25/8/2012 11:46 | Door PVO, www.belga.be

Amerikaan is nieuwe wereldkampioen luchtgitaar, 1 Belg in top-10

De Amerikaan Justin "Nordic Thunder" Howard is vrijdagavond de nieuwe wereldkampioen luchtgitaar geworden. In het Finse Oulu bleef hij nipt zijn landgenoot Matt "Airistotle" Burns en de Nederlander Theun "Tremelo Theun" de Jong voor. Van de drie Belgen die het tot in de finaleronde schopten, kon enkel Corentin "AirGus" Fermont een top-10-plaats bemachtigen. Hij werd zevende.


Amerikaan is nieuwe wereldkampioen luchtgitaar, 1 Belg in top-10

Op het WK luchtgitaar moeten de deelnemers het beste van zichzelf geven tijdens stevige rock- of heavy metal-gitaarsolo's. Het enige wat ze niet mogen gebruiken, is een gitaar zelf. Aan de finale namen achttien enthousiastelingen deel. Ze tooiden zich met bijnamen als "Devil's Niece", "The Great PretendAir" en "Juan Nightstand". Belgen Raphaël "Willy Wantmore" Monnanteuil en Bryan "Telerockbies" Antoine werden gedeeld laatste.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Crash passagiersvliegtuig - Voorlopig laatste serie kisten aangekomen

  Bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum is zaterdagavond iets voor 7.30 uur de colonne lijkwagens aangekomen die vertrokken was in de vliegbasis in Eindhoven. Het is voorlopig het laatste transport van lichamen van slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne. De rouwwagens vervoerden 38 kisten.

 • Vanuit de Gazastrook zijn er zaterdag raketten of mortiergranaten afgevuurd op Israël. De Israëlische autoriteiten hadden nochtans het staakt-het-vuren, dat sinds zaterdagochtend van kracht was, verlengd tot middernacht. Dat zegden Israëlische legerwoordvoerders.

 • Ebola - Eerste dodelijk slachtoffer in Nigeria

  In Nigeria is voor het eerst een dodelijk slachtoffer gevallen door ebola. Alle overheden hebben zaterdag de opperste staat van alertheid afgekondigd in alle havens en luchthavens.

 • Nederland, Oekraïne en Australië onderhandelen over een grootschalige politiemissie in Oost-Oekraïne waar vorige week donderdag een Boeing 777 van Malaysia Airlines neerstortte. Oekraïne besluit naar verwachting donderdag of de missie, die uit vele tientallen ongewapende politiemensen zal bestaan, inderdaad doorgaat. Dat bleek zaterdag tijdens een persconferentie door Jan Tuinman van het Landelijk Team Forensische Opsporingen (LTFO) in Charkov.

 • Het onderzoek naar de zwarte dozen van het Maleisische toestel dat onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur neerstortte, bevestigt dat er een raket op is afgevuurd. Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CBS zaterdag.

 • De politie heeft zaterdag in Parijs zeker veertig personen opgepakt in de marge van een verboden pro-Palestijnse betoging. De ordediensten maakten gebruik van traangas tegen een groep die projectielen naar hen gooide.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.