09/8/2008 05:45 | Door Belga

Afrikaanse Unie schorst Mauritanië na staatsgreep

De Afrikaanse Unie (AU) heeft aangekondigd dat ze Mauritanië gaat schorsen, "totdat het land opnieuw een grondwettelijke regering heeft". Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken van Tanzania, dat het voorzitterschap van de AU waarneemt. In Mauritanië vond woensdag een staatsgreep plaats.


Skype
0Opmerking

meer artikels

  • In de Afghaanse hoofdstad Kaboel is vandaag een zelfmoordaanslag gepleegd op een konvooi met buitenlandse troepen. De Navo laat in een verklaring weten dat vier Navo-soldaten om het leven kwamen en vijf anderen gewond geraakt zijn. Politiewoordvoerder Hashmat Stanekzai zegt dat ook 13 burgers gewond geraakt zijn. De aanslag vond een paar honderd meter van de Amerikaanse ambassade plaats. Twee militaire voertuigen en nog eens 17 andere voertuigen raakten daarbij beschadigd. Boven de stad was een grote rookpluim te zien.

  • Ebola - Obama stuurt 3.000 militairen naar West-Afrika

    De Amerikaanse president Barack Obama gaat circa 3.000 militairen naar West-Afrika sturen om het ebola-virus te bestrijden. Dat gaat hij dinsdag aankondigen, zo werd vernomen in regeringskringen.

  • Het Amerikaanse leger heeft voor het eerst sinds de start van de Amerikaanse luchtaanvallen tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) een maand geleden een luchtaanval uitgevoerd op een stelling van de jihadisten in de buurt van Bagdad. Dat meldt het Amerikaanse leger. De luchtaanval werd uitgevoerd ten zuidwesten van de Iraakse hoofdstad, aldus het US Central Command (Centcom) dat de Amerikaanse militaire operaties in het Midden-Oosten en Centraal-Azië overziet.

  • Het Amerikaanse leger heeft voor het eerst sinds de start van de Amerikaanse luchtaanvallen tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) een maand geleden een luchtaanval uitgevoerd op een stelling van de jihadisten in de buurt van Bagdad. Dat heeft een Amerikaanse verantwoordelijke gezegd, zo meldt het Franse persagentschap AFP. De aanval kadert in de recent aangekondigde ruimere strategie tegen IS.

  • In de Amerikaanse stad Philadelphia is een 25-jarige vrouw op de openbare weg doodgeschoten. Dat gebeurde toen onbekende daders op een voorbijrijdende wagen vuurden. De vrouw, die negen maanden zwanger was, zou een toevallig slachtoffer zijn geweest en kreeg een kogel in het gezicht, zo meldt de politie maandag. Ze stierf enkele uren later in het ziekenhuis en ook haar ongeboren baby overleefde de schietpartij niet.

  • Leider van de Moslimbroeders opnieuw tot levenslang veroordeeld

    De leider van de Moslimbroederschap in Egypte, Mohammed Badie, is maandag opnieuw tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Een strafrechtbank in Gizeh heeft Badie en 14 andere leidinggevende islamisten tot levenslang veroordeeld. Dat meldde de webpresentatie van de staatskrant al-Ahram. Het Openbaar Ministerie had de islamisten ervan beschuldigd, hun aanhangers na de val van de islamistische president Mohammed Morsi in juni vorig jaar tot geweld te hebben opgehitst.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.