05/3/2010 07:50 | Door Belga, www.belga.be

Negen op tien zuigflessen zijn gevaarlijk

Negen op tien zuigflessen bevatten bisphenol A (BPA), een molecule die aan de basis zou liggen van veel kankers, maar ook van gevallen van steriliteit of obesitas. Senator Philippe Mahoux stelt voor om ze te verbieden, zo berichten de kranten van de groep Vers l'Avenir vrijdag.


Bisphenol A is een industrieel chemisch product dat gebruikt wordt als additief bij de fabricatie van kunststoffen. Het maakt dat materiaal harder en doorzichtiger. Bisphenol A wordt onder meer gebruikt in conservenblikken, bepaalde plastics voor voeding en het merendeel van de zuigflessen. Bisphenol A zou bovendien ook het endocrien systeem bij de mens verstoren. Bij laboratoriumdieren zorgde het voor gedrags- en voortplantingsproblemen. (NAJ)

Skype
17Opmerking
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

 • In de Noord-Iraakse stad Mosoel, dat door de terreurgroep Islamitische Staat (IS) wordt bezet, groeit het verzet tegen de extremisten. Een nieuwe groep met de naam "Brigade van de Revolutionairen van Mosoel" doodde en verwondde bij gevechten tientallen strijders van de terreurgroep. Dat maakte de Iraakse nieuwssite al-Sumeria vrijdag bekend. Over slachtoffers aan de kant van de verzetsgroep werd niets gezegd.

 • Gevangenenruil tussen Oekraïens leger en separatisten in Oost-Oekraïne

  Het Oekraïens leger en de pro-Russische separatisten zijn het tijdens crisisgesprekken in Minsk eens geworden over de wederzijdse ruil van 20 gevangenen. "De mannen worden binnenkort vrijgelaten", zei de Oekraïense ex-president Leonid Koetsjma, die aan de onderhandelingen in de Wit-Russische hoofdstad als bemiddelaar deelnam, vandaag in Kiev. De opstandelingen waarborgen ook internationale onderzoekers een veilige toegang tot de rampplek van het Maleisische vliegtuig. De contactgroep vergaderde gisteren in Minsk en zal de gesprekken ten laatste volgende week voortzetten.

 • Bij Israëlisch artilleriegeschut in de buurt van Rafah, in het zuiden van Gaza, zijn vandaag minstens 27 Palestijnen omgekomen. Dat melden lokale hulpverleners. Volgens correspondenten van het Franse persagentschap AFP duren de aanvallen nog steeds voort waardoor de hulpdiensten niet tot bij de slachtoffers geraken.

 • Grondwettelijk Hof van Oeganda annuleert controversiële antiholebiwet

  Het Grondwettelijk Hof van Oeganda heeft vandaag de omstreden antiholebiwet geschrapt die het land in februari had ingevoerd. Volgens het hof moet de wet ongedaan worden gemaakt omdat bij de stemming in het parlement niet het vereiste quotum werd bereikt.

 • Voorbije maand meer dan 1.600 doden geteld in Irak

  In de maand juli zijn in heel Irak meer dan 1.600 personen gesneuveld, het merendeel burgers. Dat blijkt vrijdag uit officiële cijfers van de ministeries van Binnenlandse Zaken, Defensie en Gezondheid. Het gaat om 1.401 burgers, 185 soldaten en 83 politieagenten. Bij het geweld raakten ook 2.104 mensen gewond, onder wie 246 soldaten en 153 politieagenten. Eerder was de maand juni met meer dan 2.000 omgekomen personen nog een van de dodelijkste maanden sinds 2007.

 • Al minstens 31 badgasten verdronken tijdens ruwe zee in Karachi

  In Pakistan hebben hulpverleners in de nacht van donderdag op vrijdag nog tien lichamen aangetroffen van badgasten die omkwamen tijdens het baden in de ruwe zee voor de zuidkust van het land. In totaal kwamen daarmee al 31 badgasten om. Dat hebben plaatselijke verantwoordelijken laten weten.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.