23/6/2012 11:57 | Door VIM, www.belga.be

Canadees zonder benen bereikt top Kilimanjaro

Een Canadese man van 31 jaar van wie de benen geamputeerd moesten worden toen hij 5 was, is erin geslaagd de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika met zijn bijna 6.000 meter in het noordoosten van Tanzania, te beklimmen. De man bereikte de top na acht dagen wroeten met zijn armen.


Canadees zonder benen bereikt top Kilimanjaro

Spencer West uit Toronto legde 80 procent van de afstand af met zijn armen. De rest van de tocht deed hij in een rolstoel. De dertiger verloor zijn beide benen toen hij vijf jaar oud was door een genetische misvorming aan het heiligbeen, die de onderste ledematen verlamt. "Fysiek gezien was het echt een uitdaging, omdat ik bijna de hele tijd met mijn handen geklommen heb, wat een enorme druk op mijn schouders en armen gaf. Fysiek en mentaal was het de grootste uitdaging uit mijn leven", verklaarde de man per telefoon vanuit de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Spencer legde de tocht samen met zijn twee beste vrienden, David Johnson en Alex Meers, af. Met hun expeditie zamelden de drie mannen meer dan 500.000 Canadese dollar (bijna 390.000 euro) in voor "Free The Children", een organisatie die zorgt voor drinkbaar water voor honderden mensen in Kenia, dat vorig jaar de zwaarste droogte in zestig jaar kende.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Bij een grootschalige antiterreuroperatie in Australië zijn donderdag in totaal vijftien mensen opgepakt. Minstens één persoon werd aangeklaagd en verschijnt later op de dag voor de rechter. Het gaat om de grootste antiterreuractie ooit in Australië. Meer dan 800 politieagenten namen deel aan de actie die gepaard ging met huiszoekingen in Sydney en Brisbane. Vermoed wordt dat minstens een aantal verdachten banden hebben met de terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

 • Referendum Schotland - Obama uit op Twitter de hoop dat Verenigd Koninkrijk "sterk en verenigd" blijft

  De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag, aan de vooravond van het referendum over de Schotse onafhankelijkheid, in een tweet de hoop geuit dat het Verenigd Koninkrijk "sterk en verenigd" blijft.

 • In Australië is momenteel een grootschalige antiterreuractie aan de gang. Volgens televisiezender ABC gaat het mogelijk om de grootste antiterreuroperatie ooit in het land. In Brisbane en Sydney viel de politie donderdagochtend plaatselijke tijd op tal van plaatsen binnen. De actie is gericht tegen verdachten die vermoedelijk banden hebben met de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Volgens het Australische persagentschap AAP werden in Sydney verschillende mensen opgepakt.

 • Dreiging IS - Huis van Afgevaardigden keurt plan Obama goed dat hulp belooft aan Syrische rebellen

  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag het plan van president Barack Obama goedgekeurd om de gematigde Syrische rebellen ter hulp te snellen. Het voorstel moet wel nog worden goedgekeurd door de senaat, al zou dat geen problemen moeten opleveren. Het plan kadert in de strategie van Obama tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

 • Obama: geen grondtroepen naar Irak

  De Amerikaanse president Barack Obama heeft alle speculaties weerlegd en stuurt geen grondtroepen naar Irak. "Als de opperbevelhebber van de strijdkrachten zal ik jullie en de rest van onze strijdkrachten niet verplichten tot een nieuwe oorlog op het terrein in Irak." Dat zei Obama vandaag tijdens een bezoek aan de troepen van het centraal commando in Tampa (Florida), dat onder meer bevoegd is voor Irak en Syrië. Tegelijkertijd waarschuwde hij de terreurmilitie Islamitische Staat (IS) voor de lange arm van het Amerikaans leger. "Onze reikwijdte is groot, uiteindelijk zullen we jullie vinden".

 • Hoge Saoedi-Arabische schriftgeleerden hebben in een fatwa (juridisch advies) de strijd tegen de terreurmilitie Islamitische Staat (IS) goedgekeurd. Terrorisme is een "afschuwelijke misdaad" en het tegendeel van wat de islam belichaamt. Dat verklaarden de schriftgeleerden van de Hoge Raad volgens het Saoedi-Arabische persagentschap Spa vandaag in hun besluit. De Raad gaf ook haar zegen aan de plannen van de Saoedische regering om de Verenigde Staten in de strijd tegen de IS-milities te steunen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.