30/10/2012 03:14 | Door KAV, www.belga.be

Amerikaanse doneert recordhoeveelheid moedermelk

Een Amerikaanse moeder uit Texas heeft met het doneren van grote hoeveelheden moedermelk een Guinness World Record behaald. De 28-jarige Alicia Richman gaf in een jaar tijd ongeveer 325 liter melk weg.


Amerikaanse doneert recordhoeveelheid moedermelk

Een Amerikaanse moeder uit Texas heeft met het doneren van grote hoeveelheden moedermelk een Guinness World Record behaald. De 28-jarige Alicia Richman gaf in een jaar tijd ongeveer 325 liter melk weg.In maart 2011 kreeg zij een kindje en begon melk af te kolven en bewaarde dit in de vriezer. Al snel ontdekte ze dat ze meer melk produceerde dan haar kind kon opdrinken. Toen Richman twee vriezers vol melk had staan, nam ze contact op met een donatiebank die moedermelk collecteert voor ernstig zieke en te vroeg geboren kinderen. "Door haar donaties hebben we honderden, waarschijnlijk zelfs duizenden baby's in de Verenigde Staten van melk kunnen voorzien", licht Amy Vickers van de donatiebank toe. Met het record wil Richman het goede doel meer bekendheid geven en vrouwen aanmoedigen hetzelfde te doen, meldt The Huffington Post. "Ik ben dankbaar dat ik niet alleen mijn eigen baby, Drake, kon helpen, maar ook al die kleine baby's die hulp nodig hadden", vertelt Richman.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • In de Noord-Iraakse stad Mosoel, dat door de terreurgroep Islamitische Staat (IS) wordt bezet, groeit het verzet tegen de extremisten. Een nieuwe groep met de naam "Brigade van de Revolutionairen van Mosoel" doodde en verwondde bij gevechten tientallen strijders van de terreurgroep. Dat maakte de Iraakse nieuwssite al-Sumeria vrijdag bekend. Over slachtoffers aan de kant van de verzetsgroep werd niets gezegd.

 • Gevangenenruil tussen Oekraïens leger en separatisten in Oost-Oekraïne

  Het Oekraïens leger en de pro-Russische separatisten zijn het tijdens crisisgesprekken in Minsk eens geworden over de wederzijdse ruil van 20 gevangenen. "De mannen worden binnenkort vrijgelaten", zei de Oekraïense ex-president Leonid Koetsjma, die aan de onderhandelingen in de Wit-Russische hoofdstad als bemiddelaar deelnam, vandaag in Kiev. De opstandelingen waarborgen ook internationale onderzoekers een veilige toegang tot de rampplek van het Maleisische vliegtuig. De contactgroep vergaderde gisteren in Minsk en zal de gesprekken ten laatste volgende week voortzetten.

 • Bij Israëlisch artilleriegeschut in de buurt van Rafah, in het zuiden van Gaza, zijn vandaag minstens 27 Palestijnen omgekomen. Dat melden lokale hulpverleners. Volgens correspondenten van het Franse persagentschap AFP duren de aanvallen nog steeds voort waardoor de hulpdiensten niet tot bij de slachtoffers geraken.

 • Grondwettelijk Hof van Oeganda annuleert controversiële antiholebiwet

  Het Grondwettelijk Hof van Oeganda heeft vandaag de omstreden antiholebiwet geschrapt die het land in februari had ingevoerd. Volgens het hof moet de wet ongedaan worden gemaakt omdat bij de stemming in het parlement niet het vereiste quotum werd bereikt.

 • Voorbije maand meer dan 1.600 doden geteld in Irak

  In de maand juli zijn in heel Irak meer dan 1.600 personen gesneuveld, het merendeel burgers. Dat blijkt vrijdag uit officiële cijfers van de ministeries van Binnenlandse Zaken, Defensie en Gezondheid. Het gaat om 1.401 burgers, 185 soldaten en 83 politieagenten. Bij het geweld raakten ook 2.104 mensen gewond, onder wie 246 soldaten en 153 politieagenten. Eerder was de maand juni met meer dan 2.000 omgekomen personen nog een van de dodelijkste maanden sinds 2007.

 • Al minstens 31 badgasten verdronken tijdens ruwe zee in Karachi

  In Pakistan hebben hulpverleners in de nacht van donderdag op vrijdag nog tien lichamen aangetroffen van badgasten die omkwamen tijdens het baden in de ruwe zee voor de zuidkust van het land. In totaal kwamen daarmee al 31 badgasten om. Dat hebben plaatselijke verantwoordelijken laten weten.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.