04/6/2012 03:42 | Door MVL, www.belga.be

Grootste natuurbrand in geschiedenis New Mexico

In New Mexico woedde de grootste natuurbrand uit de geschiedenis van de zuidelijke Amerikaanse deelstaat. Dat meldde nieuwszender CNN. De brand woedt over een oppervlakte van 1.000 vierkante kilometer in het natuurpark Gila National Forest. De brand heeft tot nog toe enkel voor materiële schade gezorgd.


De brand is allicht ontstaan door twee aparte blikseminslagen. De twee daardoor ontstane brandhaarden zijn vervolgens samengekomen tot één grote brand.

Skype
0Opmerking

meer artikels

 • Het Indiase gerechtshof heeft vandaag een gevangenisstraf uitgesproken tegen tien mensen die verantwoordelijk worden geacht voor een schoolbrand die in 2004 het leven heeft gekost aan 94 kinderen in de zuidelijke deelstaat Tamil Nadu.

 • Al-Qaida haalt inkomsten vooral uit losgeld betaald door Europa

  Al-Qaida financiert zijn terreuroperaties meer en meer met losgeld, schrijft de New York Times. De Amerikaanse krant schat dat sinds 2008 minstens 125 miljoen dollar vergaard werd op die manier, grotendeels betaald door Europeanen voor de vrijlating van westerse gijzelaars.

 • Minstens 160 mensen vermist na aardverschuiving India

  Na de grote aardverschuiving in het westen van India zijn vandaag minstens 160 mensen vermist. Als gevolg van de hevige moessonregens was een modderstroom op een dorp in het district Pune in de deelstaat Maharashtra terechtgekomen, zo meldt de zender NDTV.

 • OVSE verkent wegen naar plek van de ramp in Oekraine

  Twee auto's van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) zijn vanochtend vertrokken vanuit Donetsk voor een verkenningsmissie naar de plek waar twee weken geleden een Boeing van Malaysia Airlines werd neergehaald. Onder de waarnemers in de auto's, die worden begeleid door rebellen, is een van de leiders van de OVSE-missie, Alexander Hug.

 • Oekraïense leger neemt stad in op 10 kilometer van Donetsk

  Het Oekraïense leger zegt vandaag dat het de stad Avdiivka van de pro-Russische separatisten heeft heroverd. De stad ligt een tiental kilometer ten noorden van Donetsk.

 • Het geweld dat zich maandag voordeed in de Chinese grensregio Xinjiang, heeft "een honderdtal" doden en gewonden veroorzaakt. Dat zegt een organisatie die opkomt voor de rechten van Oeigoeren, een islamitische minderheid in het gebied.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

 • Kunst met stukken van oude fietsen(©Kunst met stukken van oude fietsen)

  Fietsfanaat Jenny Beatty (31) maakte een reeks iconische kunstwerken na - met stukken van oude fietsen. De '100 Hoopties' collectie van de New Yorkse is het resultaat van een uitdaging waarbij ze honderd dagen lang iedere dag (van 7 april tot en met 15 juli) een iconisch stuk zou namaken met resten van oude fietsen. 

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.