30/9/2012 07:54 | Door JDH, www.belga.be

Duitse verontwaardiging over legpuzzel van concentratiekamp Dachau

Op de website Amazon wordt een legpuzzel met de afbeelding van het crematorium van het naziconcentratiekamp Dachau te koop aangeboden. Een Duitse volksvertegenwoordiger heeft verontwaardigd gereageerd, zo meldt het blad Der Spiegel zondag op zijn website.


De puzzel van 252 stukken die momenteel voor 24,99 dollar (ongeveer 20 euro) verkocht wordt, toont een foto van het crematorium in Dachau (Beieren). Hij wordt aangeboden in de afdeling "speelgoed", voor kinderen "vanaf acht jaar". "Voor de overlevenden van de concentratiekampen en de familieleden van slachtoffers is dit een echte klap", schrijft Gerda Hasselfeldt, de fractievoorzitter van de CSU, de Beierse zusterpartij van de christendemocratische CDU van kanselier Angela Merkel. "Dachau is een plek waar herinnerd wordt aan het overlijden van vele slachtoffers. Dat kan niet als een spel verkocht worden", aldus Hasselfeldt in de brief aan Amazon. Het concentratiekamp van Dachau is een van de tachtig kampen die door het naziregime werd opgericht. Meer dan 200.000 mensen - politieke tegenstanders, joden, homoseksuelen, gehandicapten en oorlogsgevangenen - werden in het kamp opgesloten. Tussen de 32.000 en 43.000 mensen lieten er het leven.

Skype
1Reactie
1 okt 2012 15:15
avatar

Hoe lang gaan de joden eigenlijk nog zo'n lange tenen hebben?

Ik geef grif toe dat het verschrikkelijk is wat er gebeurd is, maar het wordt tijd dat ze met een nieuwe mentaliteit gaan leven in plaats van te blijven zeuren over het verleden...

Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

 • Voorbije maand meer dan 1.600 doden geteld in Irak

  In de maand juli zijn in heel Irak meer dan 1.600 personen gesneuveld, het merendeel burgers. Dat blijkt vrijdag uit officiële cijfers van de ministeries van Binnenlandse Zaken, Defensie en Gezondheid. Het gaat om 1.401 burgers, 185 soldaten en 83 politieagenten. Bij het geweld raakten ook 2.104 mensen gewond, onder wie 246 soldaten en 153 politieagenten. Eerder was de maand juni met meer dan 2.000 omgekomen personen nog een van de dodelijkste maanden sinds 2007.

 • Al minstens 31 badgasten verdronken tijdens ruwe zee in Karachi

  In Pakistan hebben hulpverleners in de nacht van donderdag op vrijdag nog tien lichamen aangetroffen van badgasten die omkwamen tijdens het baden in de ruwe zee voor de zuidkust van het land. In totaal kwamen daarmee al 31 badgasten om. Dat hebben plaatselijke verantwoordelijken laten weten.

 • Gewezen burgemeester van New York moet in Guatemala voor veiligheid zorgen

  Rudolph Giuliani, de vroegere burgemeester van New York, moet het door geweld geteisterde Guatemala veiliger maken. De Sociaal-Economische Stichting voor Ontwikkeling (Fundesa) deelde donderdag mee de voor zijn politiek van nultolerantie bekende Giuliani als adviseur te hebben aangeworven. Hij moet een strategie ontwikkelen tegen de hoge misdaad in het Midden-Amerikaanse land. Dat zei Fundesa-voorzitter Juan Carlos Zapata.

 • Het Israëlische leger zou de Verenigde Naties hebben gemeld dat de wapenstilstand in Gaza is afgebroken. Dat melden diverse Israëlische media onder aanhaling van regeringsverantwoordelijken.

 • Italiaanse communistische krant L'Unità verschijnt niet meer

  De legendarische Italiaanse communistische krant L'Unità stopt ermee. Na jarenlange financiële problemen en dalende oplages verschijnt het vroegere officiële spraakorgaan van de Communistische Partij van Italië (PCI) sinds vandaag niet meer. De aandeelhouders raakten het niet eens over een crisisplan om de krant te redden. De 80 redacteurs hadden al drie maanden geen loon meer ontvangen.

 • Opnieuw acht Palestijnen gedood ondanks wapenstilstand

  In de buurt van Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, zijn ondanks de pas begonnen wapenstilstand opnieuw acht Palestijnen gedood bij Israëlisch artilleriegeschut. Dat heeft een Palestijnse medische bron gezegd.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.