14/9/2012 03:24 | Door DLA, www.belga.be

Benghazi: Luchthaven weer operationeel

Het luchtverkeer van en naar de luchthaven van Benghazi is hervat. Dat zegt een bron in de luchthaven. De luchthaven, in het oosten van Libië, lag stil sinds gisterenavond.


"De burgerluchtvaartdienst liet de luchthaven heropenen nadat weer voldaan was aan alle veiligheidsvoorwaarden", zei de bron, die zijn identiteit niet wou prijsgeven. Volgens eerdere berichten werd de luchthaven gesloten omdat er een dreiging was van draagbare grond-luchtraketten. In Benghazi kwamen dinsdagavond vier mensen om het leven nadat een woedende menigte het consulaat van de VS had aangevallen. De manifestanten zijn woedend over een film uit de VS die de profeet Mohammed in een slecht daglicht stelt.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • In Frankrijk onderschept diplomatiek voertuig van Vaticaan vervoerde cocaïne en cannabis

  Nabij het Franse Chambéry is zondag een diplomatiek voertuig van het Vaticaan onderschept dat drugs vervoerde, zo is vandaag uit gerechtelijke bron vernomen.

 • Franse politie valt binnen in gekende gokclub in Parijs

  In de Aviation Club (ACF) aan de Champs-Elysées in Parijs, één van de belangrijkste gokclubs van Frankrijk, zijn er vandaag huiszoekingen en is een tiental mensen in voorlopige hechtenis genomen, zo is uit politiebron vernomen.

 • Minder honger in de wereld dan 20 jaar geleden

  In de periode 2012 tot 2014 leden over de hele wereld meer dan tweehonderd miljoen mensen minder honger dan zowat twintig jaar geleden, zo hebben drie diensten van de Verenigde Naties vandaag in een gezamenlijk rapport bekendgemaakt.

 • Bij de aanrijdingen op de A58 tussen de Nederlandse steden Goes en Middelburg vanochtend zijn twee mensen omgekomen. Dat laat de Veiligheidsregio Zeeland weten. Eerder had de politie laten weten dat "een fors aantal gewonden" gevallen is. Bij verschillende kettingbotsingen waren ruim 150 auto's betrokken. Tientallen ambulances zijn aanwezig of onderweg. De ongevallen zijn te wijten aan dichte mist.

 • Op de A58, de snelweg die Eindhoven met Vlissingen verbindt, is na meerdere kettingbotsingen tussen Goes en Middelburg een ravage ontstaan. Er is volgens de politie een fors aantal gewonden. In totaal zijn er ruim 150 auto's betrokken bij de aanrijdingen. Tientallen ambulances zijn aanwezig of onderweg, aldus de politie. De ongevallen zijn te wijten aan dichte mist.

 • In de Afghaanse hoofdstad Kaboel is vandaag een zelfmoordaanslag gepleegd op een konvooi met buitenlandse troepen. De Navo laat in een verklaring weten dat vier Navo-soldaten om het leven kwamen en vijf anderen gewond geraakt zijn. Politiewoordvoerder Hashmat Stanekzai zegt dat ook 13 burgers gewond geraakt zijn. De aanslag vond een paar honderd meter van de Amerikaanse ambassade plaats. Twee militaire voertuigen en nog eens 17 andere voertuigen raakten daarbij beschadigd. Boven de stad was een grote rookpluim te zien.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.