13/9/2012 03:43 | Door DLA, www.belga.be

Al-Qaida zet postume video van twee daders van aanslagen 9/11 op internet

Al-Qaida heeft een video-opname van twee daders van de aanslagen van 11 september 2001 postuum op het internet verspreid. Volgens de Amerikaanse website SITE kaderen de twee hun daad in de strijd voor de verdrijving van de Amerikaanse troepen uit het Arabische schiereiland.


Al-Qaida zet postume video van twee daders van aanslagen 9/11 op internet

Salim al-Hazmi en Khaled al-Mihdar, twee van de negentien kapers die vier vliegtuigen kaapten op 11 september 2001, lezen hun testament voor op de video-opname, die door As-Sahab gemaakt is, de mediatak van al-Qaida. De Saoediër Al-Mihdar, die in januari 2000 in de Verenigde Staten aangekomen zou zijn, zegt dat "de Arabische leiders heel ver gegaan zijn in het verraad van hun natie, en de christelijke Amerikanen toegestaan hebben voet aan de grond te krijgen in de wieg van de twee heilige plaatsen" van de islam, Mekka en Medina. Al-Hazmi, ook een Saoediër, zegt dat zijn daad kadert "in de jihad tegen de Verenigde Staten en zij die hen steunen". De Al-Aqsamoskee (in Jeruzalem) "is geschonden en het Arabische schiereiland zit vol Amerikaanse en Britse troepen die God bestrijden". Hij verzekert dat zijn daad bedoeld is "om de waardigheid van de moslims te herstellen" en de westerse troepen uit het Arabische schiereiland te verdrijven. Bij de aanslagen van 9/11 lieten ongeveer 3.000 mensen het leven in New York, Washington en Shanksville. Vijftien van de negentien daders waren Saoediërs.

Skype
11Opmerking
13 sep 2012 15:26
avatar

De Arabische leiders zijn ver gegaan in het verraad van hun natie?

Waarom hebben die dan geen vliegtuig tegen hun bakkes gekregen, beste maffe moslims???

14 sep 2012 11:38
avatar
ik werk met moslims ,men zegt dat ze niet allemaal zo zijn , maar als het er opaan komt zijn ze wel heel radikaal  geloof me maar .
13 sep 2012 16:57
avatar
Weet dat achterlijk cultuurtje dan de play knop al staan?
14 sep 2012 11:05
avatar
Kaap dan jullie eigen vliegtuigen en vlieg in je eigen torens! Benieuwd of jullie andere 'vrienden' moslims dat gaan aprecieren!!!
14 sep 2012 13:00
avatar

den dolf heeft in het verleden de verkeerde genomen

 

14 sep 2012 15:50
avatar

Moslims willen hun vlag aan het witte huis zien wapperen  zo dat zij kunnen regeren over de wereld

keep on dreaming  zou ik zeggen , niks dan miserie met zo een volk dat ze terug in hun zandbak gaan kruipen ,

en zoals tony al zij idd den dolf heeft de verkeerde genomen  

 

 

10 okt 2012 19:28
avatar
Kelly, als ik het woord "olie" vernoem, zou dat iets meer zeggen?
14 sep 2012 15:44
avatar

Ik las op jullie site dat er testament op t net geplaatst is van twee terrorristen van de 9/11 aanvallen op t wtc etc. Wat ik niet lees is dat Richard Gage van Architects & Engineers een wetenschappelijke documentaire heeft geplaatst en momenteel wordt uitgezonden in America ( www-ae911truth-org) . Deze goed onderbouwde docu verovert nu langszaam Amerkia via de offiele kanalen (Colorado TV).

 

14 sep 2012 12:05
avatar
Mensen, niet zomaar alles blindelings geloven wat in het nieuws komt. Zeker niet als het om nieuws gaat uit Amerika. Er is zoveel corruptie in Amerika en de leiders ervan hebben alles over om hun macht uit te breiden dat ze zelfs hun eigen mensen opofferen om een reden te hebben om een land binnen te vallen om dan de grondstoffen (Poppy Seeds in Afghanistan, grootste export van Opium, Olie in Iran & Irak..)
Voor degene onder jullie die alles blindelings geloven wat er op het nieuws komt. http://www.youtube.com/watch?v=teZNcC5IJ8s (heb een korte docu genomen maar er zijn er met veel meer info)

Dus denk 2 keer na voor je je mening uitbrengt als je niet zeker bent van de feiten :)Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

 • Duizenden dieren worden in veiligheid gebracht aan vulkaan Mayon

  Aan de gevaarlijk pruttelende vulkaan Mayon op de Filipijnen zullen duizenden dieren in veiligheid gebracht worden. Dierenartsen worden sinds vandaag ingezet om 20.000 kippen, 5500 varkens, honden en runderen te redden. Dat berichtte de website GMA Online.

 • In India zijn 13 mannen veroordeeld tot elk twintig jaar cel omdat ze hadden deelgenomen aan de groepsverkrachting van een jonge vrouw. De mannen maakten deel uit van een dorpsraad in een dorpje in West-Bengalen, die oordeelde dat de vrouw moest gestraft worden omdat ze een relatie had met een moslimman van buiten de stam. De 20-jarige vrouw werd in een hut verkracht door de mannen, nadat haar familie er niet in was geslaagd om de boete van 25.000 roepie (400 dollar) te betalen, aldus NDTV.

 • Abbas wil delegatie naar Europa sturen in verband met vluchtelingendrama

  Na de schipbreuk van twee vluchtelingenboten op de Middellandse Zee, waarbij mogelijk ook Palestijnen om het leven kwamen, wil de Palestijnse president Mahmud Abbas een onderzoekscommissie naar Europa sturen. Abbas heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Palestijnse Autonome Gebieden gevraagd een delegatie naar Italië en Malta te sturen. Dat meldde het persbureau Maan vandaag. De Israëlische krant Haaretz had woensdag geschreven dat duizenden Palestijnen sinds de Gazaoorlog hebben getracht via Egypte naar Europa te vluchten.

 • De Nederlandse Kansspelautoriteit is een onderzoek begonnen naar "de beveiliging van bestanden en systemen rondom het trekkingsproces" van de Staatsloterij. Aanleiding zijn "een rapport van de Staatsloterij en informatie van buitenaf", zei een woordvoerder van de toezichthouder vandaag naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant.

 • De Verenigde Staten hebben voor het eerst luchtaanvallen op stellingen van de terreurmilitie IS (Islamitische Staat) in het stadscentrum van Mosoel uitgevoerd. Dit hebben ooggetuigen vandaag gemeld. Tot nog toe waren de luchtaanvallen vooral tegen IS-schuilplaatsen in de omgeving van de Noord-Iraakse stad gericht.

 • Australiër overleeft aanval van krokodil door in ogen te steken

  Een Australiër heeft naar eigen zeggen een aanval van een krokodil overleefd, doordat hij het dier met de vinger in de ogen heeft gestoken. Stephen Moreen (20) kwam er met bijtwonden vanaf, aldus de zender ABC vandaag.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Guinness World Records 2015(©Guinness World Records 2015)

  Het Guinness Book of World Records 2015 zal vanaf 11 september in de schappen liggen, maar wij mogen alvast een aantal nieuwe binnenbomers uit deze jaarlijkse bestseller verklappen.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.