09/12/2008 10:09 | Door Belga

Somalische president kondigt ontslag aan

De Somalische president Abdoellahi Joesoef Ahmed, heeft maandag aan het parlement zijn ontslag meegedeeld. Dat meldt een correspondent van het Franse persagentschap AFP.


Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Afghaanse presidentskandidaat zal resultaten stemmenaudit verwerpen

  De Afghaanse presidentskandidaat Abdullah Abdullah zal elk resultaat van de stemmenaudit van de tweede ronde van de presidentsverkiezingen van 14 juni verwerpen. Dat heeft een van zijn woordvoerders laten weten. Daarmee wordt de politieke crisis in Afghanistan weer iets meer uitgediept. Normaal moet de opvolger van Hamid Karzai volgende week beëdigd worden.

 • De Verenigde Naties hebben al 1,5 miljoen dollar vrijgemaakt om Congo te helpen in zijn strijd tegen het ebolavirus. Dat heeft Monusco, de VN-missie in Congo, vandaag laten weten. Snel volgt wellicht nog eens dezelfde som.

 • Syrische rebellen veroveren passage naar door Israël bezette Golanhoogte

  De Syrische tak van al-Qaeda en rebellengroepen hebben de Quneitra-passage, die het Syrische deel van de Golanhoogte verbindt met het door Israël bezette deel, veroverd. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, dat zich baseert op een breed informantennetwerk. Volgens het Observatorium zijn bij de gevechten 20 soldaten en vier rebellen gedood. Bij de gevechten raakte ook een Israëlische soldaat gewond. Als antwoord op "schoten van intern-Syrische conflicten, zeer dicht bij de grens" heeft het Israëlische leger twee militaire posten van het Syrische leger aangevallen.

 • NAVO wil aanwezigheid in oosten van Europa versterken

  De NAVO wil haar aanwezigheid in het oosten van Europa versterken. Bedoeling is volgende week op de top van de alliantie in Wales een plan goed te keuren waarmee NAVO-troepen zich binnen enkele dagen kunnen ontplooien in Oost-Europa. "Elke potentiële agressor moet weten dat als hij er nog maar aan denkt een NAVO-bondgenoot aan te vallen, hij niet alleen met soldaten uit het desbetreffende land te maken zal krijgen, maar ook met NAVO-troepen", zegt secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen woensdag in een gesprek met verschillende Europese kranten. De bestemmeling van de boodschap is duidelijk: Rusland, dat met zijn houding in de crisis in Oekraïne voor veel wantrouwen in het westen heeft gezorgd.

 • Gedetineerde gedood door agent in Straatsburg tijdens overbrenging naar rechtbank

  Een gedetineerde, ongeveer 20 jaar oud, in voorlopige opsluiting in een gevangenis in Straatsburg, is dinsdagnamiddag doodgeschoten door een agent terwijl hij werd overgebracht naar de rechtbank in Colmar. Dat melden woensdag verschillende Franse media.

 • IS én Syrische regering plegen misdaden tegen menselijkheid

  Net als in Irak bezondigt de terreurgroep Islamitische Staat (IS) zich in Syrië in de gebieden die onder haar controle staan, aan oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Dat blijkt woensdag uit een rapport van de onderzoekscommissie voor Syrië van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. De beschuldigingen zijn niet min: openbare executies, amputaties en zweepslagen. Maar ook het regime van president Bashar al-Assad en andere gewapende groeperingen treden gewetenloos op tegen de burgerbevolking.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.