19/6/2012 02:50 | Door LOR, www.belga.be

Facebook koopt Face.com

Facebook heeft Face.com gekocht, een Israëlisch bedrijf dat software heeft ontwikkeld die helpt bij het herkennen van gezichten van mensen op digitale foto's. Dat hebben beide bedrijven maandagavond aangekondigd.


De sociaalnetwerksite maakt al twee jaar gebruik van de diensten van het bedrijf. De prijs van de deal werd niet bekendgemaakt maar volgens tenchologiesite TechCrunch gaat het om een bedrag tussen 55 miljoen en 60 miljoen dollar.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Duitse Turken moeten in Berlijns Olympiastadion stemmen

  Bij de Turkse presidentsverkiezingen van augustus moeten in Berlijn wonende Turken in het Olympiastadion kunnen gaan kiezen. Dat schrijven de Duitse kranten B.Z. en Bild vandaag. De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zouden hierover begin februari, tijdens een onderhoud in Berlijn, gesproken hebben. In de komende dagen wordt hierover een beslissing verwacht van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

 • Burundi vraagt VN bewijzen over "wapenleveringen aan jongerenmilitie"

  De Burundese regering heeft de VN gisteren gevraagd "met bewijzen te komen" over de beweringen dat het regime zware wapens heeft geleverd aan de jongerenmilitie van de partij van president Nkurunziza, of die verklaringen "in te trekken". Vorige week hebben lokale media bericht over een interne nota van de Verenigde Naties, waarin staat dat de regering bezig zou zijn leden van de Imbonerakure, de jongerenvleugel van de partij van de president, te bewapenen en ze op te leiden hoe met die wapens om te gaan.

 • Bijna 43 jaar geleden verdwenen twee 17-jarige meisjes in de Amerikaanse staat South Dakota. Pamella Jackson en Cheryl Miller waren op weg naar een feestje, maar kwamen om nadat hun auto op 29 mei 1971 in de Brule Creek, nabij de stad Elk Point, was terechtgekomen. Dat meldt Marty Jackley, minister van Justitie van South Dakota. Hij bevestigt dat het hun lichamen zijn die bijna een jaar geleden al teruggevonden werden. Waarschijnlijk kreeg de auto een klapband. "De zaak is afgesloten", zegt Jackley.

 • In de Amerikaanse stad Boston zijn gisterenavond (plaatselijke tijd) honderden mensen geëvacueerd na de vondst van twee verdachte rugzakken in de buurt van de plaats waar exact een jaar geleden bij aanslagen drie doden en 264 gewonden vielen.

 • Bij de schipbreuk voor de kust van Zuid-Korea is al zeker één dodelijk slachtoffer gevallen. Dat meldt de kustwacht. Van de 476 personen aan boord van de zinkende ferry, zijn al 161 mensen gered, zo luidt het.

 • Oekraïne - Nederland overweegt inzet F-16's

  Nederland overweegt F-16-gevechtsvliegtuigen in te zetten voor de Navo-activiteiten om Oost-Europese bondgenoten te beschermen. Dat zei de Nederlandse minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert dinsdagavond in het televisieprogramma Pauw & Witteman. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn om een marineschip naar de Baltische Zee of de Zwarte Zee te sturen.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • NASA onthult 'Earth Photo of the Year'(©NASA onthult 'Earth Photo of the Year')

  NASA's 'Earth Photo of the Year' is een jaarlijkse wedstrijd die een selectie maakt van de mooiste foto's die in opdracht van NASA genomen werden van de Aarde.

heb je 't al gehoord

Internethit: dieren die vastzitten
.