21/10/2012 10:51 | Door TIP, www.belga.be

Douane ontdekt 3,8 ton illegaal ivoor in Hongkong

Hongkongse douaniers hebben in twee containers, die uit Kenia en Tanzania kwamen, in totaal 3,8 ton ivoor aangetroffen. Het gaat wereldwijd om een van de grootste vangsten van illegaal ivoor ooit, zo schrijft de krant South China Morning Post zondag.


Douane ontdekt 3,8 ton illegaal ivoor in Hongkong

De lading, die op de Aziatische zwarte markt ongeveer 26,7 miljoen Hongkongse dollar (2,74 miljoen euro) zou hebben opgebracht, werd ontdekt in de containerhaven van Kwai Chung. Voordien had de politie in Dongguan, een stad in de Zuid-Chinese provincie Guangdong, al zeven vermoedelijke ivoorsmokkelaars opgepakt. Hun arrestatie was het resultaat van een twee maanden durende intensieve samenwerking tussen de douanediensten van Hongkong en het Chinese vasteland. Meer dan 600 Afrikaanse olifanten hebben het leven moeten laten voor de illegale hoeveelheid ivoor. De grootste slagtand, van de in totaal 1.209 exemplaren, had een gewicht van 40,6 kilogram. De illegale ivoorhandel is de voorbije jaren weer sterk toegenomen. Vorig jaar hebben douanediensten van over de hele wereld 4.759 slagtanden in beslag genomen, een stijging met 200 procent in vergelijking met 2010.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Onbekende actievoerders hebben vandaag een bekende wolkenkrabber beklommen en er een kleine Oekraïense vlag gehesen. De sovjetster bovenaan het gebouw werd blauw geschilderd, wat deed uitschijnen dat de ster de Oekraïense nationale kleuren had. Het gebouw maakt deel uit van de Zeven Zusters, een bekend complex van wolkenkrabbers, dat aanzien wordt als een van de belangrijkste voorbeelden van stalinistische architectuur.

 • Alain Juppé wil presidentskandidaat voor UMP in 2017 worden

  De vroegere Franse premier Alain Juppé wil de presidentskandidaat van de rechtse UMP worden bij de verkiezingen van 2017. De 69-jarige politicus kondigde vandaag online aan dat hij zal deelnemen aan de voorverkiezingen van zijn partij. In 2016 zal de beslissing vallen over wie voor de UMP, de partij van oud-presidenten Jacques Chirac en Nicolas Sarkozy, presidentskandidaat wordt.

 • Acht leden van hetzelfde gezin zijn in de afgelopen nacht omgekomen tijdens een luchtaanval op hun huis in Deir al-Balah, een stad op de Gazastrook. Dat meldt het persbureau Maan.

 • Rustigere nacht in Ferguson met aantal arrestaties

  In de afgelopen nacht zijn opnieuw honderden betogers samengekomen in de Amerikaanse stad Ferguson om te protesteren tegen de in hun ogen onrechtvaardige dood van Michael Brown, een 18-jarige zwarte, eerder deze maand. Anders dan de voorbije nachten bleef het zo goed als de hele nacht relatief rustig. Enkel vanochtend vroeg ging de politie opnieuw over tot een aantal arrestaties.

 • Dodentol na aardverschuivingen nabij Hiroshima loopt op tot 27

  De aardverschuivingen en overstromingen in en rond de Japanse stad Hiroshima hebben al aan zeker 27 mensen het leven gekost. Tien anderen zijn nog vermist. Dat meldt de politie. Meer dan 600 militairen zijn naar de regio gestuurd, en premier Shinzo Abe heeft onmiddellijke reddingsoperaties bevolen.

 • Vrouw en dochter militaire leider Hamas bij luchtaanval gedood

  Bij een Israëlische luchtaanval in de Gazastrook zijn de echtgenote en dochter van Mohammed Deif, leider van de militaire vleugel van Hamas, gedood. Mussa Abu Marsuk, delegatieleider van de radicaal-islamistische organisatie bij de onderhandelingen over een wapenstand in Caïro, bevestigde hun dood. De identiteit van een derde dode is nog onduidelijk, aldus Israëlische media. Een Israëlische minister heeft vandaag al gezegd dat Deif, als leider van de al-Qassambridages, een "legitiem doelwit is om te vermoorden".

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Hasseltse verovert Instagram met morsfoto's (©Hasseltse verovert Instagram met morsfoto's )

  De Hasseltse Manon Whetly gooit objecten en vloeistoffen in de lucht en neemt er dan kunstige foto's van. Die publiceert ze sinds enkele jaren op haar Instagram account.Vandaag rekent ze op bijna 30.000 volgers en verzamelt ze met iedere foto duizenden likes.

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.