25/5/2012 07:44 | Door MAE, www.belga.be

Geen stortplaats nabij Villa van Hadrianus

De Italiaanse regering heeft vrijdag een project opgegeven om nabij de Villa van Hadrianus een stortplaats in open lucht aan te leggen. De Villa, niet ver van Rome, die toebehoorde aan de beroemde 2de eeuwse Romeinse keizer is al haast even beroemd als diens Muur, en is een trekpleister voor toeristen en historici. Het project om een stort naast de ruïne aan te leggen, zorgde voor fel protest.


Geen stortplaats nabij Villa van Hadrianus

Probleem is dat het centrum voor het sorteren van het afval van de Romeinen, de site van Malagrotta, zijn maximumcapaciteit aan het bereiken is. Daardoor werd gedacht aan het aanleggen van een nieuw stort in Corcolle, nabij de Villa, die in 1999 door Unesco werd uitgeroepen tot werelderfgoed. Op het internet had een petitie onder de naam 'Laat ons de Villa van Hadrianus redden' op enkele dagen meer dan 6.000 handtekeningen verzameld, waaronder die van een resem bekende historici en archeologen. De Villa van Hadrianus, die zich over een oppervlakte van 80 hectare uitspreidt, ligt in een vlakte in Tivoli, op 23 kilometer van de Italiaanse hoofdstad.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • In de Engelse badplaats Eastbourne is woensdag brand uitgebroken op de beroemde pier, zo hebben meerdere Britse media gemeld. De pier geldt als één van de meest populaire toeristische attracties van Engeland.

 • 'Spullen passagiers Crash MH17 liggen in mortuarium Donetsk'

  Veel spullen van passagiers van rampvlucht MH17 liggen opgeslagen in een mortuarium in het rebellenbolwerk Donetsk. Dat heeft de Australische minister van Buitenlandse Zaken Julie Bishop volgens Australische media op een persconferentie gezegd.

 • Vijftien doden bij Israëlische aanval op markt in Gaza-stad

  Bij een nieuwe Israëlische aanval op een markt in het oosten van Gaza-stad zijn woensdagmiddag vijftien mensen om het leven gekomen. Er vielen ook 150 gewonden. Dat is vernomen van de Palestijnse hulpdiensten.

 • Nog twee voormalige journalisten van News of the World zijn in verdenking gesteld wegens hun aandeel in de afluisterpraktijken van de Britse tabloid tussen 2003 en 2007. Dat heeft het openbaar ministerie in Londen woensdag laten weten. Voormalig hoofdredacteur Andy Coulson, die ook nog perschef was van de Britse premier David Cameron, werd drie weken geleden nog veroordeeld tot achttien maanden gevangenis in de zaak waarin News of the World zich schuldig maakte aan het afluisteren van de voicemailberichten van honderden mensen, onder wie bekende Britten als prins William en Kate Middleton.

 • Moordenaar van Pim Fortuyn verlost van enkelband en locatieverbod

  Volkert van der Graaf, de moordenaar van de Nederlandse rechtspopulistische politicus Pim Fortuyn, hoeft geen enkelband meer te dragen en mag voortaan de gemeenten Rotterdam, Hilversum, Den Haag, Tilburg en Krimpen aan den IJssel bezoeken. Dat heeft de rechter woensdag bepaald. Van der Graaf had een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse staat om van de voorwaarden af te komen die werden gesteld bij zijn vrijlating.

 • Wijnbeker van Pericles gevonden in Athene

  Archeologen hebben in een graf in het noorden van Athene een wijnbeker gevonden waarvan ze denken dat die gebruikt is door de befaamde staatsman Pericles. Dat berichtte de krant Ta Nea woensdag. De naam "Pericles" staat gegraveerd onder een van de handvaten van de beker, naast die van zijn oudste broer "Ariphron".

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.