30/6/2012 09:48 | Door KAV, www.belga.be

Hillary Clinton: "Assad moet verdwijnen"

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft toegevingen van het westen aan Rusland en China tijdens de Syrië-conferentie in Genève verdedigd. In de slotverklaring wordt de Syrische president Bashar al-Assad weliswaar niet uitdrukkelijk van deelname aan een overgangsregering uitgesloten, maar voor Clinton is het wel volledig duidelijk dat hij "desondanks moet verdwijnen".


Hillary Clinton: "Assad moet verdwijnen"

Het vredesplan van internationaal bemiddelaar Kofi Annan is op belangrijke punten door alle deelnemers aan de conferentie aanvaard. Essentieel daarbij is de oproep aan Damascus om de vorming van een overgangsregering toe te laten, aldus Clinton. Met dat als basis wordt nu de blik gericht op een nieuwe resolutie over Syrië van de VN-Veiligheidsraad. Die moet volgens de VS-buitenlandminister verwijzen naar hoofdstuk 7 van het VN-charter, waarbij het doorzetten van vrede kan worden afgedwongen, als het regime van Assad niet voldoet aan de eisen voor een politiek overgangsproces. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov sprak Clinton kort daarna tegen. De landen die in Genève aan de conferentie deelnamen, kunnen de Veiligheidsraad geen voorschriften dicteren, luidde het. Die heeft zijn eigen regels. Moskou heeft in de Veiligheidsraad tot nog toe alle dwangmaatregelen tegen Syrië met een veto afgeblokt.

Skype
2Opmerking
2 jul 2012 12:27
avatar

sadam mobarak en andere dictatuuren weg geweest.morger asad ook gaat weg waaneer de koning van saudi arabiya gaat weg.waaneer de imeers van arabische landen gaan weg.ik hoop dat amereca deze aarde so snel mogelijk beetje veilig maken.en waaneer Afghanistan veilig moet worden?

 

Melden
Help ons om een gezonde en levendige gemeenschap te handhaven door het melden van illegaal of ongepast gedrag. Als u denkt dat een bericht in strijd is met deGedragscodeGebruik dit formulier om de moderators op de hoogte te stellen. Zij zullen je melding onderzoeken en passende maatregelen nemen. Indien nodig, rapporteren zij alle illegale activiteiten aan de juiste instanties.
Categorieën
100 karakters limiet
Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

meer artikels

 • Veroordeling Nederlandse kindermisbruiker Robert M. blijft gehandhaafd

  De veroordeling van de Nederlandse kindermisbruiker Robert M. blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad, de hoogste rechtsprekende instantie in Nederland, vandaag in cassatie besloten. M. is veroordeeld tot 19 jaar cel en terbeschikkingstelling (tbs) wegens misbruik van tientallen zeer jonge kinderen.

 • Een man heeft in de voormiddag in de rechtbank van Kopenhagen het vuur geopend. Daarbij kwam één persoon om het leven, een tweede raakte levensgevaarlijk gewond. De schutter, wiens motieven nog niet bekend zijn, verschool zich daarop in de buurt van het stadhuis van de Deense hoofdstad. De politie zette de buurt af en kon hem oppakken.

 • In Frankrijk onderschept diplomatiek voertuig van Vaticaan vervoerde cocaïne en cannabis

  Nabij het Franse Chambéry is zondag een diplomatiek voertuig van het Vaticaan onderschept dat drugs vervoerde, zo is vandaag uit gerechtelijke bron vernomen.

 • Franse politie valt binnen in gekende gokclub in Parijs

  In de Aviation Club (ACF) aan de Champs-Elysées in Parijs, één van de belangrijkste gokclubs van Frankrijk, zijn er vandaag huiszoekingen en is een tiental mensen in voorlopige hechtenis genomen, zo is uit politiebron vernomen.

 • Minder honger in de wereld dan 20 jaar geleden

  In de periode 2012 tot 2014 leden over de hele wereld meer dan tweehonderd miljoen mensen minder honger dan zowat twintig jaar geleden, zo hebben drie diensten van de Verenigde Naties vandaag in een gezamenlijk rapport bekendgemaakt.

 • Bij de aanrijdingen op de A58 tussen de Nederlandse steden Goes en Middelburg vanochtend zijn twee mensen omgekomen. Dat laat de Veiligheidsregio Zeeland weten. Eerder had de politie laten weten dat "een fors aantal gewonden" gevallen is. Bij verschillende kettingbotsingen waren ruim 150 auto's betrokken. Tientallen ambulances zijn aanwezig of onderweg. De ongevallen zijn te wijten aan dichte mist.

De Aarde als screensaver

MSN op Facebook

In de kijker

heb je 't al gehoord

Jennifer Lawrence verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld
.