21/10/2012 10:51 | Door TIP, www.belga.be

Douane ontdekt 3,8 ton illegaal ivoor in Hongkong

Hongkongse douaniers hebben in twee containers, die uit Kenia en Tanzania kwamen, in totaal 3,8 ton ivoor aangetroffen. Het gaat wereldwijd om een van de grootste vangsten van illegaal ivoor ooit, zo schrijft de krant South China Morning Post zondag.


Douane ontdekt 3,8 ton illegaal ivoor in Hongkong

De lading, die op de Aziatische zwarte markt ongeveer 26,7 miljoen Hongkongse dollar (2,74 miljoen euro) zou hebben opgebracht, werd ontdekt in de containerhaven van Kwai Chung. Voordien had de politie in Dongguan, een stad in de Zuid-Chinese provincie Guangdong, al zeven vermoedelijke ivoorsmokkelaars opgepakt. Hun arrestatie was het resultaat van een twee maanden durende intensieve samenwerking tussen de douanediensten van Hongkong en het Chinese vasteland. Meer dan 600 Afrikaanse olifanten hebben het leven moeten laten voor de illegale hoeveelheid ivoor. De grootste slagtand, van de in totaal 1.209 exemplaren, had een gewicht van 40,6 kilogram. De illegale ivoorhandel is de voorbije jaren weer sterk toegenomen. Vorig jaar hebben douanediensten van over de hele wereld 4.759 slagtanden in beslag genomen, een stijging met 200 procent in vergelijking met 2010.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Drie departementen in het zuiden van Frankrijk kreunen al enkele dagen onder zware regenval. Op een camping in het departement Hérault zijn drie mensen om het leven gekomen nadat een rivier uit zijn oevers getreden was. Twee andere mensen zijn vermist. Dat meldt de brandweer.

 • Stembureaus open voor historische volksraadpleging over Schotse onafhankelijkheid

  In Schotland zijn om 07.00 uur lokale tijd (08.00 uur Belgische tijd) de stembureaus open gegaan voor een historisch referendum over onafhankelijkheid. Meer dan vier miljoen inwoners van het land kunnen kiezen of ze al dan niet deel blijven uitmaken van het Verenigd Koninkrijk.

 • Bij een grootschalige antiterreuroperatie in Australië zijn donderdag in totaal vijftien mensen opgepakt. Minstens één persoon werd aangeklaagd en verschijnt later op de dag voor de rechter. Het gaat om de grootste antiterreuractie ooit in Australië. Meer dan 800 politieagenten namen deel aan de actie die gepaard ging met huiszoekingen in Sydney en Brisbane. Vermoed wordt dat minstens een aantal verdachten banden hebben met de terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

 • Referendum Schotland - Obama uit op Twitter de hoop dat Verenigd Koninkrijk "sterk en verenigd" blijft

  De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag, aan de vooravond van het referendum over de Schotse onafhankelijkheid, in een tweet de hoop geuit dat het Verenigd Koninkrijk "sterk en verenigd" blijft.

 • In Australië is momenteel een grootschalige antiterreuractie aan de gang. Volgens televisiezender ABC gaat het mogelijk om de grootste antiterreuroperatie ooit in het land. In Brisbane en Sydney viel de politie donderdagochtend plaatselijke tijd op tal van plaatsen binnen. De actie is gericht tegen verdachten die vermoedelijk banden hebben met de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Volgens het Australische persagentschap AAP werden in Sydney verschillende mensen opgepakt.

 • Dreiging IS - Huis van Afgevaardigden keurt plan Obama goed dat hulp belooft aan Syrische rebellen

  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag het plan van president Barack Obama goedgekeurd om de gematigde Syrische rebellen ter hulp te snellen. Het voorstel moet wel nog worden goedgekeurd door de senaat, al zou dat geen problemen moeten opleveren. Het plan kadert in de strategie van Obama tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.