28/2/2010 01:08 | Door Belga, www.belga.be

Stormweer eist in Frankrijk voorlopig vijf doden en in Spanje drie doden

De zware storm dit weekend in Spanje, Portugal en Frankrijk heeft volgens officiële bronnen al minstens vijf doden geëist in Frankrijk. In Spanje kwamen ten minste drie mensen om. De storm Xynthia zou een van de krachtigste zijn die Frankrijk sinds 1999 over zich heen kreeg.


France Info spreekt zelfs over minstens negen doden in Frankrijk. Een 88-jarige vrouw werd verdronken teruggevonden in haar huis op het eiland Oléron. Drie andere mensen kwamen om in Vendée, twee in La-Faute-sur-Mer en een persoon in l'Aiguillon-sur-Mer. Die twee gemeenten in West-Frankrijk zijn het meest getroffen door de storm. In Luchon kwam ook een man om. Een miljoen gezinnen zou zonder elektriciteit zitten in het westen en in het centrum van Frankrijk. De hulpdiensten, die al een dertigtal lichtgewonden bijstonden en zo'n zeventig mensen evacueerden in Vendée, verwachten nog meer slachtoffers te vinden. Zondagochtend kondigde Air France bovendien aan zeventig vluchten te schrappen op de luchthaven Roissy in Parijs. Zo'n 1.200 vrachtwagens van meer dan 7,5 ton staan overigens geblokkeerd op verschillende wegen omdat de grens met Spanje afgesloten werd door de storm. De Franse spoorwegen schaften een tiental treinen af tussen Parijs en Zuidwest-Frankrijk en Spanje. Tegen de middag heeft de storm het centrum van Frankrijk bereikt en in Parijs worden er windstoten van meer dan 100 kilometer per uur geregistreerd. In Spanje stierf een 82-jarige vrouw onder een ineengestorte muur en kwamen twee mannen van 51 jaar en 41 jaar om in een auto toen een boom omwaaide. (AVB)

Skype
3Opmerking
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

 • Israëlisch offensief op Gaza gaat onverminderd voort

  Het Israëlische leger bombardeert ook vandaag, op de vijftiende dag van het offensief, de Gazastrook met volle kracht. Vanochtend kwamen zeker twintig Palestijnen, onder wie negen vrouwen, om het leven bij die aanvallen. Daarmee komt de teller op meer dan dodelijke 600 slachtoffers, onder wie een steeds groter aandeel vrouwen en kinderen. Het aantal gewonden bedraagt ondertussen 3.700. Het ziet er overigens niet naar uit dat er snel een bestand zal komen.

 • Meer dan 700 miljoen vrouwen op deze wereld zijn reeds op kinderleeftijd uitgehuwelijkt en de cijfers zijn de afgelopen drie decennia nauwelijks teruggedrongen. Dat meldt het VN-kinderfonds Unicef vandaag naar aanleiding van een top in Londen over kinderhuwelijken en genitale verminking.

 • Crash passagiersvliegtuig - Kiev roept betrokken landen op politie naar crashsite MH17 te sturen

  Regeringen met onderdanen die overleden zijn bij de crash van het passagiersvliegtuig in Oekraïne, moeten agenten sturen naar de plaats van de crash om de "onschendbaarheid" van de site te bewaren. Dat heeft het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag laten weten. De oproep geldt dus ook voor België, aangezien zes landgenoten het leven lieten bij de crash.

 • Crash passagiersvliegtuig - Trein met lichamen uit Donetsk vertrokken

  De trein met de stoffelijke overschotten van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 is vanochtend vertrokken uit de Oekraïense stad Donetsk. Dat meldden journalisten ter plaatse. De koelwagens met daarin de lichamen van 282 mensen en lichaamsdelen van 16 anderen rijden in de richting van Charkov, op een kleine 300 kilometer ten noordwesten van Donetsk. Het is niet duidelijk wanneer de trein er zal aankomen.

 • Een doorzeefd wrakstuk van de in Oekraïne neergestorte Boeing wijst volgens een bericht van de New York Times erop dat het toestel door een raket was getroffen. Sporen van shrapnel zijn een aanwijzing dat het vliegtuig vernield werd door een raket met hoge snelheid, zo oordelen deskundigen van defensie-analysebureau IHS Jane's op basis van fotomateriaal in het bericht.

 • Overlijden eigenaar gezonken veerboot in Zuid-Korea bevestigd

  De Zuid-Koreaanse politie heeft het overlijden bevestigd van de voortvluchtige eigenaar van de veerboot die in april dit jaar is gezonken. Daarbij kwamen toen ongeveer 300 mensen om het leven. Het lichaam van zakenman Yoo Byung Eun was al aangetroffen in juni in een veld in Suncheon, op 415 kilometer ten zuiden van Seoel, zo meldde het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap op gezag van de politie.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met snoep(©Kunst met snoep)

   Kunstenaar Jason Mecier uit San Francisco maakte voor zijn nieuwe tentoonstelling 'Candylebrity' in Los Angeles portretten van de allergrootste sterren. Maar in plaats van verf en een borstel gebruikte hij snoepgoed en een lijmpistool.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.