05/3/2010 07:50 | Door Belga, www.belga.be

Negen op tien zuigflessen zijn gevaarlijk

Negen op tien zuigflessen bevatten bisphenol A (BPA), een molecule die aan de basis zou liggen van veel kankers, maar ook van gevallen van steriliteit of obesitas. Senator Philippe Mahoux stelt voor om ze te verbieden, zo berichten de kranten van de groep Vers l'Avenir vrijdag.


Bisphenol A is een industrieel chemisch product dat gebruikt wordt als additief bij de fabricatie van kunststoffen. Het maakt dat materiaal harder en doorzichtiger. Bisphenol A wordt onder meer gebruikt in conservenblikken, bepaalde plastics voor voeding en het merendeel van de zuigflessen. Bisphenol A zou bovendien ook het endocrien systeem bij de mens verstoren. Bij laboratoriumdieren zorgde het voor gedrags- en voortplantingsproblemen. (NAJ)

Skype
17Opmerking
Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

 • Sabotageplan rebellen rampplek MH17 onderschept

  De Britse inlichtingendiensten hebben bewijs verzameld dat pro-Russische rebellen een plan hebben opgesteld om de rampplek van de Malaysia Airlines-vlucht MH17 te saboteren. Er zijn volgens Britse media bewijzen dat er wrakstukken van andere vliegtuigen op de plaats van de ramp zijn neergelegd. Ook zouden rebellen hebben gesproken over het verwijderen van lichamen van de plek van vliegramp.

 • Vermoedelijk nog 16 lichamen onder puin van Boeing

  Op de plaats waar het Maleisische passagiersvliegtuig is neergestort, liggen volgens separatisten in Oost-Oekraïne nog zestien lijken. Daarmee spraken ze vandaag berichten tegen van de Oekraïense regering, die zei dat alle 298 slachtoffers van de ramp van vorige donderdag met de Boeing geborgen waren.

 • Pro-Russische rebellen hebben twee Oekraïense straaljagers neergeschoten. Dat heeft een woordvoerder van de zogenaamde antiterroristische operatie in het oosten van het land gemeld.

 • "Enkele stappen" gezet voor staakt-het-vuren in Gazastrook

  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken is van mening dat "enkele stappen" gezet zijn in de richting van een staakt-het-vuren in de Gazastrook, tussen Israël en de islamistische Hamas.

 • Nederlandse onderzoekers beginnen werkzaamheden in Oost-Oekraïne

  De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is formeel begonnen aan het onderzoek naar de crash van het toestel van Malaysia Airlines in Oekraïne. Dat heeft voorzitter Tjibbe Joustra vandaag tegen het ANP gezegd. De onderzoekers kunnen echter nog niet naar de plek waar het vliegtuig neerstortte. Dat kan pas als hun veiligheid kan worden gegarandeerd.

 • Heel Nederland rouwt

  Sobere radioshows, vlaggen die halfstok hangen en stilte op het spoor en de vliegvelden: de dag van nationale rouw in Nederland wordt vandaag goed opgevolgd.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met snoep(©Kunst met snoep)

   Kunstenaar Jason Mecier uit San Francisco maakte voor zijn nieuwe tentoonstelling 'Candylebrity' in Los Angeles portretten van de allergrootste sterren. Maar in plaats van verf en een borstel gebruikte hij snoepgoed en een lijmpistool.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.