09/8/2008 05:45 | Door Belga

Afrikaanse Unie schorst Mauritanië na staatsgreep

De Afrikaanse Unie (AU) heeft aangekondigd dat ze Mauritanië gaat schorsen, "totdat het land opnieuw een grondwettelijke regering heeft". Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken van Tanzania, dat het voorzitterschap van de AU waarneemt. In Mauritanië vond woensdag een staatsgreep plaats.


Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Dichter Hans Christian Andersen schreef over liefdesverdriet naar vriend

  Een erg gevoelige brief van de dichter Hans Christian Andersen, waarin hij een vriend over zijn liefdesverdriet schrijft, is in het Deense Odense opgedoken. De geschriften zijn via een nalatenschap in handen gekomen van het stedelijke museum, zei de curator van het Hans Christian Andersen-museum, Ejnar Stig Askgaard, vandaag. In de brief stortte Andersen zijn hart leeg bij zijn studievriend Christian Voigt over zijn onbeantwoorde liefde voor diens zus Riborg. De auteur van het beroemde sprookje "De Kleine Zeemeermin" heeft de brief waarschijnlijk rond Kerstmis 1832 geschreven, kort nadat Riborg met een ander is getrouwd.

 • Door aanhoudende regen zijn aan de voet van de Alpen in Zuid-Duitsland vele wegen door overstromingen versperd. Ook kelders liepen onder water. Vooral in het westen van Oberbayern waren brandweerploegen urenlang aan de slag om het overtollige water weg te pompen.

 • Zeker 31 doden na aardverschuiving in India

  Het dodental van de verwoestende aardverschuiving in het westen van India is vandaag verder opgelopen tot 31. Hevige regen belemmert de reddingswerken ernstig en maakt het bijzonder moeilijk om mensen terug te vinden in de modder.

 • Vroegere assistent van Britse prins Philip van kindermisbruik beschuldigd

  De vroegere persoonlijke assistent van prins Philip, de man van de Britse koningin Elizabeth, is in staat van beschuldiging gesteld voor seksueel misbruik van een minderjarige in de jaren zeventig, zo heeft het Brits parket bekendgemaakt.

 • VN-mensenrechtencommissaris beschuldigt Israël van bewust schenden internationaal recht

  Navi Pillay, de hoge commissaris van de Verenigde Naties voor de mensenrechten, heeft Israël er vandaag van beschuldigd opzettelijk het internationaal recht te schenden bij de oorlog tegen Hamas in de Gazastrook.

 • Israël vastberaden tunnels in Gaza te vernietigen, "met of zonder staakt-het-vuren"

  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft vandaag duidelijk gemaakt dat het offensief in de Gazastrook doorgaat. Voorstellen voor een wapenstilstand zijn enkel aanvaardbaar als Israël daarin de mogelijkheid krijgt om de "terreurtunnels" in de Gazastrook te blijven vernietigen, zo kondigde de premier aan bij de start van regeringsoverleg in Tel Aviv.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.