23/7/2012 07:20 | Door LRT, www.belga.be

Bioscoop-killer voor de rechter verschenen

De vermoedelijke dader van de schietpartij in Aurora is maandag voor het eerst voor de rechter verschenen. Een rechter in Centennial confronteerde de 24-jarige James Holmes voor het eerst publiekelijk met de grond tot zijn voorlopige hechtenis. Holmes zou afgelopen vrijdag tijdens een schietpartij tijdens een première van de nieuwe Batman-film 12 mensen hebben gedood en 58 anderen verwond. De officiële aanklacht zal volgende maandag aangevoerd worden. Volgens de media zou de bevoegde openbare aanklaagster wegens de impact van de daad de doodstraf willen vorderen.


Bioscoop-killer voor de rechter verschenen

Televisiebeelden toonden een jongeman met oranjerood gekleurde haren, die tijdens de hoorzitting blijkbaar moeite heeft om zijn ogen open te houden. De man droeg donkerrode gevangeniskledij. Holmes weigerde elke uitspraak en liet zijn pro deo-advocaat voor hem spreken. De rechter besliste dat hij in voorlopige hechtenis moet blijven. In de Amerikaanse staat Colorado is de doodstraf nog van kracht.

Skype
5Opmerking
24 jul 2012 09:38
avatar
Wat voor nut heeft het nu om hem dood te doen? Geen.
Laat hem leven, de prison is vele erger dan de dood, alleen jammer dat mensen zo weinig beseffen dat het slechts het leed is dat mensen schade toebrengt en niet de dood.

De doodstraf is een kortzichtige straf. En het is dan ook bewezen dat de criminaliteit niet daalt door de doodstraf in te voeren. Dat heeft zeker geen invloed + het zou niet de eerste zijn dat
onschuldig de spuit krijgt of de stoel.
DAT is een reden genoeg om zulke dingen af te schaffen. 

Want krisje327 ge hebt gemakkelijk praten, maar denk is aan de onschuldige leven die door dat systeem zijn kwijt gegaan?

24 jul 2012 08:55
avatar

wat ze daar mee moeten doen as de doodstraf nog bestaad daar wel

 

ook enkele kogels geven maar dan waar niet meteen dodelijk is en dan goed laten afzien tot hij de dodelijke spuit krijgt hij zal dan wel voelen wat het is

 

sorry heb daar geen andere woorden voor

26 jul 2012 13:40
avatar

gebruiken als orgaandonor om  goede mensen te redden die verongelukt zijn enz..

of diegenen die beroepsziekten kregen

 

 

lijkt me een nobele einde voor dat gespuis

24 jul 2012 15:16
avatar

Krisje

 

Het is aan jou spelling te zien dat je jou middelbaar niet hebt afgewerkt!!

Neem jou je denkwijze dan ook niet kwalijk!!

Niemand mag beslissen over een ander zijn leven (enkel god)!!

De gevangenis is inderdaad een veel ergere straf want sterven gaan we vroeg of laat allemaal doen, schuldig of onschuldig. Het is ons beloofd!!

Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

 • Jordanië heeft vandaag bevestigd dat het deelneemt aan de luchtaanvallen van de coalitie tegen de terreurgroep Islamitische Staat (IS) in Syrië. De VS hadden eerder aangekondigd luchtaanvallen uit te voeren op IS, samen met "Arabische partners". Volgens de Amerikaanse pers nemen verder ook nog Bahrein, Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten deel.

 • Oeigoerse regeringscriticus krijgt levenslange celstraf in China

  De Oeigoerse regeringscriticus en professor economie in Peking, Ilham Tohti, is vandaag in de Chinese regio Xinjiang veroordeeld tot een levenslange celstraf wegens "separatisme". Dat maakte zijn advocaat Li Fangping bekend.

 • Israëlische soldaten hebben de vermoedelijke ontvoerders gedood van drie Israëlische jongeren bij een vuurgevecht op de Westelijke Jordaanoever. Dat kondigde de woordvoerder van het Israëlische leger (IDF), Peter Lerner, aan op twitter. De ontvoeringen waren een belangrijke gebeurtenis bij de escalatie van het recente conflict in de Gazastrook.

 • In de Chinese provincie Hunan zijn bij een ontploffing in een vuurwerkfabriek twaalf mensen om het leven gekomen en 33 anderen gewond geraakt. Dat meldt het Chinese persagentschap Xinhua dinsdag. Het ongeval deed zich maandagnamiddag voor in de Nanyang Export vuurwerkfabriek in het dorp Baofeng, niet ver van de stad Liling. Op het moment van de explosie waren 47 arbeiders in de fabriek aanwezig.

 • De Verenigde Staten hebben voor het eerst, samen met verschillende partners, luchtaanvallen uitgevoerd tegen stellingen van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in Syrië. Dat heeft het Pentagon zelf gemeld. Volgens woordvoerder John Kirby werden bij de bombardementen onder andere straaljagers en bommenwerpers ingezet.

 • Palestijnse president wil kalender voorstellen voor herneming vredesgesprekken

  De Palestijnse president Mahmoud Abbas gaat voor de Verenigde Naties een nieuwe kalender voorstellen voor de herneming van de vredesgesprekken met Israël, die inmiddels al vijf maanden stil liggen. Dat heeft hij maandag gezegd.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Guinness World Records 2015(©Guinness World Records 2015)

  Het Guinness Book of World Records 2015 zal vanaf 11 september in de schappen liggen, maar wij mogen alvast een aantal nieuwe binnenbomers uit deze jaarlijkse bestseller verklappen.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.