15/6/2012 10:09 | Door MUA, www.belga.be

China stuurt vrouw de ruimte in

Er werd al duchtig over gespeculeerd maar nu is het ook officieel: voor het eerst in zijn geschiedenis stuurt China een vrouw de ruimte in. Dat heeft het Chinese persagentschap Nieuw China vrijdag bekendgemaakt.


China stuurt vrouw de ruimte in

Liu Yang vertrekt zaterdag met twee mannelijke collega's voor tien tot twaalf dagen de ruimte in met de Shenzhou-9. De Shenzhou-9 moet zich vastklinken aan het embryonale Chinese ruimtestation Tiangong-1 dat sinds september 2011 rondom de Aarde wentelt. In november meerde de onbemande Shenzhou-8 succesvol aan. De astronaute en haar twee mannelijke collega's zullen in de Tiangong-1 leven en experimenten uitvoeren.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Crash passagiersvliegtuig - Trein met lichamen uit Donetsk vertrokken

  De trein met de stoffelijke overschotten van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 is vanochtend vertrokken uit de Oekraïense stad Donetsk. Dat meldden journalisten ter plaatse. De koelwagens met daarin de lichamen van 282 mensen en lichaamsdelen van 16 anderen rijden in de richting van Charkov, op een kleine 300 kilometer ten noordwesten van Donetsk. Het is niet duidelijk wanneer de trein er zal aankomen.

 • Een doorzeefd wrakstuk van de in Oekraïne neergestorte Boeing wijst volgens een bericht van de New York Times erop dat het toestel door een raket was getroffen. Sporen van shrapnel zijn een aanwijzing dat het vliegtuig vernield werd door een raket met hoge snelheid, zo oordelen deskundigen van defensie-analysebureau IHS Jane's op basis van fotomateriaal in het bericht.

 • Overlijden eigenaar gezonken veerboot in Zuid-Korea bevestigd

  De Zuid-Koreaanse politie heeft het overlijden bevestigd van de voortvluchtige eigenaar van de veerboot die in april dit jaar is gezonken. Daarbij kwamen toen ongeveer 300 mensen om het leven. Het lichaam van zakenman Yoo Byung Eun was al aangetroffen in juni in een veld in Suncheon, op 415 kilometer ten zuiden van Seoel, zo meldde het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap op gezag van de politie.

 • Sinds het begin van het Israëlische offensief in de Gazastrook zijn al meer dan 100.000 Palestijnen op de vlucht geslagen voor het geweld. Dat hebben de Verenigde Naties maandag gezegd.

 • De VN-Veiligheidsraad heeft maandag ingestemd met een resolutie die het neerhalen van het toestel in Oekraïne veroordeelt . De resolutie moet er verder voor zorgen dat het onderzoek naar de toedracht van de ramp onbelemmerd kan beginnen en dat de doden snel kunnen worden gerepatrieerd. De resolutie werd unaniem aangenomen.

 • Gaza - "Geweld in Gazastrook moet onmiddellijk stoppen"

  Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon heeft maandag opgeroepen om de vijandelijkheden tussen Israël en Hamas onmiddellijk stop te zetten. Hij deed de oproep tijdens een persconferentie in de Egyptische hoofdstad Caïro, waar hij aangekomen is in een poging om een staakt-het-vuren te bewerkstelligen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met snoep(©Kunst met snoep)

   Kunstenaar Jason Mecier uit San Francisco maakte voor zijn nieuwe tentoonstelling 'Candylebrity' in Los Angeles portretten van de allergrootste sterren. Maar in plaats van verf en een borstel gebruikte hij snoepgoed en een lijmpistool.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.