30/6/2012 08:42 | Door KAV, www.belga.be

Amateurduikers komen om in Zuid-Italiaanse grot

Verscheidene amateurduikers zijn zaterdag om het leven gekomen bij een uitje naar een grot aan de Kaap Palinuro, in het zuidelijke deel van de Golf van Salerno. Twee duikers werden dood uit de grot gehaald, twee andere moeten nog geborgen worden. Dat berichtte het Italiaanse persbureau Ansa. Gevreesd wordt dat die laatste ook dood zijn.


De Kaap Palinuro is met tientallen grotten een paradijs voor amateurduikers. Onduidelijk is hoe het ongeval is gebeurd. Volgens de kustwacht waren de duikers met acht. Vier slaagden erin zonder problemen uit de grot te geraken, de vier andere vonden de uitgang niet of geraakten geblokkeerd. Mogelijk is een stuk wand in de grot losgekomen. Een andere these is dat de duikers grote hoeveelheden slijk hebben doen opstijgen, waardoor ze in de zeer donkere grot gedesoriënteerd geraakten en de uitgang niet meer vonden.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • De Nederlandse experts gaan ook vandaag niet naar de rampplek van vlucht MH17 in Oekraïne. Het gebied is te gevaarlijk, omdat er "op en langs de route" te veel gevochten wordt tussen separatisten en het regeringsleger. Dat heeft een woordvoerster van het hoofd van de repatriëringsmissie, Pieter-Jaap Aalbersberg, laten weten.

 • Japanse onthoofdt schoolvriendin voor de kick

  In Japan heeft een 16-jarige scholiere afgelopen weekend een van haar klasgenootjes onthoofd, gewoon voor de kick en de ervaring. De feiten speelden zich af in Sasebo, in de prefectuur Nagasaki. De moordenares ging bijzonder driest tewerk: ze wurgde en sloeg het slachtoffer, sneed een arm en het hoofd af en veroorzaakte ook een buikwonde. De 16-jarige heeft de feiten inmiddels bekend, maar toonde geen greintje berouw.

 • Gaza - Vijf Israëlische soldaten gesneuveld

  Nabij de zuidelijke kibboets Nahal Oz, vlakbij de grens met Gaza-stad, zijn maandag vijf soldaten omgekomen toen ze aangevallen werden door een Palestijns commando. Die strijders poogden via een tunnel Israël te bereiken. Dat meldt het Israëlische leger dinsdag. Een aanvaller werd gedood.

 • Gaza - Israëlische leger voert aanvallen op Gaza op

  Het Israëlische leger is maandagavond en -nacht massaal aanvallen aan het uitvoeren op de Gazastrook. Volgens ooggetuigen wordt de landstrook onder vuur genomen door artillerie, geschut op oorlogsschepen en vanuit de lucht.

 • Bij een Israëlische aanval op de stad Khan Younis in het zuiden van de Gazastrook zijn maandagavond vijf Palestijnen om het leven gekomen. Dat werd bij de lokale hulpdiensten vernomen.

 • Crash passagiersvliegtuig - OVSE vastbesloten om door te gaan

  Ondanks de grote moeite om het rampgebied te bereiken zijn de waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) vastbesloten om door te gaan met hun werk. Dat liet waarnemer Alexander Hug tijdens een persconferentie weten.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.