19/6/2012 02:50 | Door LOR, www.belga.be

Facebook koopt Face.com

Facebook heeft Face.com gekocht, een Israëlisch bedrijf dat software heeft ontwikkeld die helpt bij het herkennen van gezichten van mensen op digitale foto's. Dat hebben beide bedrijven maandagavond aangekondigd.


De sociaalnetwerksite maakt al twee jaar gebruik van de diensten van het bedrijf. De prijs van de deal werd niet bekendgemaakt maar volgens tenchologiesite TechCrunch gaat het om een bedrag tussen 55 miljoen en 60 miljoen dollar.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Verkeer richting zuiden neemt stilaan af

  Het hoogtepunt van de files in Europa is zaterdagmiddag bereikt. De files richting zuiden beginnen stilaan af te nemen, in de richting van het noorden nemen ze nog toe. Op het hoogtepunt, om 12.30 uur, stond er tussen de 600 en 650 km file in Frankrijk. Dat melden VAB en Touring zaterdagmiddag.

 • De Verenigde Staten hebben zaterdag al hun diplomatiek personeel van de ambassade in Libië weggehaald wegens het oplaaiende geweld in de hoofdstad Tripoli. Dat is zaterdag aangekondigd.

 • Acht politieagenten in verdenking gesteld in zaak van illegale telefoontaps Erdogan

  Het Turkse gerecht heeft acht politieofficieren in verdenking gesteld in het onderzoek naar het illegaal afluisteren van hooggeplaatsten, onder wie eerste minister Recep Tayyip Erdogan. Dat bericht openbare omroep TRT. De acht wordt spionage, illegaal afluisteren en vervalsing van officiële documenten ten laste gelegd. Het gerecht verlengde vrijdag hun voorlopige hechtenis in afwachting van een eventueel proces.

 • In het Amerikaanse Philadelphia zijn vrijdag drie kinderen van dezelfde familie omgekomen toen twee carjackers met een gestolen terreinwagen op een menigte inreden. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN.

 • "Nieuwe EU-sancties schaden strijd tegen internationale terreur"

  Rusland heeft forse kritiek op de nieuwe sancties van de Europese Unie. Volgens de Russen komt de internationale strijd tegen terrorisme en massavernietigingswapens in het gedrang.

 • In Gaza zijn vrijdag twee medewerkers van de Rode Halve Maan omgekomen bij aanvallen op ziekenwagens. Dat meldt de hulporganisatie zaterdag. "De ambulances waren duidelijk gemarkeerd met het embleem van de Rode Halve Maan, een beschermd symbool onder internationaal humanitair recht", klinkt het.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.