14/9/2012 03:24 | Door DLA, www.belga.be

Benghazi: Luchthaven weer operationeel

Het luchtverkeer van en naar de luchthaven van Benghazi is hervat. Dat zegt een bron in de luchthaven. De luchthaven, in het oosten van Libië, lag stil sinds gisterenavond.


"De burgerluchtvaartdienst liet de luchthaven heropenen nadat weer voldaan was aan alle veiligheidsvoorwaarden", zei de bron, die zijn identiteit niet wou prijsgeven. Volgens eerdere berichten werd de luchthaven gesloten omdat er een dreiging was van draagbare grond-luchtraketten. In Benghazi kwamen dinsdagavond vier mensen om het leven nadat een woedende menigte het consulaat van de VS had aangevallen. De manifestanten zijn woedend over een film uit de VS die de profeet Mohammed in een slecht daglicht stelt.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Acht leden van hetzelfde gezin zijn in de afgelopen nacht omgekomen tijdens een luchtaanval op hun huis in Deir al-Balah, een stad op de Gazastrook. Dat meldt het persbureau Maan.

 • Rustigere nacht in Ferguson met aantal arrestaties

  In de afgelopen nacht zijn opnieuw honderden betogers samengekomen in de Amerikaanse stad Ferguson om te protesteren tegen de in hun ogen onrechtvaardige dood van Michael Brown, een 18-jarige zwarte, eerder deze maand. Anders dan de voorbije nachten bleef het zo goed als de hele nacht relatief rustig. Enkel vanochtend vroeg ging de politie opnieuw over tot een aantal arrestaties.

 • Dodentol na aardverschuivingen nabij Hiroshima loopt op tot 27

  De aardverschuivingen en overstromingen in en rond de Japanse stad Hiroshima hebben al aan zeker 27 mensen het leven gekost. Tien anderen zijn nog vermist. Dat meldt de politie. Meer dan 600 militairen zijn naar de regio gestuurd, en premier Shinzo Abe heeft onmiddellijke reddingsoperaties bevolen.

 • Vrouw en dochter militaire leider Hamas bij luchtaanval gedood

  Bij een Israëlische luchtaanval in de Gazastrook zijn de echtgenote en dochter van Mohammed Deif, leider van de militaire vleugel van Hamas, gedood. Mussa Abu Marsuk, delegatieleider van de radicaal-islamistische organisatie bij de onderhandelingen over een wapenstand in Caïro, bevestigde hun dood. De identiteit van een derde dode is nog onduidelijk, aldus Israëlische media. Een Israëlische minister heeft vandaag al gezegd dat Deif, als leider van de al-Qassambridages, een "legitiem doelwit is om te vermoorden".

 • Zoektocht naar MH370 begint opnieuw over "ongeveer een maand"

  De onderzeese zoektocht naar het wrak van vlucht MH370 van Malaysia Airlines hervat over "ongeveer een maand". Dat heeft de Australische premier, Tony Abbott, aangekondigd. Het vliegtuig verdween in maart, op weg van Kuala Lumpur naar Peking, met aan boord 239 mensen. "We gaan nu de waarschijnlijke zone van de impact op en neer verkennen. Het gaat om een gebied van goed 60.000 vierkante kilometer zeebodem langs de westkust van Australië", zei Abbott aan de publieke omroep ABC.

 • Japanse 111-jarige is nu oudste man ter wereld

  Een 111-jarige Japanner is vandaag door Guinness World Records erkend als de oudste op aarde levende man. Sakari Momoi, een vroegere leraar landbouwchemie, werd 's werelds oudste man na het overlijden in juni van een Amerikaan van dezelfde leeftijd. "Ik zou graag nog twee jaar blijven leven", zei Momoi tijdens een ceremonie in het ziekenhuis in Tokio waar hij verzorgd wordt.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Hasseltse verovert Instagram met morsfoto's (©Hasseltse verovert Instagram met morsfoto's )

  De Hasseltse Manon Whetly gooit objecten en vloeistoffen in de lucht en neemt er dan kunstige foto's van. Die publiceert ze sinds enkele jaren op haar Instagram account.Vandaag rekent ze op bijna 30.000 volgers en verzamelt ze met iedere foto duizenden likes.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.