30/6/2012 09:31 | Door KAV, www.belga.be

Doden na hitteonweders in VS

Bij hevige hitteonweders over het centrum en het oosten van de Verenigde Staten zijn volgens de eerste, onofficiële berichten tot tien mensen om het leven gekomen. Miljoenen Amerikanen zitten bovendien zonder stroom. Bij temperaturen rond de 40 graden moeten de mensen het stellen zonder airco en koelkast.


Alleen al in de regio Washington werden zo'n anderhalf miljoen huishoudens getroffen. Bewoners spraken over een van de hevigste onweders in jaren. In Virginia kwamen volgens de nieuwszender CNN minstens zes mensen om het leven, allemaal nadat ze onder een omvallende boom waren terechtgekomen. Volgens de Washington Post vielen in Virginia ook drie hittedoden.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Migranten bestormen opnieuw omheining van Spaanse enclave Melilla

  Tientallen migranten uit Zwart-Afrika hebben vandaag geprobeerd over de barrière te geraken die de Spaanse enclave Melilla van Marokko scheidt, en velen van hen zijn tot op het Spaanse grondgebied geraakt, zo is uit regeringsbron vernomen.

 • Het vijfjarige kind dat met een hersentumor was opgenomen in een ziekenhuis in Southampton en door zijn ouders was meegenomen naar Frankrijk bevindt zich mogelijk in Spanje. Dat heeft de Britse politie zaterdag laten weten. We beschikken over "informatie die suggereert" dat de familie King zich in de regio van Marbella bevindt. "Het is van levensbelang dat Ashya teruggevonden wordt. We weten nog altijd niet of de Kings extra batterijen hebben voor het toestel dat Ashya voedt, en of ze weten hoe dat toestel precies werkt", aldus adjunct-commissaris Chris Shead.

 • Gevechten tussen Syrische rebellen en VN-soldaten op Golanhoogte

  Op de Golanhoogte zijn gevechten uitgebroken tussen Syrische rebellen en Filipijnse VN-soldaten die omsingeld zijn. De blauwhelmen werden aangevallen, zo heeft een woordvoerder van het Filipijnse leger aan de televisiezender ANC gezegd.

 • Mijnwerkers vast in Nicaragua: 20 mijnwerkers gered

  Twintig mijnwerkers die sinds donderdag op 800 meter diepte vastzaten in een goudmijn in het noorden van Nicaragua, zijn vrijdagnacht gered, zo heeft Rosario Murillo, regeringswoordvoerster en first lady van Nicaragua, gemeld. Vijf mijnwerkers worden nog vermist. De reddingswerkers zijn op zoek naar hen.

 • Er is een grote,wereldwijde coalitie nodig om de jihadisten van de Islamitische Staat (IS) te bestrijden. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry roept op tot "een gezamenlijke reactie geleid door de Verenigde Staten en de grootst mogelijke coalitie van landen". Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, een week voor de Navotop van 4 en 5 september in Wales, in een opiniestuk voor The New York Times geschreven.

 • Filmfestival Venetië - Documentairemaker Frederick Wiseman gelauwerd voor zijn carrière

  De Amerikaanse documentairemaker Frederick Wiseman (84) heeft vrijdag op het Filmfestival van Venetië een Gouden Leeuw gekregen voor zijn volledige carrière. Wiseman heeft een veertigtal films op zijn conto waarin hij een kritisch beeld schetst van de Amerikaanse samenleving.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Een prachtig bloementapijt in Brussel(©Een prachtig bloementapijt in Brussel)

  De Brusselse Grote Markt stond weer in volle bloei! Iedere twee jaar wordt er een oogverblindend bloementapijt van begonia's neergelegd. Klik mee voor een reeks uiterst kleurrijke foto's.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.