09/12/2008 10:09 | Door Belga

Somalische president kondigt ontslag aan

De Somalische president Abdoellahi Joesoef Ahmed, heeft maandag aan het parlement zijn ontslag meegedeeld. Dat meldt een correspondent van het Franse persagentschap AFP.


Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Opnieuw acht Palestijnen gedood ondanks wapenstilstand

  In de buurt van Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, zijn ondanks de pas begonnen wapenstilstand opnieuw acht Palestijnen gedood bij Israëlisch artilleriegeschut. Dat heeft een Palestijnse medische bron gezegd.

 • Greenpeace-schip Arctic Sunrise heeft Rusland verlaten

  Het Greenpeace-schip Arctic Sunrise heeft vandaag de haven van de Russische stad Moermansk verlaten en koers gezet naar Amsterdam. Het schip, dat onder Nederlandse vlag voer, lag al maanden aan de ketting in de havenstad nadat het in september 2013 tijdens een protestactie tegen een olieplatform van Gazprom met bemanning en al door de Russen werd geënterd.

 • Ter dood veroordeelde Soedanese vrouw aangekomen in VS

  In het Amerikaanse Philadelphia is de Soedanese vrouw aangekomen die in Soedan aanvankelijk ter dood veroordeeld was na haar weigering om zich tot de islam te bekeren maar vervolgens werd vrijgelaten na internationaal protest. De vrouw was vergezeld van haar twee kinderen en echtgenoot. Meriam Ibrahim Tehya Ishag werd bij haar aankomst opgewacht door de burgemeester van Philadelphia, die haar een schaalmodel van de Liberty Bell overhandigde, het symbool van vrijheid en de Amerikaanse onafhankelijkheid.

 • In Algiers heeft zich vandaag om 06.11 uur Belgische tijd een aardbeving voorgedaan met een kracht van 5,6 op de schaal van Richter. De beving zorgde voor paniek bij de bewoners.

 • Drie dagen durende wapenstilstand begonnen in Gazastrook

  Voor het eerst sinds de start van het conflict in de Gazastrook hebben Israël en Hamas een drie dagen durend staakt-het-vuren geaccepteerd. De wapenstilstand ging vanochtend om 07.00 uur Belgische tijd (08.00 uur plaatselijke tijd) in. Volgens journalisten van het Franse persagentschap AFP in Gaza-Stad werd er in de vroege uurtjes vandaag nog hevig gebombardeerd, maar verstomden bij het begin van het staakt-het-vuren alle oorlogsgeluiden.

 • Minstens 24 mensen omgekomen bij gasexplosie in Taiwan

  Bij een serie gasexplosies in Kaohsiung, in het zuiden van Taiwan, zijn donderdagnacht minstens 24 mensen om het leven gekomen en vielen er ook 270 gewonden. Dat bevestigden de lokale autoriteiten vrijdag.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.