14/6/2012 06:30 | Door KAV, www.belga.be

Asteroïde zoeft ons morgen dicht voorbij

Een asteroïde van een halve kilometer groot zoeft in de nacht van donderdag op vrijdag langs de Aarde op 14 keer de afstand Aarde-Maan, zo heeft het CBS News gemeld.


Asteroïde zoeft ons morgen dicht voorbij

Het gaat om de steenklomp 2012LZ1, die ons om 02.00 uur binnen een afstand van 5,4 miljoen km zal voorbijscheren. Onze planeet is niet in gevaar, aldus CBS. De afstand is niettemin dicht genoeg om een telescoop op de Canarische eilanden op het hemellichaam te richten. Geïnteresseerden kunnen het spektakel dan, vanaf 02.00 uur, live volgen op de website www.slooh.com

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • "Oorlog is niet onze keuze"

  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft bij haar bezoek in Kiev een "tweezijdige wapenstilstand" gevraagd om het conflict in het oosten van Oekraïne op te lossen. De Oekraïense president Petro Porosjenko beklemtoonde ook aan zijn vredesplan vast te houden. "Oorlog is niet onze keuze, maar wordt ons van buitenaf opgelegd."

 • Zes tot negen maanden nodig om ebola-verspreiding halt toe te roepen

  De ebola-epidemie verspreidt zich nu in zo'n snel tempo dat zes tot negen maanden nodig zijn om haar een halt toe te roepen. Zo waarschuwde een verantwoordelijke van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Liberia, het door de epidemie zwaarst getroffen land.

 • Hamas wil Palestijnen aansluiten bij Internationaal Strafhof

  De Palestijnse islamitische beweging Hamas heeft het voorstel van de Palestijnse leider Mahmoed Abbas ondertekend om lidmaatschap bij het Internationaal Strafhof (ICC) aan te vragen. Dat maakte de nummer twee van het politieke kantoor van Hamas, Moussa Abou Marzouq, bekend op Facebook. Voor dat Strafhof zouden de Palestijnen Israël kunnen vervolgen.

 • Twee mannen aangeklaagd voor containerincident in Groot-Brittannië

  In Groot-Brittannië zijn twee mannen aangeklaagd na de ontdekking van 35 clandestiene Afghanen in een container aan de dokken van het Britse Essex. Dat maakte de Britse politie zaterdag bekend. De aanklacht luidt samenzwering om illegale binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk mogelijk te maken. De container zat op een vrachtschip dat van Zeebrugge naar Engeland voer. Een van de Afghanen was overleden.

 • Lichamen piloten Italiaanse gevechtstoestellen teruggevonden na botsing

  In de centraal-Italiaanse regio Marche zijn de lichamen van de vier piloten van de Italiaanse gevechtsvliegtuigen gevonden die dinsdag met elkaar in botsing kwamen en neerstortten. Dat maakte de Italiaanse luchtmacht zaterdag bekend.

 • "Eerste vrachtwagens hulpkonvooi opnieuw in Rusland"

  De eerste vrachtwagens van het Russische humanitaire konvooi zijn zaterdag opnieuw op Russisch grondgebied aangekomen, zo berichtten de Russische persagentschappen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.