04/7/2012 11:45 | Door LRT, www.belga.be

Elf doden bij busongeval in Chili

Minstens elf mensen zijn bij een botsing tussen een lijnbus en een vrachtwagen in het zuiden van Chili omgekomen. Het ongeval deed zich voor onder hevige regen op een recht stuk weg tussen Cañete en Tirúa. Dat verklaarde de gouverneur van de provincie Arauca, Flor Weisse, op de zender Radio Cooperativa.


Vijftien inzittenden raakten gewond. Blijkbaar was de met boomstammen geladen aanhanger van de vrachtwagen aan het slippen gegaan. De aanhanger had daardoor de passagiersbus geramd.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Acht soldaten van het Azerbeidzjaanse leger zijn deze week omgekomen tijdens gevechten met de Armeense troepen aan de grens in de buurt van Nagorno-Karabach. Deze regio vormt al decennialang het twistpunt tussen beide landen. Dat heeft het ministerie van Defensie van Azerbeidzjan vrijdag bekendgemaakt.

 • De Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag toegegeven dat de VS wel degelijk folterpraktijken heeft toegepast op vermeende terroristen om informatie los te weken na de aanslagen van 11 september 2001.

 • Onderzoekers hebben een reeks vondsten gedaan op de plek waar op 17 juli het toestel van Malaysian Airlines in het oosten van Oekraïne is neergestort. Behalve op menselijke overblijfselen stuitten onderzoekers op een grote hoeveelheid persoonlijke bezittingen van omgekomen inzittenden en delen van het vliegtuig die nog niet eerder waren gezien, in het bijzonder van het staartstuk.

 • Obama vraagt "zo snel mogelijke" vrijlating Israëlische soldaat

  De Amerikaanse president Barack Obama heeft opgeroepen tot de "zo snel mogelijke" en "onvoorwaardelijke" vrijlating van de Israëlische soldaat die door de radicaalislamitische beweging Hamas is ontvoerd in de Gazastrook. Hij vroeg tijdens een persconferentie in het Witte Huis ook meer inspanningen om de Palestijnse burgers in de Gazastrook te beschermen.

 • Guinee, Sierra Leone en Liberia leggen cordon sanitaire rond epicentrum ebola-epidemie

  De drie West-Afrikaanse landen waar momenteel de ebola-epidemie woedt, gaan een cordon sanitaire leggen rond het epicentrum van de epidemie, een zone gesitueerd aan hun gemeenschappelijke grens. Dat hebben ze beslist na een regionale top in de Guineese hoofdstad Conakry, zo heeft een hoge functionaris laten weten.

 • Oscar 'Bladerunner' Pistorius verkoopt huis om advocaat te betalen

  De Zuid-Afrikaanse atleet met twee beenprothesen Oscar Pistorius - verdacht van moord op zijn vriendin - heeft zijn huis in Pretoria verkocht. Het gaat om de villa in Silverwoods Country Estate waar de dubbel geamputeerde atleet op Valentijnsdag vorig jaar zijn vriendin Reeva Steenkamp neerschoot doorheen een gesloten badkamerdeur.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.