heeft een vrachtwagen tegen overdreven snelheid 12 pelgrims overreden die langs de kant van een drukke snelweg in het oosten van het land lagen te slapen. Achttien anderen raakten gewond. Het ongeval deed zich voor in de deelstaat Bihar, in het district Aurangabad.

 • Malaysia Airlines heeft te maken met een toename van het aantal annuleringen na de ramp met de Boeing boven Oost-Oekraïne.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.