28/2/2010 01:08 | Door Belga, www.belga.be

Stormweer eist in Frankrijk voorlopig vijf doden en in Spanje drie doden

De zware storm dit weekend in Spanje, Portugal en Frankrijk heeft volgens officiële bronnen al minstens vijf doden geëist in Frankrijk. In Spanje kwamen ten minste drie mensen om. De storm Xynthia zou een van de krachtigste zijn die Frankrijk sinds 1999 over zich heen kreeg.


France Info spreekt zelfs over minstens negen doden in Frankrijk. Een 88-jarige vrouw werd verdronken teruggevonden in haar huis op het eiland Oléron. Drie andere mensen kwamen om in Vendée, twee in La-Faute-sur-Mer en een persoon in l'Aiguillon-sur-Mer. Die twee gemeenten in West-Frankrijk zijn het meest getroffen door de storm. In Luchon kwam ook een man om. Een miljoen gezinnen zou zonder elektriciteit zitten in het westen en in het centrum van Frankrijk. De hulpdiensten, die al een dertigtal lichtgewonden bijstonden en zo'n zeventig mensen evacueerden in Vendée, verwachten nog meer slachtoffers te vinden. Zondagochtend kondigde Air France bovendien aan zeventig vluchten te schrappen op de luchthaven Roissy in Parijs. Zo'n 1.200 vrachtwagens van meer dan 7,5 ton staan overigens geblokkeerd op verschillende wegen omdat de grens met Spanje afgesloten werd door de storm. De Franse spoorwegen schaften een tiental treinen af tussen Parijs en Zuidwest-Frankrijk en Spanje. Tegen de middag heeft de storm het centrum van Frankrijk bereikt en in Parijs worden er windstoten van meer dan 100 kilometer per uur geregistreerd. In Spanje stierf een 82-jarige vrouw onder een ineengestorte muur en kwamen twee mannen van 51 jaar en 41 jaar om in een auto toen een boom omwaaide. (AVB)

Skype
3Opmerking
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

 • Hamas wil Palestijnen aansluiten bij Internationaal Strafhof

  De Palestijnse islamitische beweging Hamas heeft het voorstel van de Palestijnse leider Mahmoed Abbas ondertekend om lidmaatschap bij het Internationaal Strafhof (ICC) aan te vragen. Dat maakte de nummer twee van het politieke kantoor van Hamas, Moussa Abou Marzouq, bekend op Facebook. Voor dat Strafhof zouden de Palestijnen Israël kunnen vervolgen.

 • Twee mannen aangeklaagd voor containerincident in Groot-Brittannië

  In Groot-Brittannië zijn twee mannen aangeklaagd na de ontdekking van 35 clandestiene Afghanen in een container aan de dokken van het Britse Essex. Dat maakte de Britse politie zaterdag bekend. De aanklacht luidt samenzwering om illegale binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk mogelijk te maken. De container zat op een vrachtschip dat van Zeebrugge naar Engeland voer. Een van de Afghanen was overleden.

 • Lichamen piloten Italiaanse gevechtstoestellen teruggevonden na botsing

  In de centraal-Italiaanse regio Marche zijn de lichamen van de vier piloten van de Italiaanse gevechtsvliegtuigen gevonden die dinsdag met elkaar in botsing kwamen en neerstortten. Dat maakte de Italiaanse luchtmacht zaterdag bekend.

 • "Eerste vrachtwagens hulpkonvooi opnieuw in Rusland"

  De eerste vrachtwagens van het Russische humanitaire konvooi zijn zaterdag opnieuw op Russisch grondgebied aangekomen, zo berichtten de Russische persagentschappen.

 • Galileo-satellieten niet in voorziene baan om de Aarde

  Twee Galileo-satellieten die vrijdag door een Sojoez-raket vanuit Frans-Guyana zijn gelanceerd, hebben de voorziene baan om de Aarde niet bereikt. Dat maakte het Europese lanceerbedrijf Arianespace zaterdag bekend.

 • Nicolas Maduro, de president van Venezuela, heeft de Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu een "moderne Herodes" genoemd. Dat was een koning van het vroegere Judea die de moord op jongetjes in Bethlehem zou bevolen hebben. Maduro stelde voor Palestijnse kinderen die door het conflict in de Gazastrook wezen zijn geworden, verzorging aan te bieden en op te vangen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.